Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο | Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 140 άτομα!

Λεωνίδιο | Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 140 άτομα!

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεωνιδίου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή. Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-9/2/2019 όπου τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 140 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από την κα Αγγελική Μαραγκού, Χειρουργό Ορθοπαιδικό και την Ντόρα Αττάρτ, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Πεταλούδα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Αγγελική Μαραγκού, Χειρούργος Ορθοπεδικός η οποία εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Στην συνέχεια, η κα Ντόρα Ατταρτ Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, στη συνέχεια παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογό μας, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...