Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη Βουλή το ζήτημα της έλλειψης ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Στη Βουλή το ζήτημα της έλλειψης ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Κάλυψη κενών θέσεων ιατρών και ιδίως ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

 Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Κάλυψη κενών θέσεων ιατρών και ιδίως ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

 


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα : «Κάλυψη κενών θέσεων ιατρών και ιδίως ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης»
Η πανδημία έχει φέρει «τα πάνω κάτω» στη λειτουργία των νοσοκομείων. Η άρνηση της κυβέρνησης να θωρακίσει το ΕΣΥ έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε τέτοιο βαθμό, με αποτέλεσμα πολλά μεγάλα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιάς νόσου.
Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, χωρίς να έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς, φιλοξενεί «μη διασωληνωμένα» περιστατικά, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Αυτή η κατάσταση έχει περιορίσει τις συνήθεις-τις κανονικές λειτουργίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που εφημερεύει κάθε μέρα.
Ανεξαρτήτως του covid 19, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων νοσοκομείων (420 κλίνες) και εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνον των κατοίκων της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όμως η έλλειψη ή η ανεπαρκής στελέχωση με ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως πνευμονολόγου, παιδοχειρουργού, εντατικολόγου κ.α.  οδηγούν στην αδυναμία αντιμετώπισης όλων των  περιστατικών και κάλυψης των εφημεριών.  Έτσι περιστατικά παραπέμπονται η διακομίζονται αλλού. Εξάλλου, ιατροί που καλύπτουν σημαντικές ειδικότητες, όπως αυτές των καρδιολόγου, χειρουργού, πνευμονολόγου κλπ, βρίσκονται «ένα βήμα» πριν τη συνταξιοδότηση, με συνέπεια, αφενός τα κενά που υπάρχουν ή επίκεινται να είναι μεγάλα και αφετέρου το έλλειμμα εμπειρίας που θα προκληθεί να μην καλύπτεται, αν  οι αναγκαίες προσλήψεις ή αναπληρώσεις  δεν πραγματοποιηθούν τάχιστα.
Μείζον πρόβλημα για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι η έλλειψη στοιχειωδώς ικανού αριθμού ακτινολόγων. Σήμερα υπηρετεί μόνον ένας ακτινολόγος, με συνέπεια η λειτουργία των νευροχειρουργικού,  ορθοπεδικού και άλλων τμημάτων να τίθεται εν αμφιβόλω, αφού, εκτός των άλλων, δεν μπορούν να προχωρήσουν χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω του ότι δεν υποστηρίζονται από εφημερεύοντα ακτινολόγο.
Ας σημειωθεί, ότι στα όμορα νοσοκομεία της Σπάρτης και του  Άργους-Ναυπλίου υπηρετούν στο καθένα πολύ περισσότεροι ακτινολόγοι.
Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που έχουν υποβληθεί για την επίλυση του προβλήματος, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει, ώστε να καλυφθούν αμέσως τα κενά των θέσεων  ιατρών ακτινολόγων, αλλά  και των άλλων ειδικοτήτων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Οι ερωτώντες Bουλευτές

Παπαηλιού   Γιώργος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Δρίτσας Θοδωρής

Θεανώ Φωτίου

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Ξανθός Ανδρέας

Παπαδόπουλος Σάκης

Πούλου Παναγιού

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Χρηστίδου Ραλλία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...