Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Έφυγε" ο Αρκάς (από τις Αραχαμίτες) γιατρός Γιάννης Παπαδημητρίου - Ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα ...

"Έφυγε" ο Αρκάς (από τις Αραχαμίτες) γιατρός Γιάννης Παπαδημητρίου - Ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα ...
Πέθανε σήμερα ο διακεκριμένος γιατρός και καθηγητής Γιάννης Παπαδημητρίου και η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 14 Αυγούστου στις 12.00 μ.μ. στην Παναγία Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η λεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος. 
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε διατελέσει πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα.
 
Γεννήθηκε στο χωριό Αραχαμίτες. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. 
Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο). Για την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα που πραγματοποίηγσε το μεγάλου κύρους Ιατρικό Περιοδικό «Archives of Surgery», το 2000 τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο. 
 
Διετέλεσε Visiting Professor σε 11 Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει συγγράψει περίπου 400 επιστημονικά άρθρα, έχει εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.
Διετέλεσε επίσης πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Κεντρικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Από την ίδρυση του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν» και για διάστημα πέραν της δεκαετίας, διετέλεσε τομεάρχης Χειρουργικού, καθώς και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...