Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορωνοϊός | Σκέψεις να κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στις 12.00 τα μεσάνυχτα!

Κορωνοϊός | Σκέψεις να κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στις 12.00 τα μεσάνυχτα!

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχει θέσει την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοϊού, που παρατηρείται εσχάτως φέρνει εκ νέου στο κυβερνητικό προσκήνιο την αναγκαιότητα λήψης και νέων περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να μην καταστεί ανεξέλεγκτη η εξάπλωση της νόσου στην κοινότητα.

Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδος το Μέγαρο Μαξίμου επανέφερε σε τακτική βάση – τρεις φορές την εβδομάδα, ήτοι Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – την τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του επικεφαλής της ομάδος λοιμωξιολόγωνΣωτήρη Τσιόδρα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, προκειμένου να αξιολογείται συνεχώς η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα. Μία φορά την εβδομάδα, πιθανώς και περισσότερες, εφ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο αναμένεται να συνεδριάζει και η επιτροπή επιδημιολόγων, η οποία επιφορτίζεται εκ των πραγμάτων με την ευθύνη της εισήγησης προς την Πολιτική Προστασία και κατ επέκταση το Μέγαρο Μαξίμου νέων προληπτικών μέτρων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται κατά την πρωινή τηλεδιάσκεψη να απευθύνει προειδοποίηση σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, κατ αρχάς προς τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και οι λοιπές προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, εκεί, όπου παρατηρείται ο επικίνδυνος συνδυασμός του συνωστισμού με τη μη τήρηση των μέτρων.

Εκ των πραγμάτων στο κυβερνητικό στόχαστρο μπαίνουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπου οι νεαρότερες ηλικίες ως επί το πλείστον δείχνουν να έχουν λησμονήσει τη σοβαρότατη απειλή, που αντιπροσωπεύει για τον πληθυσμό η νόσος Covid – 19, αλλα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου και οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν ακόμη και την επιβολή ωραρίου για τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης έως τα μεσάνυχτα.

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...