Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στα ... κάγκελα οι γιατροί της Μαιευτικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου - Καταγγέλλουν δυσφήμιση της κλινικής και μιλούν για ανυπόστατες φημολογίες

Στα ... κάγκελα οι γιατροί της Μαιευτικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου - Καταγγέλλουν δυσφήμιση της κλινικής και μιλούν για ανυπόστατες φημολογίες

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Των Ιατρών  της Μαιευτικής  Κλινικής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

                    Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε σε  τοπικό ηλεκτρονικό μέσο  ενημέρωσης της Τρίπολης,  “ανώνυμη επιστολή- μαρτυρία”, με τίτλο: “Παναρκαδικό Νοσοκομείο: έγινε και τόπος όπου φυτρώνει πλέον η ζωή”, η οποία  εν ολίγοις δυσφημίζει   τη Μαιευτική Κλινική του Γ.Π.Ν. Τριπόλεως   για  να προβάλλει  συγκεκριμένο επικουρικό γιατρό.

                    Μία   δήθεν ανώνυμη  μαρτυρία, παρουσιάζει εμμέσως  πλην σαφώς τους  γιατρούς της μαιευτικής κλινικής   να εκτελούν  πλημμελώς  τα καθηκόντα τους  και να κωλύουν   το έργο του   επικουρικού  γιατρού,  με εκφράσεις  όπως:“ το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης μας επιτέλους απέκτησε μαιευτική κλινική..στην απαξιωμένη από χρόνια μαιευτική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως..η συντριπτική πλειοψηφία των ντόπιων γονέων απέφευγαν κυρίως λόγω φόβου, συντελέστηκε ένα θαύμα: ήρθε ένας γιατρός..για να ξεχωρίζει ή ήρα από το στάρι..κατάφερε με τιτάνιες προσπάθειες έναντι... όλων να αποκαταστήσει την τρωθείσα εμπιστοσύνη  και να αυξήσει εκθετικά τον αριθμό των τοκετών..με την απαραίτητη συμβολή σε αυτό και του λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο τόσα χρόνια στερούνταν του παραδείγματος του επικεφαλής γιατρού..”. Με τις παραπάνω αναφορές, υπερπροβάλλεται ο συγκεκριμένος  γιατρός, και μάλιστα αναληθώς,  ως επικεφαλής,  κατηγορώντας  τους άλλους γιατρούς  της κλινικής ότι δεν ασκούν ορθά το λειτούργημά τους, χωρίς εκείνος που τα ισχυρίζεται να κατέχει ούτε τα πραγματικά στοιχεία ούτε τα επιστημονικά κριτήρια που επικαλείται.

               Η  αρθρογραφία, λοιπόν,  οφείλει να είναι πιο συνετή και να μη δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας  δυσφημίζοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, με αναλήθειες κι έμμεσες ψευδείς κατηγορίες, είτε αναφερόμενη στο παρόν είτε στο παρελθόν. Οι πολίτες που προσέρχονται από την Αρκαδία και άλλα μέρη της Πελοποννήσου στη μαιευτική κλινική  του νοσοκομείου και μάλιστα  στις παρούσες δύσκολες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας πρέπει να έχουν  εμπιστοσύνη  σε όλους τους γιατρούς και  το προσωπικό   που καταθέτουν  καθημερινά το εκατό τοις εκατό του εαυτού τους  και το έργο είναι πάντα συλλογικό. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ανεχθούμε, ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης να θίγει μία ολόκληρη κλινική πίσω από  δήθεν ανώνυμες επιστολές και μαρτυρίες.

           Τέλος, δηλώνουμε πως αναγκαστήκαμε  μετά λύπης μας να προβούμε στην παρούσα δημοσίευση  ως ύστατη προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας αλλά  και της τιμής και υπόληψής μας, επαγγελματικής και προσωπικής, η οποία βάλλεται με ανυπόστατες φημολογίες και δήθεν ανώνυμες επιστολές.

