Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης για Παπαδημητρίου: «Η επιστήμη και η κοινωνία έγιναν φτωχότερες με το φευγιό του»

Βλάσης για Παπαδημητρίου: «Η επιστήμη και η κοινωνία έγιναν φτωχότερες με το φευγιό του»

Για την απώλεια του γιατρού Γιάννη Παπαδημητρίου έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό, ο βουλευτής Αρκαδίας και ιατρός, Κώστας Βλάσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει "Θέλει πάντα κανείς κάποιο χρόνο για να συνέλθει από ένα μεγάλο σοκ, για να συνειδητοποιήσει και, πολύ περισσότερο, να αποδεχθεί ένα συγκλονιστικό γεγονός. Τέτοιο γεγονός είναι ο θάνατος ενός σπουδαίου ανθρώπου, ενός μεγάλου επιστήμονα, ενός διακεκριμένου δάσκαλου όπως ήταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Γεννημένος στην Τρίπολη, με καταγωγή από το χωριό Αραχαμίτες, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε σε κορυφαία νοσοκομεία του Λονδίνου και της Στοκχόλμης, επέστρεψε στην Ελλάδα και διένησε μια εξαιρετική πανεπιστημιακή και κοινωνική καριέρα. Καριέρα προσφοράς ως χειρουργός, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, ως κορυφαίο στέλεχος διοίκησης μεγάλων νοσοκομείων και ερευνητικών κέντρων, πρωτοπόρος στην επιστήμη του-πρώτος αυτός πραγματοποίησε μεταμόσχευση ήπατος στην πατρίδα μας. Δικαίως κατατάχθηκε μεταξύ των είκοσι κορυφαίων χειρουργών του κόσμου.
Προσωπικά είχα την τύχη να τον έχω Δάσκαλό μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στοργικό συμβουλάτορα αργότερα, σε πολλές περιπτώσεις του βίου μου. Αποτελεί κοινοτοπία, αλλά για τον Γιάννη Παπαδημητρίου ισχύει απόλυτα το λεγόμενο: «η επιστήμη και η κοινωνία έγιναν φτωχότερες με το φευγιό του». Ο πόνος της εκλεκτής οικογένειάς του είναι και πόνος πολλών άλλων..."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...