Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το κόμμα Βελόπουλου ρωτά τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Το κόμμα Βελόπουλου ρωτά τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε η Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας από την υποστελέχωση του νοσοκομείου Τρίπολης "Ευαγγελίστρια" και την ανάγκη μέριμνας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.
"Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης "Η Ευαγγελίστριά', καθώς και υποστελέχωση αυτού, καταγγέλλει η «Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ως άνω 'Ενωση, προκύπτει σοβαρά ζήτημα υποστελέχωσης του άνω νοσοκομείου, που ειδικά σε συνθήκες πανδημίας του νέου κορωνόίού, το γεγονός είναι δυνατόν να έχει εξαιρετικά αρνητικές παρενέργειες για τη Δημόσια Υγεία της περιοχής. Αναλυτικότερα, καταγγέλλεται ότι η παθολογική κλινική του νοσοκομείου λειτουργεί οριακά, με τους ειδικευμένους παθολόγους να πραγματοποιούν το λιγότερο εmά εφημερίες το μήνα. Επίσης, πολύ συχνά, ακριβώς λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, καλούνται οι τελευταίοι να εφημερεύουν, τόσο για τους ασθενείς της Παθολογικής κλινικής, όσο και για τα επείγοντα περιστατικά του Παθολογικού τμήματος, που προσέρχονται στο νοσοκομείο.
Επίσης, καταγγέλλεται ότι, γίνονται την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, μετακινήσεις παθολόγων από το δυναμικό του, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό και χωρίς να καλύπτονται οι ανάγκες του Νοσοκομείου "Η Ευαγγελίστρια" για την περίοδο που οι ως άνω ιατροί απουσιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου αυτού, όπου ο ένας από τους τρεις συνολικά εκεί υπηρετούντες ιατρούς διενεργεί συστηματικά τις 3 από τις 9 εφημερίες του μήνα σε άλλη υγειονομική μονάδα του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα, πολλές εφημερίες του Νοσοκομείου "Η Ευαγγελίστρια" να μένουν ακάλυπτες από ακτινολόγο και έτσι να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας αξονικής τομογραφίας, υπέρηχου κτλ. Ολα τα προαναφερθέντα δημιουργούν, όπως είναι εύλογο, σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του ως άνω Νοσοκομείου και εξουθένωση του προσωπικού του."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...