                                                   

                                                           Τρίπολη, 16 Νοεμβρίου 2020

                                        Οι επιμελητές Β΄της Μαιευτικής Κλινικής του Γ.Π.Ν. Τριπόλεως

                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΛΑΜΠΑΝΑΚΗΣ

                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥΝΑΣ

                                          

5 σχόλια

  • Ε.Φ.
    Ε.Φ. Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 12:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Τονίζεται η πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα σε αντιδιαστολή με την παραπλανητική αναφορά "επικεφαλής" στο ανώνυμο κείμενο. Όταν κάποιος προβάλλεται σαν κάτι που δεν είναι και κάποιος άλλος επισημαίνει την αλήθεια αυτό σημαίνει ότι τον υποτιμά;

  • Χαράλαμπος
    Χαράλαμπος Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 18:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Είμαι επικουρικός ιατρός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έχετε τονισμένο το "επικουρικός ιατρός".Θέλετε να υποβαθμίσετε τον συνάδελφο? Οι επικουρικοι ιατροί είμαστε ειδικευμένοι ιατροί και επειδή γνωρίζω τους συναδέλφους ιατρούς της Μαιευτικής ο κύριος Κ. αποτελεί κόσμημα ιατρού για την Αρκαδία.

  • Μανα
    Μανα Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 20:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Γέννησα το 2003 στο Παναρκαδικό μετά από δύσκολη εγκυμοσύνη.Εμπιστεύθηκα τους γιατρούς και τις μαίες, τις νοσηλεύτριες, τις βοηθούς..Ήταν όλοι απόλυτα υποστηρικτικοί. Κι ας ήταν οι τουαλέτες στην άλλη άκρη του διαδρόμου... Η Μαιευτική πάντα λειτουργούσε. Απλά τώρα εξυπηρετεί και Έλληνες. Τότε είχα παρέα αλλοδαπές και γύφτισσες. Μια χαρά ήταν...

  • Ros
    Ros Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 19:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι λαθος να προβάλλεται συγκεκριμένα ένας ιατρός , σημειώνεται πως δεν τον γνωρίζω προσωπικά, κ να απαξιώνονται οι υπόλοιποι καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η καθε γυναίκα ανάλογα με την εμπειρία της εκφράζει κ την άποψη της. Προσωπικά μετάνιωσα που ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου με γιατρό της Αθήνας σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Όταν αποφάσισα να γεννήσω εδώ γιατί ο εν λόγω γιατρός στην Αθήνα με έβλεπε σαν 1500€!!! κ μόνο συν τα έξοδα νοσηλείας, γυναικολογος του νοσοκομείου μας (όχι ο κύριος που αναφέρεται στο άρθρο)δίχως κριτική κ με σωστή παρακολούθηση ήταν δίπλα μου σα να με παρακολουθούσε από την αρχή της εγκυμοσύνης. Η φροντίδα που δέχτηκα από το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν καλύτερη και από ιδιωτικό νοσοκομείο συμφωνα με εμπειρίες φίλων κ γνωστών.

  • Ανώνυμη.
    Ανώνυμη. Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 17:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ λοιπόν θα σας πω πως γέννησα στο Παναρκαδικό. Όχι με τον κύριο κ. Το έψαξα αρκετά πριν μείνω έγκυος. Γιατί δυστυχώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα 9 μήνες πάνω κάτω Αθήνα γιτι μιλάμε για τρελα έξοδα και φυσικά είναι και 2 ώρες δρόμος. Για μια εγκυμονούσα ειδικά στους τελευταίους μήνες είναι δύσκολο και κατά τη γνώμη μου και επικίνδυνο. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Ο γιατρός που με ανέλαβε εξαιρετικός και προσπάθησε για φυσιολογική γεννά(μιας και το μωρό δεν ήταν σωστά) και το κατάφερε. Οι δε μαίες όλες εξαιρετικές επίσης. Χωρίς μέσο χωρίς τιποτα. Πάνω από το κεφάλι μου όσο γεννούσα με βοηθούσαν και με στήριζαν. Το ίδιο και ο γιατρός το ίδιο και ο αναισθησιολόγος. Και εξαιρετικεσ Οι μαίες και τις ημέρες μετά τη γεννά. Ακόμα κι όταν επέστρεψα σπίτι. Κατανοώ ότι κάθε εμπειρία είναι διαφορετική και κάτι πολύ όμορφο η κάτι πολύ στραβό μπορεί να συμβεί είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Προσωπική μου άποψη εάν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κλείσεις σουίτα σε ιδιωτικό 1000 φορές καλύτερα στο Παναρκαδικό. Με μια ομάδα εξαίρετων γιατρών και νοσοκόμων δίπλα από το σπίτι σου με όλους τους δικούς σου ανθρώπους κοντά και το βασικότερο μόνη σου στνηθως στο δωμάτιο και με το μωράκι σου δίπλα σου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...