Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Covid | Σταμάτησαν ξανά οι κλινικές μελέτες του εμβολίου της Οξφόρδης - Εθελόντρια διαγνώστηκε με σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό

Covid | Σταμάτησαν ξανά οι κλινικές μελέτες του εμβολίου της Οξφόρδης - Εθελόντρια διαγνώστηκε με σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό

Πληροφορίες για τις δοκιμές της στο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα η AstraZeneca.

Στην έκθεσή της αναφέρεται και δεύτερος συμμετέχων στις δοκιμές -και πάλι γυναίκα- που εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια, με την εταιρεία ωστόσο να μη δίνει λεπτομέρειες για τη νόσο, κάτι που προκαλεί την ανησυχία των ειδικών, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα των New York Times.

Οι δύο γυναίκες που ασθένησαν, είχαν λάβει δόση του πειραματικού εμβολίου στη Βρετανία και η ασθένειά τους είχε ως αποτέλεσμα η AstraZeneca να σταματήσει για δεύτερη φορά τις δοκιμές.

Πλέον, έχουν αρχίσει και πάλι στη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, αλλά παραμένουν σε παύση στις ΗΠΑ.

Η εθελόντρια, αργότερα, διαγνώστηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Μέχρι στιγμής, 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει το συγκεκριμένο πειραματικό εμβόλιο.

Όπως γράφουν οι New York Times, η έκθεση της AstraZeneca -111 σελίδων- αναφέρει πως στόχος της είναι εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, όριο που θέτει και ο αμερικανικός οργανισμός FDA στις οδηγίες του. Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα γίνει και μία πρώιμη ανάλυση των στοιχείων όταν υπάρξουν 75 ασθενείς συμμετέχοντες. Εάν τότε το εμβόλιο είναι 50% αποτελεσματικό, μπορεί η εταιρεία να σταματήσει νωρίτερα τις δοκιμές και να ζητήσει την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαθέσει το εμβόλιό της για επείγουσα χρήση.

Πηγές: Euro2day

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...