Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βασίλης Βαρδιάμπασης: "Πάνω από 600 οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας - Φαίνεται ο ιός θα εξελιχθεί σαν μια απλή εποχική γρίπη" (vd)

Βασίλης Βαρδιάμπασης: "Πάνω από 600 οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας - Φαίνεται ο ιός θα εξελιχθεί σαν μια απλή εποχική γρίπη" (vd)

Για τον τρόπο με τον οποίο κυλά η εμβολιαστική διαδικασία αλλά και την επιδημιολογική κατάσταση στο Λεβίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας, μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» ο γιατρός και υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου της Δημητσάνας, κύριος Βασίλης Βαρδιάμπασης.

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει τελευταίοι στην εμβολιαστική αλυσίδα του νομού […] ωστόσο ο εμβολιασμός κυλάει κανονικά. Είμαστε σαφώς το κέντρο με τους λιγότερους εμβολιασμούς αλλά είμαστε και απομακρυσμένοι», ανέφερε ο κύριος Βαρδιάμπασης συμπληρώνοντας πως δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα ο κύριος Βαρδιάμπασης μάς ενημέρωσε πως οι εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο της Δημητσάνας έχουν ξεπεράσει τους 700 αλλά και πως οι νεότερες ηλικίες ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά.

Στη συνέχεια μίλησε και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών λέγοντας πως «δεν έχουμε πολλά όπλα αυτή τη στιγμή απέναντι στον ιό. Ξέρουμε σίγουρα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι κοινωνικές επαφές, πρέπει να φοράμε τη μάσκα, να κρατάμε τις αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας και μετά είναι το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» ενώ ανέλυσε και τις πιο συχνές παρενέργειες οι οποίες μπορούν να προκύψουν μετά τον εμβολιασμό.

Για την επιδημιολογική κατάσταση ειδικότερα στο Λεβίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας ο κύριος Βαρδιάμπασης ανέφερε πως τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μια έξαρση, η οποία οφείλεται μερικώς και στο άνοιγμα της εστίασης, παρόλα αυτά «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» ενώ μετέπειτα ευχαρίστησε τόσο την αστυνομία όσο και τις κινητές μονάδες του για την βοήθειά τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τέλος, ο κύριος Βαρδιάμπασης μίλησε και για την επόμενη μέρα της πανδημίας λέγοντας πως «από ότι φαίνεται ο ιός θα εξελιχθεί σαν μια απλή εποχική γρίπη» αλλά ταυτόχρονα θέλησε να περάσει και το δικό του μήνυμα για την «εγχώρια επιδημία», όπως είπε συγκεκριμένα, «η οποία δεν είναι καμία άλλη από τα τροχαία ατυχήματα», θέλοντας έτσι να εφιστήσει την προσοχή όλων.

Βασιλική Γαλάνη

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: 

6 σχόλια

  • ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατρέ μόνο με την τοποθέτησή σας περί του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ως προς όλα ΙΟΥ, που παραδέχεστε μεν πως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ γι αυτόν.... ΑΛΛΑ έχετε ως όπλο το εμβόλιό του (!!!) τα είπατε όλα !!! Δυστυχώς. Στους χειροκροτητές σας δεν θα αναφερθώ γιατί δεν έχει νόημα. Αλλά επειδή προκαλεϊτε δημόσια την εύνοιά τους αποκαλώντας τις ερωτήσεις μου «πυροτεχνήματα» χωρίς να γνωρίζετε ασφαλώς το επϊπεφο των γνώσεών μου ούτε φυσικά το εύρος των έρευνών μου που με καθιστοϋν ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΑ... σας παραπέμπω στο site του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ και ειδικότερα στις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ όπου αναφέρονται όλες οι αποδείξεις πως ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ» ακόμα και καταγράφονται τα αποτελέσματα ως κλινική έρευνα, από τις ίδιες τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που κατασκευάζουν τα εμβόλιά σας και επισημαϊνουν ακόμα και τους θανάτους εξ αυτών ζητώντας να αναφέρονται οι παρενέργειες των εμβολιασμών « Η εμπειρία από την έκθεση στη δεύτερη δόση εξακολουθεί να είναι περιορισμένη» λέει η ίδια η εταιρεία !!! Για την ενημέρωση ΚΑΙ των χειροκροτητών σας δείτε ΕΔΩ : https://www.eof.gr/c/document_library/get_file?uuid=02582ef5-1669-436e-b1e7-0cc9e19e7bfe&groupId=12225
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 20:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάθε άποψη είναι σεβαστή κατ αρχήν ! Μπορεί όμως να μας πουν οι αρνητές του κορονοιού και οι σκεπτικιστές που οφείλονται αυτοί οι θάνατοι που ανακοινώνονται κάθε μέρα. Αναρωτιέται κανείς σε .........τσίμπημα κουνουπιού ή όντως υπάρχει ο ιός ! Και ο ιός πως αντιμετωπίζεται με εξορκισμούς και θεωρίες συνομωσίας ??? Για δέστε πόσοι χάθηκαν από την Τρίπολη οι οποίοι εάν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν σήμερα θα ζούσαν !!!!!!

