Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκκληση για αίμα από την Ηλεία…

Έκκληση για αίμα από την Ηλεία…

Έκκληση για αίμα σε όλους τους  ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους εθελοντές που έχουν να αιμοδοτήσουν καιρό, απηύθυνε η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Έλσα Ζαχαριαδάκη, λόγω της μεγάλης έλλειψης που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τελευταίες οργανωμένες αιμοληψίες έγιναν πριν το Πάσχα αλλά και τα αυξημένα περιστατικά αυτών των ημερών.

Το πρόβλημα έλλειψης αίματος, δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο Πύργου, αλλά την πλειοψηφία των Νοσοκομείων της χώρας, αφού οι εθελοντές αιμοδότες και κυρίως οι αιμοδότες αναπλήρωσης που προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών που μεταγγίζονται – τακτικά ή εκτάκτως – είναι πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των μονάδων αίματος που απαιτούνται κάθε χρόνο για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, στα νοσοκομεία…

Αυξημένες ανάγκες, καμία οργανωμένη αιμοληψία

Σημαντική βοήθεια αποτελούν οι εθελοντές αιμοδότες των συλλόγων της Ηλείας, που αιμοδοτούν σχεδόν κάθε Κυριακή. Ωστόσο, οι τελευταίες οργανωμένες αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο του Λαζάρου (σ.σ 31 Μαρτίου) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου και την Κυριακή των Βαϊων (σ.σ 1η Απριλίου) από τον Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα, όπου συγκεντρώθηκε ικανοποιητικός αριθμός μονάδων αίματος. Ωστόσο, οι αυξημένες ανάγκες των ημερών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών, των νοσηλευόμενων ασθενών σε διάφορες κλινικές αλλά και στη ΜΕΘ, και τη  μετάγγιση των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία, όπως ήταν φυσικό, «άδειασαν» τα ψυγεία του Σταθμού.

Όλες αυτές τις ημέρες, το προσωπικό του Σταθμού επικοινώνησε τηλεφωνικά (sms) με αιμοδότες που δεν έχουν αιμοδοτήσει τους τελευταίους μήνες, ζητώντας τους να  αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να προσφέρουν μια μονάδα αίματος, η οποία, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Επίσης, υπήρξε αντίστοιχη ενημέρωση στους ασθενείς των νοσηλευομένων. «Υπήρχε μια μικρή ανταπόκριση από κάποιους συγγενείς ασθενών, η οποία βοήθησε μεν, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Αντίθετα, σημαντική «ανάσα» έδωσαν οι αιμοδότες από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σμίλα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν αρκετοί αιμοδότες που δεν είχαν καταφέρει να αιμοτήσουν στην πρόσφατη οργανωμένη αιμοδοσία», είπε η κα Ζαχαριαδάκη, ευχαριστώντας τους αιμοδότες και τα μέλη του Συλλόγου του Σμίλα.

Η κα Ζαχαριαδάκη απηύθυνε έκκληση, και μέσω της εφημ. «Πατρίς» σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να προσέρχονται καθημερινά στον Σταθμό Αιμοδοσίας από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 9:00-13:00, και τα απογεύματα – και Σαββατοκύριακα – κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2621082339 προκειμένου να αιμοδοτήσουν και να σώσουν, όχι μία, αλλά, τρεις ζωές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...