Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν "πέφτουν" τα κρούσματα στην Αρκαδία - "Έκρηξη" εισαγωγών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Οι ασθενείς έφτασαν τους 46! (vd)

Δεν "πέφτουν" τα κρούσματα στην Αρκαδία - "Έκρηξη" εισαγωγών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Οι ασθενείς έφτασαν τους 46! (vd)

Για την επιδημιολογική κατάσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου γενικότερα αλλά και της Αρκαδίας ειδικότερα, μίλησε ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, κύριος Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Ο κύριος Διαμαντόπουλος ανέλυσε την γενικότερη εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων της Περιφέρειας η οποία στο σύνολό της παρουσιάζει μια αυξητική τάση, σε αναλογία με τον γενικότερο πληθυσμό.  Για την Αρκαδία ανέφερε ότι «δεν έχει πέσει από έναν ήδη υψηλό αριθμό κρουσμάτων που έχει το τελευταίο διάστημα», αριθμός που συμβαδίζει με εκείνο των νοσηλευομένων με covid στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο που έφτασαν τους 46. Αυτό, όπως είπε ο κύριος Διαμαντόπουλος, «θα κουράσει το προσωπικό του νοσοκομείου, θα φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση όλο το ιατρονοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό του» ενώ τόνισε και το πόσο σημαντικό είναι το έργο τους.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε το γεγονός ότι η αυξητική τάση που υπάρχει στην Αρκαδία, δεν αποτελεί φαινόμενο που εντοπίζεται μόνο σε αυτή και ταυτόχρονα έκανε έκκληση στους πολίτες για την όσο γίνεται μεγαλύτερη τήρηση των μέτρων.  Παράλληλα, σχολίασε και την εφαρμογή των self tests επεξηγώντας και τη χρησιμότητά τους.

Τέλος, ο κύριος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στον επιδημιολογικό χάρτη ολόκληρης της Αρκαδίας, επεξηγώντας πως τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν και ότι δεν είναι εύκολο το να καθορίσουμε το ποια περιοχή θα είναι περισσότερο επιβεβαρυμμένη τη μία μέρα και ποια την επόμενη.

Β.Γ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...