Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίσκεψη Χρονά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Έργα σχεδόν 6.000.000 € σχεδιάζει η Περιφέρεια! (εικόνες)

Επίσκεψη Χρονά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Έργα σχεδόν 6.000.000 € σχεδιάζει η Περιφέρεια! (εικόνες)
Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Άγγελου Χρονά πραγματοποιήθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε... "Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για τη λειτουργία των νοσοκομείων της Περιφέρειας, ξεκίνησα νέο κύκλο επισκέψεων σε αυτά, αφού τα είχα επισκεφτεί και με την ιδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου συνάντησα τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τάσο Τζανή με τον οποίο συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και στην αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19.
Επισκεφτήκαμε μαζί με τον Διοικητή τα ιατρεία του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, την κλινική Covid και τα εμβολιαστικά κέντρα και συνομίλησα με συναδέλφους μου Ιατρούς. Ακόμα ενημερώθηκα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει λάβει το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί κλινική Covid χωρητικότητας 15 ασθενών, με την δυνατότητα επέκτασής της σε χωρητικότητα κλινών 16 επιπλέον ασθενών (στην Ουρολογική Κλινική) και 24 επιπλέον ασθενών (στην Παθολογική Κλινική).
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 57 ασθενείς με Covid.
Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς αυτοί εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 εμβολιαστικά κέντρα για ενήλικες και 1 εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί 840 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
Επιπλέον αναφερθήκαμε σε τρία σημαντικά έργα αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλυτικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει:
● 2.000.000 € για Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και αξιολογείται.
● 3.240.000 € για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτό έχει υπογραφεί σύμβαση για το ποσό των 384.000 € καθώς και για το κυρίως έργο έχει προγραμματισθεί η υπογραφή της σύμβασης.
● 260.000 € για την κάθ’ ύψος επέκταση 3ου ορόφου πάνω από το ΤΕΠ. Η μελέτη έχει πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι χρηματοδοτούμενη και εκπονούμενη εξ’ ολοκλήρου από αυτή. Αναμένεται να υπαχθεί στο 3ο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μου εξέφρασα τις προσωπικές μου ευχαριστίες καθώς και τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό για την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισα ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο τους και να παρέχουμε κάθε μορφή βοήθειας, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες που βιώνουμε."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...