Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλαλούμ με τα 5 (ψευδή) κρούσματα στην Αρκαδία | Το λάθος οφείλεται σε "φόρτο εργασίας" - Ζήτησε συγνώμη ο ΕΟΔΥ (vd)

Αλαλούμ με τα 5 (ψευδή) κρούσματα στην Αρκαδία | Το λάθος οφείλεται σε "φόρτο εργασίας" - Ζήτησε συγνώμη ο ΕΟΔΥ (vd)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από χθες στην Αρκαδία, με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι υπάρχουν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μία ανακοίνωση που αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού όλα τα δείγματα ήταν εξ αρχής αρνητικά.

Για το θέμα αυτό, προχώρησαν σε μία έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας ΚΑΙ Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Διαμαντόπουλος μίλησε για ένα μεγάλο λάθος του ΕΟΔΥ, λόγω εργασιακού φόρτου, «βαφτίζοντας» τα αρνητικά δείγματα ως θετικά. «Τα περιστατικά είναι αρνητικά και δεν καταγράφονται, θα αφαιρεθούν από την Αρκαδία. Από τον ΕΟΔΥ σε πολύ καλό κλίμα υπήρχε μια γενναία συγνώμη που έχει αξία. Ακόμα και θετικά να ήταν τα δείγματα, δεν χρειάζεται πανικός. Πρέπει να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα και να μην πανικοβαλλόμαστε. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις αρχές του Κράτους και νομίζω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Υγείας έχουν αποδείξει στην πράξη ότι αυτό το θωρακίζουν».

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι ταλαιπωρήθηκαν κάποιοι συνάνθρωποί μας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, σημείωσε: «Σφάλματα μπορούν να συμβούν, πρέπει να συνεχίσουμε αν είμαστε σε εγρήγορση. Παραμένει απόλυτη η εμπιστοσύνη μας στον ΕΟΔΥ. Να παρακάλεσω όλους ότι η ατομική μας ευθύνη είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε και τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Θα παρακαλέσω μαθητές και διδάσκοντες στα σχολεία να τηρούν ευλαβικά τους κανόνες. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτές και τα βράδια και ελπίζω ότι θετικά θα συνεχίσουμε.».

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης σημειώσε: «Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι έγινε λάθος και δεν υπάρχουν πέντε θετικά κρούσματα. Λάθη είναι ανθρώπινα και μπορούν να γίνονται σε συνθήκες έντονης πίεσης. Το σημαντικό είναι ότι τα λάθη ανιχνεύονται πολύ γρήγορα και θα πρέπει να έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στις δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τον κορωνοϊό. Είναι απαραίτητο να εμπιστευόμαστε τις υπηρεσίες.

Είναι κοινωνική μας υποχρέωση να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους φίλους, την οικογένειά μας και τις ευπαθείς ομάδες.

Το βίντεο είναι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

1 σχόλιο

  • Υπερήλικας
    Υπερήλικας Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 00:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευθύνή για αυτή την ανσκοίνωση δεν έχει κανένας αρμόδιος του εοδυ;
    Οι προβληθείσες δικαιολογίες των τοπικών αρμοδίων είσαν,
    λίαν επιεικός ατυχείς.
    Τι έχει να πει ο λαλίστατος Κος χαρδαλιάς;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...