Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Πολάκης με ... ντουντούκα έξω από το υπουργείο Υγείας! (vd)

Ο Πολάκης με ... ντουντούκα έξω από το υπουργείο Υγείας! (vd)

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κινείται με μηχανή και αυτό είναι γνωστό. Σήμερα, φτάνοντας στο υπουργείο με τη μηχανή του, βρήκε την ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιούσε διαμαρτυρία.

Εκεί, τους ζήτησε την ντουντούκα για να τους μιλήσεις και για να αναφερθεί στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), η οποία «έκοψε» τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Και ενώ τους εξηγούσε, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δεν ήθελε να τον αφήσει να μιλήσει, για να σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας: «Σταμάτα το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ -στην οποία αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης - καταργούνται οι αναστολές που είχαν κερδίσει οι εργολάβοι σε περίπου 30 νοσοκομεία της χώρας και εμπόδιζε την πραγματοποίηση συμβάσεων απευθείας με εργαζόμενους.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες νίκες που έχουμε πετύχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. (...) Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε ο κ. Πολάκης. «Από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με τους εργαζόμενους και στα οποία λήγουν τα 18μηνα όπως στο Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το Ελπίς, οι εργαζόμενοι των οποίων διαμαρτύρονται σήμερα, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Όπου τελειώνει το 18μηνο ή η διετία ξαναπροκηρύσσονται διαγωνισμοί. Όσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω και νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβαση τους. Αυτοί που διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων είναι αυτό το υπουργείο και αυτή η πολιτική ηγεσία».

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέστρεψε την ντουντούκα στους διαδηλωτές και μπήκε στο Υπουργείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...