Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κάλεσμα για δωρεάν συμμετοχή των πολιτών σε έλεγχο για COVID-19

Κάλεσμα για δωρεάν συμμετοχή των πολιτών σε έλεγχο για COVID-19

Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Δημήτρης Παπαστέργιου αναφέρει: «Να ευχηθώ μία καλή Αυτοδιοικητική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα.

Η έλευση της νέας χρονιάς, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη από τους επιστήμονες του εμβολίου που θα νικήσει τον κορωνοϊό, καθώς και η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ταυτόχρονα όμως μας δίνεται η ευκαιρία, παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, να αξιοποιήσουμε τα τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ σε όλη την Επικράτεια,  προκειμένου να παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση  τη διασπορά του κορωνοϊού στις τοπικές μας κοινωνίες και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος της Πολιτείας είναι ο αριθμός  αυτός να αυξηθεί σημαντικά, άμεσα και σε καθημερινή βάση, αφού η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της παρακολούθησης, μέσω της διενέργειας τεστ, απαιτείται να ενεργοποιηθούν οι Δήμοι μας, αξιοποιώντας τα μέσα και διαύλους επικοινωνίας που διαθέτουμε σε τοπικό επίπεδο (σελίδες Δήμων social media κλπ), προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους δημότες μας για να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ σε έλεγχο για COVID19.

Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής. Ο κάθε πολίτης συμπληρώνει μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα  testing.gov.gr. Εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στους δημότες μας τη δυνατότητα να καταλάβουν πόσο εύκολη αλλά και πόσο πολύτιμη είναι η συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα, αφού έτσι θα βοηθήσουμε τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και να σχεδιάσουν  αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της μετάδοσης.

Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμη φορά οι Δήμοι μας θα ανταποκριθούν με ευθύνη κι αποτελεσματικότητα στη νέα πρόκληση και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα διεξαγωγής χιλιάδων προληπτικών ελέγχων σε καθημερινή βάση, σε κάθε γωνιά της χώρας .

Εύχομαι -και πάλι- σε όλους Καλή Χρονιά.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος»

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

  1. Πως προστατεύονται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Τα στοιχεία των συμμετεχόντων που επιλέγονται για δειγματοληπτικό έλεγχο διαγράφονται άμεσα από τη βάση δεδομένων τη στιγμή της επιλογής. Το αποτέλεσμα του ελέγχου κάθε επιλεγμένου πολίτη είναι διαθέσιμο μόνο στο εξουσιοδοτημένο υγειονομικό προσωπικό και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Οι στατιστικές αναλύσεις που θα ενημερώνουν τους ειδικούς γίνονται μόνο με βάση συγκεντρωτικά, πλήρως ανωνυμοποιημένα στοιχεία. Η βάση δεδομένων θα διαγραφεί οριστικά και αμετάκλητα. Η ημερομηνία διαγραφής θα εξεταστεί την 1η Μαΐου 2021 με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και την ανοσία του πληθυσμού που θα έχει επιτευχθεί έως τότε.

  1. Συμπληρώνοντας τη φόρμα θα κάνω σίγουρα τέστ για COVID19;

Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

  1. Πως θα υποβληθώ σε τέστ COVID 19, αν επιλεγώ;

Εφόσον επιλεγείτε «για δωρεάν έλεγχο για COVID19» θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται από το υγειονομικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού (lockdown), και κατά την επίσκεψη στο σημείο εξέτασης το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Επίσης η εξέταση αποτελεί δικαιολογημένη απουσία από την εργασία σας για 3 ώρες.

  1. Πόσα σημεία εξέτασης συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια;

Στο δίκτυο δειγματοληψιών ανήκουν 278 Σημεία Εξέτασης σε Κέντρα Υγείας, 98 Σημεία Εξέτασης στελεχωμένα από τις Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΚΟΜΥ). Συνολικά τα κέντρα ελέγχου ανέρχονται στα 386.

Φόρμα

 
 
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...