Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπεντεβής για την εξέλιξη της πανδημίας: "Θα πάει σίγουρα μέχρι το Πάσχα"

Μπεντεβής για την εξέλιξη της πανδημίας: "Θα πάει σίγουρα μέχρι το Πάσχα"

Με νέα γραπτή παρέμβασή του, από τα κοινωνικά δίκτυα, ο γιατρός Κώστας Μπεντεβής, σημειώνει: "Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση για τη σημερινή κατάσταση της πανδημίας .

Όλοι βλέπουμε πως συμπεριφέρεται η ίωση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες . Έχει μια καθαρή εκθετική αύξηση νέων κρουσμάτων πράγμα ανησυχητικό και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί .
Εμείς μέχρι τώρα δρώντας εγκαίρως όπως και το Φλεβάρη, έχουμε μπλοκάρει προς το παρόν αυτή την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων .
Θεωρώ ότι δε πρέπει να χαλαρώνουμε και να μην αμφισβητούμε τις οδηγίες που μέχρι τώρα μας έχουν οδηγήσει σωστά .
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, εστίες υπέρ μετάδοσης αποτελούν ιδιαίτεροι συνωστισμοί και όχι οι ελεγχόμενοι.
Θα ήθελα να επισημάνω εδώ ότι τα σχολεία , οι εκκλησίες και οι άλλοι χώροι όπου είναι ελεγχόμενα τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μέτρων δεν έχουν δώσει στοιχεία υπέρ μετάδοσης .
Εκεί που έχει παρατηρηθεί τέτοιο φαινόμενο είναι στα πάρτυ , στα γλέντια των γάμων στις συναθροίσεις γενικά πολλών ανθρώπων που δείχνουν τη χαρά ή τη λύπη τους με αγκαλιές κτλ .
Δεν πρέπει λοιπόν κατά τη γνώμη μου να ενοχοποιούμε τα πάντα .
Το κύριο και μοναδικό και αδιαμφισβήτητο στοιχείο που παραμένει σταθερή αξία στη μάχη απέναντι σε αυτή τη λοίμωξη είναι η μάσκα και η αποστάσεις . Σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μας , σε οποιαδήποτε κίνηση μας αν κρατάμε τη σωστή απόσταση δεν κινδυνεύουμε . Αν δε γίνεται να κρατηθεί η απόσταση ασφαλείας φοράμε μάσκα . Έτσι κατεβάζουμε τις πιθανότητες μετάδοσης σε πολύ μικρά ποσοστά , τέτοια που να μας επιτρέπουν να ζήσουμε μια αρκετά φυσιολογική καθημερινότητα .
Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ τα λένε συνεχώς αλλά ίσως η επιστημονική ορολογία και η τεχνική τους εξήγηση δεν γίνεται κατανοητή από όλους μας .
Η κεντρική ιδέα λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι απόσταση και μάσκα όταν η απόσταση είναι αναπόφευκτη .
Μόνο έτσι θα γλιτώσουμε μέτρα, περιορισμούς και γκρίνιες μεταξύ μας . Μόνο έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε μια οικονομική επιβίωση , μικρή ναι , αλλά ζωντανή . Θα ήταν τραγικό και εξοντωτικό να πάμε σε σκληρά μέτρα πάλι .
Αυτό το βιολί θα πάει μέχρι το Πάσχα σίγουρα κατά τη γνώμη μου όποτε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε έναν τρόπο συμπεριφοράς ασφαλές αλλά και με αρκετές ελευθερίες . Βλέπετε τι παθαίνουν για δεύτερη φορά στην υπόλοιπη Ευρώπη . Τι αποτελέσματα έφεραν οι χαλαρότητες και οι ανεύθυνοι αρνητές. Η Ευρώπη ξαναζεί ένα δεύτερο κύμα έντονο μεγάλο και εξοντωτικό . Δε χρειάζεται να το ζήσουμε κι εμείς . Ας πάρουμε παράδειγμα προς αποφυγή κι ας τους δείξουμε ότι το πρώτο κύμα δεν ήταν τυχαία μαλακό στην Ελλάδα αλλά συνειδητό και οργανωμένο όσο αφορά την ωριμότητα και την αντίδραση μας .
Ας εμπιστευτούμε και πάλι τους ειδικούς χωρίς γκρίνιες και αμφισβητήσεις. Δεν έχει νόημα τέτοιες ώρες η αντιπαράθεση κανενός με κανέναν . Τα όσα λάθη και παραλείψεις γίνουν που πιστέψτε με θα είναι ελάχιστα θα συζητηθούν όταν έρθει η ώρα , μετά τη λήξη της πανδημίας .
Τώρα κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα ."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...