Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόκληση - Σαπίζει ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός εκατομμυρίων ευρώ στις αποθήκες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου!

Πρόκληση - Σαπίζει ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός εκατομμυρίων ευρώ στις αποθήκες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου!

Σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε δημοσίως ο Χειρουργός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν κρύβεται πίσω από το δαχτυλό του και για το λόγο αυτό έχει την αμέριστη συμπαράσταση του «Καλημέρα Αρκαδία» στην προσπάθεια που κάνει για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του Νοσοκομείου.

Σε γραπτή καταγγελία που υπογράφει και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται σε συγκεκριμένα μηχανήματα πολύ μεγάλης οικονομικής αξίας που σαπίζουν στις απιοθήκες του Νοσοκομείου.

Η καταγγελία είναι σοαβαρότατη και οι υπέυθυνοι πρέπει να πάρουν θέση και να απαντήσουν, σε διαφορετική περίπτωση να δηλώσουν αδυναμία και να πάνε σπίτια τους.

Ειδικότερα, ο Γ. Παπασταματάκης, γράφει: «Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας με την τρόικα να ισοπεδώνει μεταξύ των άλλων, το κοινωνικό κράτος και την δημόσια υγεία, είναι προκλητικό να παραμένει στις αποθήκες, του Νοσοκομείου μας, Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός από το 2009 και να σαπίζει.

Όταν αποφασίσθηκε η επέκταση, αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης προβλέφθηκε και η αγορά του ανάλογου σύγχρονου Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Έγινε ο διαγωνισμός , ο εξοπλισμός παρελήφθη και έκτοτε από το 2009 αυτός ο άκρως απαραίτητος για την λειτουργία και αναβάθμιση του νοσοκομείου παραμένει στις αποθήκες.

Γιατί; Ένα μεγάλο γιατί προς όλους . Πρώτα από όλους το ερώτημα απευθύνετε στον Αρκάδα πρώην υπουργό υγείας Κον Ανδρέα Λυκουρέντζο, έπειτα στον Κον περιφερειάρχη Κον Πέτρο Τατούλη, στους βουλευτές ιατρό Κον Κώστα Ζαχαριά και τον ιατρο Κον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Το γνωρίζουν το πρόβλημα και αν το γνωρίζουν τι έχουν κάνει για να το λύσουν;

Είναι δυνατόν μηχανήματα όπως:

Μηχάνημα Οστικής Πυκνότητας, Ορθοπεδική Χειρουργική Τράπεζα, Χειρουργική Τράπεζα, Ουρολογική Χειρουργική Τράπεζα, Στήλες Αερίων Χειρουργού, Στήλες Αερίων Αναισθησιολόγου, Ακτινοσκοπικό C arm, Ενδοσκοπικός Ουρολογικός Πύργος, Βρογχοσκόπιο Σύστημα, Αρθροσκοπικός Πύργος, Λαπαροσκοπικός Πύργος, Συσκευή Αυτομετάγγισης κλπ. να παραμένουν στις αποθήκες του νοσοκομείου. Τμήματα αιχμής όπως το αναισθησιολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό και η ΜΕΘ να στερούνται βασικό εξοπλισμό που κάνουν την διαφορά στην παροχή υψηλών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας να παραμένουν στις αποθήκες από το 2009 και να σαπίζουν στις αποθήκες του Νοσοκομείου. Οι λόγοι που πιθανόν επικαλεσθούν η περιφέρεια και η υγειονομική περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο, δεν μας ενδιαφέρουν. Εμείς θέλουμε ο εξοπλισμός να παραδοθεί άμεσα στα τμήματα, είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας Υγείας το απαιτούν οι πολίτες της Αρκαδίας. Δεν είναι λύση να μπούμε στις αποθήκες και να τα πάρουμε μόνοι μας, αλλά, για το νοσοκομείο και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο θα το κάνουμε. Σύντομα πολύ σύντομα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...