Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Αυτά τα έργα θα γίνουν στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων!

Γορτυνία | Αυτά τα έργα θα γίνουν στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων!

© www.kalimera-arkadia.gr

Την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΠΕΛ 34 ή επόμενης Πρόσκλησης που θα εκδοθεί από την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται και Εργασίες Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων, στη Γορτυνία.

Το "Καλημέρα Αρκαδία" παρουσιάζει τα έργα που σχεδιάζονται να γίνουν σε αυτά τα δύο Κέντρα Υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ

«Εργασίες Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης του Π.Ε.Δ.Υ. – Μονάδα Υγείας Τροπαίων Δήμου Γορτυνίας», προϋπολογισμού 210.000,00 €.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ:
 Η στέγη είναι επάνω σε πλάκα με αποτέλεσμα να εμφανίζεται υγρασία εξαιτίας της οποίας έχουν διαβρωθεί σοβάδες στον 2ο όροφο. Προβλέπονται: αντικατάσταση στέγης - ξύλινες κατασκευές - μονώσεις - ενίσχυση συστήματος υδρορροών και ειδικότερα περιλαμβάνονται εργασίες αντικατάστασης της υφιστάμενης στέγης της Μονάδας Υγείας για την αποτελεσματική υγρομόνωση και θερμομόνωση του κτιρίου με πλήρη καθαίρεση της υφιστάμενης κεραμοσκεπής, τοποθέτηση νέας ξυλείας και κατασκευή νέας κεραμοσκεπής με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου. Θα αντικατασταθεί επίσης και το υπόστεγο (κεραμοσκεπές) της πόρτας του υπογείου στη βόρεια πλευρά του κτιρίου.
 Λόγω των γενικότερων προβλημάτων μόνωσης απαιτείται η αντικατάσταση πλακιδίων επενδύσεως τοίχων σε ορισμένους χώρους του κτιρίου. Προβλέπεται αποξήλωση πλακιδίων επενδύσεως τοίχου και αντικατάστασή τους με νέα κεραμικά πλακίδια σε δύο χώρους του υπογείου, στους χώρους υγιεινής-WC στο ισόγειο και στην κουζίνα στον 2ο όροφο του κτιρίου.
 Τα κουφώματα είναι ξύλινα με απλά τζάμια και ξύλινα παντζούρια και δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητικές συνθήκες θερμομόνωσης και προστασίας από την υγρασία. Προβλέπεται η συνολική αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα-τζάμια και νέα παντζούρια από αλουμίνιο και η αντικατάσταση των εξωτερικών ξύλινων θυρών που έχουν υποστεί φθορές, για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών υγρομόνωσης και θερμομόνωσης στο κτίριο. Θα αντικατασταθούν τρεις (3) συνολικά πόρτες, δύο (2) στον υπόγειο χώρο και μία (1) στο ισόγειο του κτιρίου (εσωτερική της κεντρικής εισόδου). Προβλέπεται επίσης αντικατάσταση εξήντα ενός (61) εξωτερικών ξύλινων υαλοστασίων με νέα, από αλουμίνιο ηλεκτροστατικής βαφής και διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες, όπως επίσης και των παντζουριών με νέα από αλουμίνιο σε όσα παράθυρα δεν έχει γίνει ήδη αντικατάσταση (48 παράθυρα).
 Προβλέπεται η αντικατάσταση ενιαίας μεταλλικής σκουριασμένης τζαμαρίας στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, η οποία παρουσιάζει φθορές και προβλήματα στεγανότητας.
 Το υφιστάμενο δάπεδο από πλακίδια που υπάρχει σε ορισμένους χώρους της Μονάδας Υγείας παρουσιάζει φθορές που κατά σημεία είναι ιδιαιτέρως εμφανείς. Προβλέπεται σε τρεις χώρους του ισογείου του κτιρίου (συμπεριλαμβανομένων των δύο χώρων με σημαντική επισκεψιμότητα προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών), τοποθέτηση επί του υφιστάμενου δαπέδου από πλαστικά πλακίδια, νέου τάπητα από ομοιογενές PVC, αυξημένων απαιτήσεων σε αντοχή- τριβές, κατάλληλο για νοσοκομειακό χώρο.
 Προβλέπεται καθαίρεση- αντικατάσταση οροφοκονιαμάτων στο χώρο - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου ορόφου.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

