Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιμόρφωση για δασκάλους και νηπιαγωγούς από τον Τομέα Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης

Επιμόρφωση για δασκάλους και νηπιαγωγούς από τον Τομέα Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης


Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 κατόπιν αιτήματος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας και εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα επιμόρφωσης στους εκπαιδευτικούς - στελέχη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας.
Η εν λόγω επιμόρφωση υλοποιήθηκε στους Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενους/ες του συνόλου των Δημοτικών Σχολείων & Προϊστάμενες του συνόλου των Νηπιαγωγείων.
Αναλύθηκαν οι κάτωθι θεματικές ενότητες:
- Σειρά ενεργειών κατά την παροχή ΠΒ - βασικές πρώτες βοήθειες
- Τσιμπήματα – Αλλεργίες
- Απώλεια αισθήσεων - Ξένα σώματα / Πνιγμονή
- Βασική Υποστήριξη Ζωής/ΚΑΡΠΑ
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νέα πρωτόκολλα, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και συμμετείχαν ενεργά στη θεωρητική αλλά και πρακτική άσκηση.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια- Προϊσταμένη κα. Μαρία Σταματοπούλου με την παρουσία της Προέδρου κας. Ελένης Καλαποδά και της Αντιπροέδρου του Π.Σ κας. Αθανασίας Πολυμενοπούλου .
Το Π.Τ Ε.Ε.Σ Τρίπολης ευχαριστεί πολύ την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας κα. Γεωργία Καρούντζου αλλά και το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη να εκπαιδευτούν από τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό Οργανισμό, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα γνώσης παροχής των Πρώτων Βοηθειών , ώστε να είναι αποτελεσματικότεροι αν υπάρξει ανάγκη.
Με μεγάλη χαρά και προθυμία θα ανανεώσουμε τις συναντήσεις μας στις σχολικές μονάδες για εκπαίδευση των μαθητών ,των γονέων και του διδακτικού προσωπικού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...