  • Οριακά
    Οριακά Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 15:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξέρει κανείς αν το "πετσόκομμα" του Γιατρού στην ΓΙΟΥΛΗ, παραβιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη;

    Καλό κουράγιο στον Γιατρό και σε όσους μάχονται καθημερινά με την πανδημία σε όλα τα επίπεδα.

  • Αϊνστάιν
    Αϊνστάιν Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 12:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατρέ μην χάνεις το χρόνο σου.. Ο ιός κάποια στιγμή θα νικηθεί. Κάποια άλλα πράγματα είναι αήττητα..

  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 11:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Παρόλα που θεωρώ ότι είναι απολύτως σαφής η τοποθέτηση μου στη συνέντευξη, αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιες περιπτώσεις η περαιτέρω ανάλυση είναι απαραίτητη...
    Σε κανένα σημείο της συνέντευξης δεν ανέφερα ότι το φάρμακο για τους νοσούντες δεν είναι όπλο κατά του ιού ή οποιασδήποτε ασθένειας. Αρκεί να υπάρχει... Εν προκειμένω, η ιατρική κοινότητα κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν ιό άγνωστο, χωρίς να γνωρίζουμε πως επιτίθεται, πως εξελίσσεται, ποιες πληθυσμιακές ομάδες προτιμά και πώς αντιμετωπίζεται. Σε κάθε τέτοια περίπτωση η έρευνα έχει δύο κατευθύνσεις : την πρόληψη (εμβόλιο) και την καταστολή (αντιβιοτική αγωγή). Και τρέχουν παράλληλα. Όταν δεν έχεις φάρμακα, λαμβάνεις κάθε δυνατό μέτρο, για να μην νοσήσεις . Κι ένα απ΄ αυτά είναι το εμβόλιο (όπως η μάσκα, οι αποστάσεις, και η υγιεινή των χεριών). Αλλά κι όταν έχεις φάρμακα, εμβολιάζεσαι.. Για να προλάβεις. Ρωτήστε κάποιον που νόσησε από πολιομυελίτιδα και σήμερα ζει με μια μόνιμη αναπηρία: αν είχε τη δυνατότητα, θα είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο που εμβολιάζονται σήμερα τα παιδιά μας;;
    Στην πανδημία που γνωρίσαμε, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα και όλα τα συστήματα υγείας έδρασαν συντεταγμένα κατά του ιού και στις καλύτερα συντονισμένες δράσεις συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική. Εάν έχετε αποδείξεις ή επιχειρήματα για την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων ή έχετε εφεύρει το φάρμακο για τους νοσούντες, μπορείτε να τα παρουσιάσετε. Χωρίς πυροτεχνήματα περί ιατρικής φιλοσοφίας και επιστήμης, την οποία απαξιώνετε ανερυθρίαστα , χωρίς δεύτερη σκέψη για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους και τους ανθρώπους που δίνουν τη δική τους για να σωθούν άλλες ζωές. Δώστε αξία σε μία δική σας εμπεριστατωμένη τοποθέτηση.
    Όσον αφορά την απορία σας περί εποχικής γρίπης, νομίζω ότι από αυτό που είπα ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν αναφέρομαι στην εξέλιξη του συγκεκριμένου ιού κατά το μήνα που διανύουμε.. Επίσης, τα φάρμακα και οι φαρμακοβιομηχανίες ήταν πάντοτε "συνεργάτης" της ιατρικής. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα έχετε ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή...

  • ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 21:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορεί να μας απαντήσει δημόσια ο ιατρός ΠΟΤΕ είναι η εποχή της γρίπης ? Γιατί από όσα πολύ καλά ξέρουμε καμία γρίπη δεν εξελίσσεται σαν «εποχιακή» στα μέσα Μαΐου... δηλαδή να δώσει έξαρση τον Ιούνιο !!!! Επίσης μπορεί να μας τεκμηριώσει επιστημονικά από πότε τα «όπλα» για τον πληθυσμό εναντίον ενός ΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ αλλά τα αδοκίμαστα, αμφίβολα και ΜΗ εγκεκριμένα ρμβόλια για τους ΥΓΙΕΙΣ ??? Πότε μεταλλάχθηκε η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και η αποστολή της Ιατρικής επιστήμης σε συνεργάτη των φαρμακεμπόρων ???

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...