«Εργασίες Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης του Π.Ε.Δ.Υ. – Μονάδα Υγείας Δημητσάνας» του Δήμου Γορτυνίας», προϋπολογισμού 180.000,00 €.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ:
 Το σημαντικότερο πρόβλημα του κτιρίου είναι η διάβρωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το κεντρικό δίκτυο (ζεστού – κρύου νερού) διέρχεται στο δάπεδο του κτιρίου με σημαντικές διαρροές λόγω της διάβρωσης και της εμφάνισης υγρασίας στο σύνολο του κτιρίου και της καταστροφής σημαντικού τμήματος του δικτύου διανομής του ζεστού νερού. Προβλέπεται η συνολική αντικατάσταση της υδραυλικής εγκατάστασης του Ζεστού Νερού Χρήσης και η κατασκευή νέου δικτύου Ζ.Ν.Χ. πέντε (5) κλάδων για την κάλυψη όλων των χώρων της Μονάδας Υγείας Δημητσάνας με αγωγούς από πολυστρωματικό δικτυωμένο πολυαιθυλένιο PE-Xb και χαλκοσωλήνες με πρόβλεψη ανακυκλοφορίας σε τρεις (3) κλάδους.
 Τα εξωτερικά κουφώματα είναι παλιά ξύλινα με απλά τζάμια και δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητικές συνθήκες θερμομόνωσης και προστασίας από την υγρασία. Προβλέπεται αντικατάσταση κουφωμάτων και αντικατάσταση του συνόλου των εξωτερικών θυρών του κτιρίου για την επίτευξη ικανοποιητικών συνθηκών θερμομόνωσης και υγρομόνωσης σε αυτό. Θα αντικατασταθούν δέκα (10) συνολικά πόρτες, μία στο ημιυπόγειο, έξι (6) στον ισόγειο χώρο και τρεις (3) στον όροφο του κτιρίου. Προβλέπεται επίσης αντικατάσταση πενήντα οκτώ (58) εξωτερικών ξύλινων υαλοστασίων με νέα από αλουμίνιο ηλεκτροστατικής βαφής και διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες.
 Στο κτίριο παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα εμφάνισης υγρασίας ειδικότερα στη βόρεια πλευρά με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί φθορά οι σοβάδες.Επίσης, η υγρασία έχει εισχωρήσει και στο εσωτερικό του κτιρίου με ανάλογα προβλήματα. Προβλέπεται στεγανοποίηση στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και ειδικότερα μερική ανακατασκευή- επανατοποθέτηση επιχρισμάτων για αποκατάσταση σαθρών τμημάτων που αφορούν τους εξωτερικούς τοίχους στη βόρεια πλευρά του κτιρίου.
 Η στέγη του κτιρίου παρουσιάζει κάποια προβλήματα εκ των οποίων δημιουργείται υγρασία στο κτίριο. Προβλέπεται ενίσχυση του συστήματος υδρορροών με την κατασκευή κάποιων κατακόρυφων αλλά και περιμετρικών υδρορροών (λούκια) στη βόρεια πλευρά της υφιστάμενης στέγης για την αποτελεσματική υγρομόνωση του κτιρίου.
 Το υφιστάμενο δάπεδο από πλακίδια που υπάρχει στους περισσότερους χώρους της Μονάδας Υγείας παρουσιάζει φθορές που κατά σημεία είναι ιδιαιτέρως εμφανείς. Προβλέπεται η τοποθέτηση σε επιλεγμένους χώρους του ισογείου του κτιρίου νέου τάπητα, ιδιαίτερα στους χώρους με σημαντική επισκεψιμότητα προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών, επί του υφιστάμενου δαπέδου, από ομοιογενές PVC, αυξημένων απαιτήσεων σε αντοχή- τριβές κατάλληλο για νοσοκομειακό χώρο.
 Η περιμετρική συρματοπερίφραξη του οικοπέδου της Μονάδας Υγείας έχει υποστεί σημαντικές φθορές και προβλέπεται αποξήλωση και αντικατάστασή της με νέα περίφραξη με γαλβανισμένους σιδηροσωλήνες και συρματόπλεγμα.
 Στα μπαλκόνια του κτιρίου υπάρχουν ξύλινα κάγκελα τα οποία έχουν καταστραφεί και προβλέπεται η αντικατάστασή τους με νέα ξύλινα κιγκλιδώματα.
 Ο καυστήρας της διάταξης θέρμανσης υφίσταται από την κατασκευή του κτιρίου και παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας. Προβλέπεται η αντικατάσταση του καυστήρα του κτιρίου με καυστήρα ελαφρού ακάθαρτου πετρελαίου.
Στο κτίριο παρουσιάζονται συχνές διακοπές της ηλεκτρικής παροχής από τις βλάβες του δικτύου λόγω συχνών χιονοπτώσεων και την λειτουργία χειροκίνητης εγκατεστημένης γεννήτριας.
Προβλέπεται η αυτοματοποίηση της λειτουργίας της γεννήτριας με τοποθέτηση σύγχρονου πίνακα αυτοματισμού της λειτουργίας της, ώστε η υφιστάμενη γεννήτρια να μπορεί να λειτουργεί αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...