Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα ερώτηση από τον Οδυσσέα στη Βουλή | Κλειστή όλο το 2020 η Παιδοχειρουργική - Στο "κόκκινο" άλλες πέντε κλινικές!

Νέα ερώτηση από τον Οδυσσέα στη Βουλή | Κλειστή όλο το 2020 η Παιδοχειρουργική - Στο "κόκκινο" άλλες πέντε κλινικές!

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε για δεύτερη φορά στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τη στελέχωση της παιδοχειρουργικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου∙ η οποία δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο καθώς και για άλλες πέντε κλινικές που υπολειτουργούν.

 Τώρα πιο πολύ από ποτέ είναι αναγκαία η εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και για αυτό ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά από τον Υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα ώστε να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό η παιδοχειρουργική κλινική, αλλά και οι υπόλοιπες κλινικές του Παναρκαδικού  Νοσοκομείου, ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες παροχής υγείας των κατοίκων της Αρκαδίας

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον υπουργό  Υγείας κ. Β. Κικίλια

Θέμα: Εδώ και ένα χρόνο κλειστή η παιδοχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Κύριε Υπουργέ,

Είναι η δεύτερη φορά που καταθέτω ερώτηση για το θέμα του παιδοχειρουργικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου καθώς από τον Ιανουάριο δεν είχαμε κάποια θετική εξέλιξη σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εικόνα εγκατάλειψης παρατηρείται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο που αποτελεί την βάση παροχής υγείας για τον πληθυσμό της Αρκαδίας και όχι μόνο.  Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο. Στις 27/12/2019 ο  Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας αναφέρθηκε εκτενώς σε πέντε κλινικές του νοσοκομείου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας ως προς την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας. Η κατάσταση έχει υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» στοιχειώδους λειτουργίας και χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας ως «εξαιρετικά προβληματική» και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας που πηγαίνουν στο Παναρκαδικό για θέματα υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παιδοχειρουργικό τμήμα το οποίο από 01/01/2020 πρακτικά έχει κλείσει αφού δεν έχει δρομολογηθεί κανένας διορισμός νέων ιατρών. Παρόμοια κατάσταση στο «κόκκινο» επικρατεί στην  Ουρολογική κλινική, στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική και στην  Καρδιολογικής κλινική. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε πλήρη  υποβάθμιση της λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, σε ταλαιπωρία των κατοίκων της Αρκαδίας και στην οικονομική τους επιβάρυνση αφού αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για να αντιμετωπίσουν θέματα υγείας, με μεγαλύτερη  δε  επιβάρυνση στην περίπτωση παιδιών.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας ώστε να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό η παιδοχειρουργική κλινική, αλλά και οι υπόλοιπες κλινικές του Παναρκαδικού  Νοσοκομείου, ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες παροχής υγείας των κατοίκων της Αρκαδίας;

 

Αθήνα, 21.9.2020

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                             ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...