Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος οφθαλμολογικός εξοπλισμός για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης!

Νέος οφθαλμολογικός εξοπλισμός για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης!
Την «Προµήθεια οφθαλµολογικού εξοπλισµού για την κάλυψη των διαγνωστικών και επεµβατικών αναγκών του Οφθαλµολογικού Τµήµατος για ασθενείς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκοµείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» συµπεριλαµβανοµένων και των κατοίκων του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης» συνολικού προϋπολογισµού 100.000 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ, που θα υλοποιηθεί από το ποσοστό των χρηµάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου βάση της ένταξης στο 4ο ΕΑΠ (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης µε και φορέα υλοποίησης το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκοµείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Το Δ.Σ. ενέκρινε το σχετικό φάκελο της πρότασης της Υπηρεσίας που περιλαµβάνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τεκµηρίωσης (αιτήµατα τµηµάτων, έκθεση αναγκαιότητας, τεχνικά δελτία νέας ανάγκης εξοπλισµού, ενδεικτικές τιµές ειδών από έρευνα αγοράς και σχετικός πίνακας, αποφάσεις ∆.Σ.).
Τέλος, ενέκρινε την αποστολή του φακέλου της πρότασης και του σχετικού αιτήµατος, για τη σύµφωνη γνώµη, στην 6η Υ.Πε. και δια µέσου αυτής στο Υπουργεί, για έγκριση σκοπιµότητας.
 
Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
1. Μηχάνηµα Οπτικής Τοµογραφίας Συνοχής (νέα ανάγκη)
Το Οφθαλµολογικό Τµήµα του Νοσοκοµείου µας εξυπηρετεί ένα σηµαντικό αριθµό ασθενών ετησίως (2625 για το 2017) από το Νοµό Αρκαδίας αλλά και τους όµορους νοµούς. Στην πλειονότητά τους, οι ασθενείς αυτοί είναι µεγάλης ηλικίας όπου οι παθήσεις του οφθαλµού είναι πιο συχνές. Η παρακολούθηση, διάγνωση και εκτίµηση παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου δηλ. ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, αγγειακές παθήσεις βυθού και γλαύκωµα, επιτυγχάνονται µέσω του Μηχανήµατος Οπτικής Τοµογραφίας Συνοχής. Στο Τµήµα και στο Νοσοκοµείο δεν υπάρχει τέτοιο µηχάνηµα µε συνέπεια οι ανάγκες διαγνωστικών εξετάσεων να καλύπτονται µέσω παραποµπών σε ιδιωτικά ιατρεία ή διαγνωστικά κέντρα µε ότι αυτό µπορεί να σηµαίνει από άποψη καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Ο αριθµός διαγνωστικών πράξεων που θα εκτελεί το εν λόγω µηχάνηµα εκτιµάται στις 600 – 700 πράξεις ανά έτος.
 
2. Οφθαλµολογική Χειρουργική Καρέκλα (νέα ανάγκη)
Ένας σηµαντικός αριθµός από τους ασθενείς που επισκέπτονται το Τµήµα ανά έτος, καταλήγει να χρήζει χειρουργικής επέµβασης στον οφθαλµό. Η χειρουργική καρέκλα θα καλύψει τις ανάγκες των χειρουργών οφθαλµιάτρων κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέµβασης.
Ο αριθµός ιατρικών πράξεων εκτιµάται στις 1.000 περίπου πράξεις ανά έτος.
Για την ανάγκη του ανωτέρω εξοπλισµού υπάρχει σχετικό αίτηµα της Υπευθύνου Ιατρού του Οφθαλµολογικού Τµήµατος.
Επισηµαίνεται ότι το Νοσοκοµείο εφηµερεύει σε 24 ωρη βάση, 365 ηµέρες το χρόνο.
Για τον παραπάνω εξοπλισµό αυτό δεν απαιτείται πρόσθετο προσωπικό καθώς µπορεί να λειτουργήσει µε το ήδη υφιστάµενο προσωπικό ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για νέο χώρο ή για διαµόρφωση χώρου.
Η προµήθεια του εξοπλισµού θα συµβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και θα αναβαθµίσει την ποιότητα των παρεχόµενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τόσο του νοµού Αρκαδίας όσο και των όµορων νοµών που δύνανται να προσέλθουν για εξέταση, παρακολούθηση ή χειρουργική επέµβαση στο Νοσοκοµείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...