Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουλή | Ο Παναγιώταρος ρώτησε για προβλήματα του Νοσοκομείου της Τρίπολης, αλλά ο Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει!

Βουλή | Ο Παναγιώταρος ρώτησε για προβλήματα του Νοσοκομείου της Τρίπολης, αλλά ο Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει!

Μία ερώτηση για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης κατάθεσε από τον περασμένο Ιούνιο ο Αρκάς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Απάντηση όμως δεν έλαβε ποτέ, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας των ερωτημάτων, αναφέροντας ότι δεν απαντά λόγω "εκκρεμούς δίκης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ερευνάται η συμμετοχή και ένταξη της πλειοψηφίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής".

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Υπολειτουργεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο»

Η κατάσταση που επικρατεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο προκαλεί την ανησυχία του ιατρικού προσωπικού αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με το από 22/06/2018 δελτίο τύπου της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. του Νομού Αρκαδίας, οι ελλείψεις που υφίστανται σε ιατρικό προσωπικό σε συνδυασμό με την μείωση της χρηματοδότησης καθιστούν δυσλειτουργικό το νοσοκομείο.
Οι προαναφερόμενες ελλείψεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα αναφορικά με την συμπλήρωση των εφημεριών με αποτέλεσμα κομβικά τμήματα του νοσοκομείου όπως λ.χ. το Αναισθησιολογικό, το Ψυχιατρικό, το Ουρολογικό, το ΩΡΛ, το Παιδοχειρουργικό, το Νευροχειρουργικό, το Νεφρολογικό, το Νευρολογικό καθώς και το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό, Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, το Αιματολογικό, το Καρδιολογικό και το Γυναικολογικό να υπολειτουργούν. Γίνεται ευκόλως αντιληπτό κατόπιν των ανωτέρω επισήμων καταγγελιών, ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος για τους πολίτες της Αρκαδίας και της Νότιας Πελοποννήσου εξαιτίας της αδυναμίας ταχείας και ικανοποιητικής περιθάλψεως.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες για την στελέχωση των ειδικοτήτων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;
Είναι στα πλαίσια του άμεσου προγραμματισμού  των ιθυνόντων η στελέχωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών;
Tί θα πράξουν οι αρμόδιοι για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στο εργασιακό καθεστώς των επικουρικών ιατρών;

 Αθήνα,  27/06/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ

"Σε απάντηση των με αριθμ. πρωτ. 7174/28-6-2018, 7154/27-6-2018 και 7105/26-6-2018 ερωτήσεων, που κατατέθηκαν στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Σωτηρία Βλάχου, Ηλία Παναγιώταρο και Γεώργιο Γερμενή, σας γνωστοποιούμε ότι, ενόψει εκκρεμούς δίκης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ερευνάται η συμμετοχή και ένταξη της πλειοψηφίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα απέχουμε από απαντήσεις που μας τίθενται από τον ως άνω ή άλλον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για λόγους συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Π. ΠΟΛΑΚΗΣ"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...