Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε καραντίνα 6 γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε καραντίνα 6 γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Θετική γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας κι άλλοι έξι ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, τέθηκαν σε καραντίνα. Άκρως χαρακτηριστικές οι αναφορές του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο οποίος κρούει καμπανάκι με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσσηνία με αφορμή και το γεγονός ότι ο νομός μας ανέβηκε σε επίπεδο 2 επιτήρησης.

«Δυστυχώς τις τελευταίες δύο μέρες τα πράγματα και για το νομό μας δεν είναι πολύ καλά. Τα κρούσματα ανεβαίνουν ραγδαία. Μένουμε στον αριθμό 30-38 αναλογικά με πληθυσμούς όπως η Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα κρούσματα αν κάνετε μία απλή μέθοδο των τριών θα δείτε ότι έχουν εκτοξευθεί σε μεγάλα νούμερα για το νομό μας.

 

Δυστυχώς μέρα με τη μέρα, προφανώς και μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που έχουν ειπωθεί από τον ΕΟΔΥ και από εμάς τους γιατρούς και από τους αρμόδιους φορείς. Έχουν φθάσει σημείο που πλέον έχουν αρχίσει τα πράγματα και γίνονται επικίνδυνα!»

Μια γιατρός θετική – 6 σε καραντίνα – «Είμαστε λειτουργικοί»

Στο μεταξύ χθες καταγράφηκε θετικό  κρούσμα γιατρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ άλλοι έξι τέθηκε σε καραντίνα.

«Ήδη μα γιατρός από χθες έχει βγει θετική εδώ στο Νοσοκομείο μας, έξι συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν ήδη φύγει ήδη είναι σε καραντίνα και τοις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα τεστ για να δούμε εάν είναι θετικοί ή όχι.

Οπότε καταλαβαίνεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο πλέον οι κανόνες και όσο το δυνατόν πιο αυστηρά, για να μην αυξηθεί το νούμερο αυτό και να μην θρηνήσουμε θύματα!

Όσο για τα περιθώρια του νοσοκομείου να λειτουργήσει έχοντας τις πρώτες απώλειες ιατρικού προσωπικού ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: « Αυτοί οι έξι γιατροί ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες, που θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει μια κλινική, εάν ήταν στην ίδια κλινική, αλλά ακόμα είμαστε σε μια κατάσταση που μπορούμε να πούμε ότι είμαστε λειτουργικοί!»

 

Να μπει τέλος στις άσκοπες επισκέψεις στο Νοσοκομείο

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην πηγαίνει στο νοσοκομείο δίχως σοβαρό λόγο «Θα πρέπει να κοπούν οι άσκοπες βόλτες και επισκέψεις στο νοσοκομείο. Πλέον θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρότατα τα μέτρα με τους συνοδούς και να δούμε πως θα πάει τις επόμενες ημέρες.»

Υψηλό το ποσοστό πληρότητας στην

κλινική COVID του Νοσοκομείο Καλαμάτας

Υψηλό το ποσοστό πληρότητας ήταν μέχρι το μεσημέρι σήμερα, στην κλινική COVID του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος: «Η κλινική COVID μέχρι σήμερα το μεσημέρι ήταν πλήρως κατειλημμένη και στα 6 κρεβάτια υπήρχαν έξι ασθενείς covid. Από το μεσημέρι και μετά δυο ασθενείς πήραν εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 4 ασθενείς στα 6 κρεβάτια. Το ποσοστό πληρότητας είναι πάρα πολύ αυξημένο. Να πούμε ότι ηλικιακά αυτοί οι ασθενείς είναι 50-52 – 54 ετών. Ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις είναι 62 χρονών. Δεν είναι δηλαδή οι γνωστοί «παππούδες» ή «γιαγιάδες» που ήταν τις προηγούμενες ημέρες, έχει πέσει πάρα πολύ ο Μ.Ο.

Ο δικός μας ασθενής, αυτόν που διώξαμε σήμερα το πρωί, ήταν ένα παλικάρι με κοιλιακό άλγος -νοσηλευόταν στη δική μας χειρουργική κλινική covid – έφυγε με οδηγίες για το σπίτι του.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...