Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τest Pap Μαστού Halo - Κέρδισε μια δωρεάν εξέταση!

Τest Pap Μαστού Halo - Κέρδισε μια δωρεάν εξέταση!

O Νοέμβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον «Καρκίνο του Μαστού».

Κάθε χρόνο όλο και πιο πολλές γυναίκες καθιερώνουν την προληπτική εξέταση ως μια ετήσια φροντίδα πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Στο ιατρείο του μαιευτήρα γυναικολόγου κου Ανδρέα Κόμη παρέχεται η ιατρική εξέταση μιας σύγχρονης, οικονομικής και ανώδυνης μεθόδου που ονομάζεται «Τest Pap Μαστού Halo»!

Ο γνωστός ιατρός κος Παπανικολάου μαζί με το «Test Παπανικολάου» είχε ανακαλύψει και την μέθοδο “Τest Pap Halo”!

Τι είναι το Τεστ Παπ Μαστού Ηalo;

 Είναι μια απλή, ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς ακτινο- βολία τεχνική, διάρκειας 5’, που ανιχνεύει από το έκκριμα της θηλής (ΝΑF) αν υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Με τη μέθοδο αυτή εξετάζονται οι αλλαγές των επιθηλιακών κυττάρων των γαλακτο- φόρων πόρων πριν αυτές εξελιχτούν από μια απλή ατυπία σε καρκίνο, μέχρι και οχτώ χρόνια νωρίτερα. Σκοπός του τεστ Halo, που στηρίζεται στο γνωστό τεστ Παπανικολάου, είναι να μειώσει τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του πρώτου σε θνητότητα καρκίνου σε γυναίκες ηλικίας 30-50. Συνιστάται σε όλες τις γυναίκες μεταξύ 25-55 ετών μία φορά το χρόνο.

Από τις τελευταίες το 1% θα παρουσιάσει ατυπία σε έκκριμα θηλής, γεγονός που προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κακοήθειας κατά 4-5 φορές.

Αν μια γυναίκα έχει ατυπία, δεν σημαίνει ότι νοσεί, ούτε ότι θα νοσήσει. Οι περισσότερες γυναίκες με ατυπία δεν θα εμφανίσουν καρκίνο. Οι έρευνες όμως έχουν δείξει ότι σε όλα τα περιστατικά διηθητικού καρκίνου του μαστού προϋπήρχε αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της ατυπίας).

Η μέθοδος αυτή, λοιπόν, βοηθάει τις γυναίκες να ελέγξουν αν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, ώστε σε τέτοια περίπτωση να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο με επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις (υπέρηχος, μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία) ή ακόμα και με αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Δηλαδή μείωση καπνίσματος, απώλεια βάρους και προληπτική φαρμακευτική αγωγή, παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της ατυπίας.

Από τις γυναίκες που θα ελεγχθούν για έκκριμα θηλής, το 40% δεν θα παρουσιάσει τέτοιο υγρό. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτό το ποσοστό έχει μικρότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού για το χρόνο που έκανε την εξέταση.

Το Breast Pap Halo Test δεν αντικαθιστά καμία άλλη διαγνωστική τεχνική, έρχεται όμως να συμπληρώσει το κενό που υπήρχε στην πρόληψη, μιας και όταν εμφανιστεί η βλάβη στη μαστογραφία έχουν ήδη περάσει οχτώ με δέκα χρόνια. Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, ασυμπτωματικές ή μη, καθώς και σε εκείνες που έχουν ιστορικό στη συγκεκριμένη ασθένεια (είτε ατομικό είτε οικογενειακό).

Χρησιμοποιήσαμε τον όρο «τεστ Παπ» προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα ερευνητή, ώστε η προληπτική μέθοδος να γίνει συνείδηση όλων των γυναικών, όπως συνέβη και με το τεστ του τραχήλου της μήτρας. Όλοι, γιατροί και μη, γνωρίζουμε ότι η πρώιμη ανίχνευση είναι το κλειδί για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Μπορείς σήμερα να κερδίσεις μια Δωρεάν εξέταση Test Pap Μαστού Halo επισκέπτοντας την σελίδα Dr Komis Κέντρο Μαιευτικής, Υπερηχογραφίας, Γυναικολογίας, Ιατρικής Εμβρύου (πάτησε εδώ)

Στην συνέχεια κάνεις Like στην σελίδα Dr Komis Κέντρο Μαιευτικής, Υπερηχογραφίας, Γυναικολογίας, Ιατρικής Εμβρύου (πάτησε εδώ) και στέλνεις με ένα μήνυμα τα στοιχεία επικοινωνίας σου (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).

Θα σε ενημερώσουν εάν είσαι εσύ μια από τις τυχερές που θα κερδίσουν την εξέταση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 και 30 Οκτωβρίου 2018 στο ιατρείο της Τρίπολης στην οδό Κύπρου 40-44 από τον μαιευτήρα γυναικολόγο κο Ανδρέα Κόμη και την ομάδα του.

Eνημερωτικό άρθρο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...