Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εμβολιάστηκε ο γιατρός Βαγγέλης Γιαννακούρας - "Η επιστήμη νίκησε…"

Εμβολιάστηκε ο γιατρός Βαγγέλης Γιαννακούρας - "Η επιστήμη νίκησε…"
Το εμβόλιο κατά του covid 19 έκανε την Πέμπτη (7/1/2021) ο γιατρός - χειρουργός Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ο ίδιος ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό και έστειλε το παρακάτω αισιόδοξο μήνυμα ... "Η επιστήμη νίκησε…

Μετά από ένα περίπου χρόνο αγωνίας με πολλά εκατομμύρια ασθενείς και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς σε όλο τον κόσμο, έφθασε η αρχή του τέλους.
Η επιστήμη νίκησε για μία ακόμα φορά.
Σήμερα είχα την τύχη να εμβολιαστώ και εγώ για την προστασία από τον κορωνοϊό, αφού έφθασε και εμένα η σειρά μου, λόγω της ιδιότητας που κατέχω ως Γιατρός-Χειρουργός στο ΕΣΥ, ενός κλάδου που ως γνωστόν είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.
Είναι τυχερή η ανθρωπότητα που σε σύντομο χρονικό διάστημα η ιατρική επιστήμη κατόρθωσε να δαμάσει την πανδημία μέσα από την ανακάλυψη του mRNA εμβολίου, ενός εμβολίου που ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νόσων.
Και επειδή έχω ακούσει πολλά περίεργα για πιθανές παρενέργειες του mRNA, όπως ότι παρεμβαίνει στο DNA των κυττάρων, το mRNA φθάνει στο κυτταρόπλασμα που περιβάλλει τον πυρήνα του κυττάρου και όχι στον πυρήνα όπου βρίσκεται το DNA, όπως κάποιοι διαδίδουν.
Βεβαίως χρήσιμα θα φανούν και τα άλλα εμβόλια της προηγούμενης τεχνολογίας, όπως της Astra Zeneca, που χρησιμοποιούν ή αδυνατισμένους ιούς ή τμήματα των ιών.
Το ζητούμενο δεν είναι τι είδους εμβόλιο θα κάνουμε, ούτε αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά τους και η ασφάλειά τους, αλλά το πότε θα το κάνουμε, γιατί διαπιστώνεται , παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, μία μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή των εμβολίων.
Τα εμβόλια από το 1796, που έγιναν οι πρώτες παρατηρήσεις από τον Άγγλο Έντουαρντ Τζέννερ, χρειάστηκαν πολλές δεκάδες χρόνια, ώστε να ανακαλυφθούν, να τελειοποιηθούν και να αποτελέσουν ένα βασικό όπλο στην πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, μιας και οι ασθένειες που προκαλούνται από ιούς δεν έχουν θεραπεία αλλά προλαμβάνονται μέσω των εμβολίων.
Ασθένειες που αποδεκάτισαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα, όπως, Ευλογιά, Χολέρα, Πολιομυελίτιδα, Διφθερίτιδα, Γρίπη και άλλες πολλές, δεν υπάρχουν πλέον και δεν ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα και αυτό χάρη στα εμβόλια.
Μην ακούτε τους συνωμοσιολόγους, τους σκοταδιστές, τους άσχετους πολύξερους, ακούτε μόνο την επιστήμη.
Να είμαστε ευγνώμονες προς τους επιστήμονες αλλά και προς τους χιλιάδες εθελοντές, που έγιναν "πειραματόζωα", θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και για να μπορούμε να λέμε σήμερα ότι νικήσαμε την πανδημία.
Και μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι, να προσέχουμε, τηρώντας πάντα αυτά που μας λένε οι ειδικοί.
Και επ’ ευκαιρία, εύχομαι το 2021 να είναι μία χρονιά που η πανδημία θα αποτελέσει παρελθόν και η υγεία και η χαρά να κυριαρχήσει στις ζωές μας."

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 22:26 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ?????? ΘΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • ο  αόματος  μάντης
    ο αόματος μάντης Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 09:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Να πεις και στον Πέτρο να κάνει ένα εμβόλιο όχι μόνον για τον COVID-19 αλλά και για τον NIKAS-2019 !!! Να αποκτήσει ανοσία και στους δύο επικίνδυνους ιούς ! Ειδικά για τον δεύτερο γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί ! Γκαστρωμένοι καιροί που έλεγε και η κυρούλα μου !!!! Καλή χρονιά Ευάγγελε !!!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 21:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ !!! ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ !!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 21:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτο ήταν τώρα θα βγεις δήμαρχος Βαγγέλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...