Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πύργος | 60χρονη έπαθε εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό της

Πύργος | 60χρονη έπαθε εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό της
Ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό, που ερευνάται αν είναι παρενέργεια του σκευάσματος της AstraZeneca, έγινε γνωστό και στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα, μία 60χρονη γυναίκα αφού στις 8 Απριλίου εμβολιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις 15 του μήνα πήγε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία. Άμεσα η γυναίκα διακομίστηκε στη νευρολογική κλινική του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα μιας και ήταν σοβαρή η κατάστασή της. Χθες λοιπόν ο ΕΟΦ επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νοσοκομείο του Πύργου και ζητούσε λεπτομέρειες για το ιστορικό της γυναίκας (να τονιστεί ότι όταν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποια σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο κάποιας εταιρείας, διεξάγεται η καθιερωμένη έρευνα).

Παρότι το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να συσχετιστεί άμεσα με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπου πάντως έχουν παρατηρηθεί περιστατικά με θρόμβωση, εντούτοις ο ΕΟΦ και η πολιτεία είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους, για να διαπιστωθεί αν η παρενέργεια οφείλεται στη χρήση του εμβολίου ή όχι.

Άλλα σοβαρά περιστατικά που ερευνώνται

Να επισημάνουμε πως στις αρχές του μήνα, μία επίσης 60χρονη γυναίκα από τα νότια προάστια της Αττικής, αφού ακρωτηριάστηκε, τελικά έχασε της ζωή της μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Όπως επιβεβαίωσε συγγενικό της πρόσωπο, η επιτροπή του ΕΟΦ έχει συνεδριάσει για το περιστατικό.

Ο θάνατος της 60χρονης Ελληνίδας συμπεριλαμβάνεται στα 44 περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρονται στις επίσημες λίστες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σε σύνολο 9,2 εκατομμυρίων εμβολιασμών παγκοσμίως.

Επίσης μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στη Σύρο η είδηση ότι ένας 60χρονος από το νησί, μετά την πραγματοποίηση του εμβολίου AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, κατέρρευσε κι αναχώρησε επειγόντως  για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, με αεροδιακομιδή.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα syrospress.gr, ο 60χρονος πραγματοποίησε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού το εν λόγω εμβόλιο, αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του κατέρρευσε και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

https://www.patrisnews.com/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...