Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτυχία άνω του 90% για το χάπι της Pfizer [μελέτη]

Επιτυχία άνω του 90% για το χάπι της Pfizer [μελέτη]

Πάνω από το 90% των ασθενών με κορωνοϊό που έλαβαν θεραπεία με το αντιικό Paxlovid της Pfizer είδαν σημαντική βελτίωση μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Maccabi Health Services τη Δευτέρα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πάροχο υγειονομικής υγειονομικής περίθαλψης στο Ισραήλ με περίπου 2,5 εκατομμύρια μέλη. Μέχρι στιγμής σε 850 από αυτούς έχει χορηγηθεί το φάρμακο.

"Συνιστούμε σε όποιον έχει αρρωστήσει με Covid και κριθεί κατάλληλος για τη θεραπεία με αυτό το φάρμακο να το πάρει και να προστατευτεί από μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή ακόμη και θάνατο", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος υγείας της Maccabi δρ Miri Mizrahi Reuveni. "Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν την ποιότητα της θεραπείας, την αποτελεσματικότητα και τη σημασία της στην καταπολέμηση της πανδημίας, και ειδικά εν μέσω του τρέχοντος κύματος".

Η θεραπεία συνίσταται σε ένα σετ χαπιών που πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες, ξεκινώντας το συντομότερο δυνατό και το αργότερο πέντε ημέρες αφότου ο ασθενής εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα. Προορίζεται για άτομα σε ήπια έως μέτρια κατάσταση που θεωρείται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.

Τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή έδειξαν ότι όταν η θεραπεία ξεκίνησε εντός τριών ημερών από τα πρώτα συμπτώματα, μείωσε τις νοσηλεύσεις και τους θανάτους κατά 89% σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί το φάρμακο από τις 3 Ιανουαρίου.

Από όσους έλαβαν τη θεραπεία, το 60% άρχισε να αισθάνεται καλύτερα μέσα στην πρώτη ημέρα, αναφέροντας πτώση του πυρετού και των γενικών συμπτωμάτων και το 92% μέσα σε τρεις ημέρες.

Από τα μέλη της Μακάμπι που ξεκίνησαν τη θεραπεία, το 6% αποφασίζει να τη διακόψει λόγω παρενεργειών. Από το 62% των ατόμων που υπέφεραν από παρενέργειες, το ένα τρίτο παρουσίασε μια πικρή μεταλλική γεύση, το 18% είχε διάρροια, το 11% ανέφερε απώλεια γεύσης ή όσφρησης, 7% μυϊκούς πόνους και 4% πονοκέφαλο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει πεθάνει κανένας ασθενής που έλαβε το Paxlovid.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, περίπου το 25% όσων τους προσφέρθηκε η θεραπεία από τη Μακάμπι την αρνήθηκαν. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν μάλιστα ότι από την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό άρνησης ήταν ακόμη υψηλότερο, με το ένα τρίτο των ασθενών να μην το δέχονταν - 753 έναντι 1.623 που δέχτηκαν το φάρμακο. Στοιχεία από τις Υπηρεσίες Υγείας Meuhedet υποδηλώνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς μπορεί να είναι επίσης μη εμβολιασμένος, ένας παράγοντας υψηλού κινδύνου. 

Από τη Δευτέρα, η Maccabi είχε προσφέρει τη θεραπεία σε 188 ασθενείς, 133 πλήρως εμβολιασμένους, 33 μη εμβολιασμένους και τους υπόλοιπους εν μέρει ανεμβολίαστους.

ΠΗΓΗ: Euro2day

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 13:16 Σύνδεσμος σχολίου

    12:47 Άντε βρε γελοίο κατασκεύασμα ψέκι που αποδείχτηκε γκαζόζα παλιοκαραγκιόζη. Τόσος κόσμος έχει σωθεί και συ μιλάς για γκαζόζες και μαλ@@@. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Το πόσοι έχουν πεθάνει δεν το βλέπεις; Τράβα τσακίσου εμβολιάσου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 12:47 Σύνδεσμος σχολίου

    και στο εμβόλιο μιλούσαν για 95% επιτυχία και αποδείχθηκε γκαζόζα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...