Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέλος στους Μαύρους Κύκλους και τις Σακούλες των Ματιών

Τέλος στους Μαύρους Κύκλους και τις Σακούλες των Ματιών

Τέλος στους Μαύρους Κύκλους και τις Σακούλες των ΜατιώνΧωρίς Χειρουργείο !!!

Οι μαύροι κύκλοι αλλά και οι σακούλες κάτω από τα μάτια δεν χρειάζονται απαραιτήτως νυστέρι για να εξαλειφθούν αφού η σύγχρονη Aισθητική Πλαστική Χειρουργική έχει τρόπο να τους αντιμετωπίσει και χωρίς χειρουργείο.

Είναι γεγονός πως οι αντιαισθητικοί μαύροι κύκλοι, που κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει πάντα κουρασμένο και βαρύ, δεν είναι αναγκαστικά ένα «προνόμιο» που αποκτάται μόνο με τα χρόνια.

Οι μαύροι κύκλοι συχνά εμφανίζονται από ιδιαίτερα νεανική ηλικία και έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και ένα όμορφο νεανικό πρόσωπο να δείχνει πάντα ταλαιπωρημένο και μεγαλύτερο σε ηλικία. Επίσης, οι «σακούλες» που κάνουν την εμφάνισή τους περισσότερο με το πέρας των ετών δυσχεραίνουν ακόμη πιο πολύ την κατάσταση, δίνοντας στο πρόσωπο μία όψη συνολικά γηρασμένη και κουρασμένη ακόμη και μόλις

σηκωθούμε από το κρεββάτι μας το πρωί.

KALHMERA ARCADIA 1.022


Όπως μας ενημερώνει ο
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Μιχάλης Κουτσούρης μέχρι πριν κάποια χρόνια, η μόνη απάντηση στα παραπάνω προβλήματα ήταν η επέμβαση της Βλεφαροπλαστικής. Σήμερα όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί το πρόβλημα να λυθεί χωρίς νυστέρι, με τη συνδρομή των εξελιγμένων τεχνικών της σύγχρονης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

KALHMERA ARCADIA 1.024
 

Αντιμετώπιση Μαύρων Κύκλων Χωρίς Νυστέρι

Οι μαύροι κύκλοι συνήθως οφείλονται σε δύο αιτίες:

α) στο σκούρο χρώμα του δέρματος κάτω από τα μάτια δηλαδή στην εναπόθεση μίας σκουρόχρωμης χρωστικής τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και

β) σε βαθουλώματα στην περιοχή του κάτω βλεφάρου λόγω ελλείματος ή ατροφίας του λιπώδους ιστού στην περικογχική χώρα.

KALHMERA ARCADIA 1.021

Συχνά μάλιστα, τα βαθουλώματα κάτω από τα μάτια είναι πιο σημαντικά από την ίδια τη συσσώρευση της σκουρόχρωμης χρωστικής αφού οι σκιάσεις που δημιουργούνται κάνουν το πρόβλημα ακόμη πιο έντονα ορατό.

Για να μπορέσει ο Πλαστικός Χειρουργός να δώσει λύση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων πρέπει να αντιμετωπίσει και τα δύο παραπάνω προβλήματα.

Για τη βελτίωση της εικόνας των μαύρων κύκλων λόγω της υπερμελάγχρωσης γίνεται συνδυασμός της τεχνικής της μικροδερμοαπόξεσης, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας του δέρματος, της εφαρμογής ειδικών λευκαντικών κρεμών και ουσιών, που βελτιώνουν τη φωτεινότητα της υπό θεραπεία περιοχής και της θεραπείας με το εξειδικευμένο laser τεχνολογίας Erbium glass.

Για τη βελτίωση της εικόνας των μαύρων κύκλων λόγω του βαθουλώματος στην περιοχή κάτω από τα μάτια το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την έγχυση ειδικού ενέσιμου εμφυτεύματος Υαλουρονικού Οξέος.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι η επιστημονική ονομασία του εμφυτεύματος δηλαδή δεν είναι "οξύ" στην πραγματικότητα και δεν καίει τους ιστούς όπως εσφαλμένα μπορεί να νομίσει κάποιος απλά είναι ένα υλικό με το οποίο γεμίζουμε σημεία ατροφίας.

Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη γιατί γίνεται με συνδιασμό αναισθητικής κρέμας για 20'-25' και τοπικού αναισθητικού που εφαρμόζεται με ειδική βελόνα (ΝΟ PAIN ΝEEDLE) στην περιοχή εφαρμογής.

KALHMERA ARCADIA 1.021

 

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 40' με 50' και συνήθως απαιτούνται 2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα περίπου μιας ή δύο εβδμάδων.

Δεδομένου ότι υπάρχει αντίδοτο στο Υαλουρονικό οξύ (ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΔΑΣΗ) μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να αφαιρέσω όση ποσότητα Υαλουρονικού θέλω από οποιοδήποτε σημείο εφαρμογής του άρα να επαναφέρω αν το επιθυμώ 100% την αρχική εικόνα. Το γεγονός αυτό κάνει το Υαλουρονικό οξύ ένα εξαιρετικά ασφαλές και πλήρως προβλέψιμο υλικό για την τελική εικόνα της περιοχής που το εφαρμόζουμε.

KALHMERA ARCADIA 1.023

 

Τυχόν οιδήματα ή εκχυμώσεις αν εμφανιστούν έχουν να κάνουν με την ευαισθησία του δέρματος, δεν είναι πολύ συχνά συμβάματα και μπορεί να διαρκέσουν συνήθως 2-3 ή λίγες ημέρες ακόμη και υποχωρούν αυτόματα.

Ειδικές κρέμες δεν χρειάζονται μετά την εφαρμογή παρά μόνο αντιηλιακή προστασία.

Σχετικά με την ηλικία εφαρμογής δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αρκεί το άτομο να έχει ολοκληρώσει τη φάση της εφηβείας του.

Όσον αφορά το κόστος πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική και η θεραπεία εξατομικεύεται. Ωστόσο η αξία της θεραπείας είναι εξαιρετικά προσιτή.  Σε γενικές γραμμές η αξία της εφαρμογής αντιστοιχεί στο ένα τρίτο με ένα πέμπτο της αξίας της επέμβασης της βλεφαροπλαστικής.

Εφόσον η εφαρμογή του Υαλουρονικού οξέως στην υποκόγχια περιοχή γίνει σωστά και με ασφάλεια το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι προσδίδει μια εξαιρετική εικόνα αναζωογόνησης τόσο της περιοφθαλμικής χώρας όσο και ολόκληρου του προσώπου γενικότερα.

KALHMERA ARCADIA 1.025

 

Ευχαριστούμε το Δρ. Μιχάλη Κουτσούρη Πλαστικό Χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των KOUTSOURIS PLASTIC SURGERY centers σε Κολωνάκι, Τρίπολη, Ναύπλιο.

site: www.koutsouris.gr

Facebook Page: Μιχάλης Κουτσούρης

Instagram: @m_koutsouris).

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...