Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναίμακτη Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο, μέσα σε 15 λεπτά

Αναίμακτη Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο, μέσα σε 15 λεπτά

Μια πρωτοποριακή μέθοδος με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να λύσουμε τελείως το πρόβλημα μιας γαμψής ή στραβής μύτης χωρίς χειρουργείο.

Κανείς μας δεν γεννιέται με "τέλεια" χαρακτηριστικά, αυτός όμως δεν είναι λόγος να ζούμε με μια ασύμμετρη, ογκώδη ή στραβή μύτη. Μια δύσμορφη μύτη συχνά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Αισθητικής και πολλές φορές είναι αυτή στην οποία οφείλεται μια άσχημη εικόνα του

προσώπου.

 

Τι είναι η Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο;

Όπως εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να λύσουμε τελείως το πρόβλημα μιας γαμψής, στραβής, κοντής ή γενικά δύσμορφης μύτης αναίμακτα και χωρίς καθόλου να μπούμε στο χειρουργείο.  

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και γίνεται ανώδυνα, αναίμακτα, με πολύ μικρό σχετικά κόστος και μεγάλη ασφάλεια εφαρμογής, χρησιμοποιώντας ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως. Το ποσοστό βελτίωσης μπορεί να είναι από 60-70 μέχρι και 100%, δηλαδή να λύσει πλήρως το πρόβλημα της δυσμορφίας.Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ακολουθηθούν πιστάόλοι οι κανόνες της Πλαστικής Χειρουργικής που συνδέουν τις  αναλογίες της μύτης με τις αρμονικές διαστάσεις του προσώπου.

 

"Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό που έχει σημασία στην Πλαστική Χειρουργική είναι η φιλοσοφία της κάθε επέμβασης" λέει ο κ. Κουτσούρης και μας εξηγεί:

"Πρώτα θα πρέπει κανείς να αντιληφθεί ποιo είναι το πρόβλημα σε μια μύτη και αφού το καντανοήσει ύστερα θα πρέπει να βρει τρόπους να το λύσει. Η φιλοσοφία της τεχνικής της Ρινοπλαστικής Χωρίς Χειρουργείο στηρίζεται πρωταρχικά στο ότι αναγνωρίζουμε σημεία του σκελετού της μύτης τα οποία παρουσιάζουν ελλείμματα ιστού ή βαθουλώματα και στη 

συνέχεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας ερχόμαστε και τα γεμίζουμε χρησιμοποιώντας ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως".

Σε ποιες περιπτώσεις βρίσκει άριστη εφαρμογή η τεχνική της Πλαστικής Μύτης Χωρίς Χειρουργείο;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι ασθενείς που έχουν καλή αναπνευστική λειτουργία και μέτριου βαθμού δυσμορφίες του σκελετού της ρινός (μικρή ή μέτρια "καμπούρα"). 

 

"Ασθενείς όμως που έχουν προβλήματα με σκωλίωση διαφράγματος, υπερτροφικές ρινικές κόγχες ή λοιπά ανατομικά προβλήματα που χρήζουν ούτως ή άλλως χειρουργικής διόρθωσης προτείνουμε να αντιμετωπίζονται με την Κλασική Μέθοδο Ρινοπλαστικής με χειρουργείο", τονίζει ο κ. Κουτσούρης.

 Η ρινοπλαστική με χρήση υαλουρονικού οξέως μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 17 ετών, όταν δηλαδή έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ρινικού σκελετού.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Η Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο είναι μια επέμβαση απλή η οποία γίνεται κατά κύριο λόγο στο Ιατρείο και δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά. Πρόκειται για μια διαδικασία σχεδόν ανώδυνη μιας και πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία στα σημεία εφαρμογής.

"Κατά την επέμβαση, πρώτα μελετάμε τα σημεία που πρέπει να διορθώσουμε και στη συνέχεια κάνουμε τοπική αναισθησία. Έπειτα με τη βοήθεια πάρα πολύ λεπτής βελόνης κάνουμε εντελώς ανώδυνα την εμφύτευση του Υαλουρονικού οξέως. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι ορατό άμεσα.

Η εφαρμογή του Υαλουρονικού οξέως είναι σχεδόν εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη. Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή έγχυσης ο οποίος όμως υποχωρεί άμεσα ενώ μπορεί να καλυφθεί εύκολα, συνήθως με make-up", μας εξηγεί ο κ. Κουτσούρης.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της Ρινοπλαστικής με Υαλουρονικό οξύ;

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι αρκετά μεγάλη αφού συνήθως χρειάζεται μια μικρή συντήρηση κάθε ένα με ενάμιση χρόνο ανάλογα βέβαια και με το βαθμό του προβλήματος. "To Υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνιμο υλικό αλλά απορροφάται βαθμιαία από τους ιστούς", αναφέρει ο Δρ. Μιχάλης Κουτσούρης και μας εξηγεί:

"Το Υαλουρονικό οξύ στην περιοχή της μύτης απορροφάται σε ποσοστό περίπου από 10% μέχρι 15 % τον πρώτο χρόνο. Αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι μετά από έναν χρόνο δεν εξαφανίζεται το Υαλουρονικό οξύ που έχουμε βάλει στην περιοχή της μύτης αλλά παραμένει στη θέση του ποσοστό ίσο με 85% έως 90%.  Αν θέλουμε λοιπόν  να συντηρήσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τότε απλά συμπληρώνουμε το Υαλουρονικό που έχει απορροφηθεί".

 

Είναι ασφαλής η επέμβαση της Ρινοπλαστικής με Υαλουρονικό οξύ;

"Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία αδρανής κάτι που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αντιδράσεις, ούτε δημιουργεί φλεγμονές. Επίσης δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εµφυτεύεται εκεί παραμένει, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα", λέει ο κ. Κουτσούρης και προσθέτει το εξής σημαντικό:

"Το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ απορροφάται πάρα πολύ αργά από τον οργανισμό και λόγω της σύστασής του έχει ένα ανυπέρβλητο πλεονέκτηµα: είναι το μόνο ενέσιμο εμφύτευμα που έχει αντίδοτο το οποίο ονομάζεται ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΔΑΣΗ.

Δεδομένου ότι υπάρχει το εν λόγω αντίδοτο μπορούµε οποιαδήποτε στιγμή να αφαιρέσουµε όση ποσότητα Υαλουρονικού οξέως θέλουμε από οποιοδήποτε σημείο εφαρμογής. Το γεγονός αυτό κάνει το Υαλουρονικό οξύ ένα εξαιρετικά ασφαλές και πλήρως προβλέψιμο υλικό για την τελική εικόνα της περιοχής που το εφαρμόζουμε".

Και ο Πλαστικός Χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης κλείνει με την εξής προσωπική άποψη: "Έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες και ανάλογα πάντοτε με το βαθμό του προβλήματος, η τεχνική της Ρινοπλαστικής με Υαλουρονικό οξύ στα χέρια έμπειρου Πλαστικού Χειρουργού μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, πολύ ασφαλή και με πολύ χαμηλό κόστος”.

KALHMERA ARCADIA 1.008
 

Ευχαριστούμε το Δρ. Μιχάλη Κουτσούρη Πλαστικό Χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των KOUTSOURIS PLASTIC SURGERY centers σε Κολωνάκι, Τρίπολη, Ναύπλιο.

site: www.koutsouris.gr

Facebook Page: Μιχάλης Κουτσούρης 

Instagram: @m_koutsouris).

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...