Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εκείνους που ξαγρυπνούν για εμάς …

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εκείνους που ξαγρυπνούν για εμάς …

Μία έκτακτη μεταμεσονύχτια επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, μάς οδήγησε σε σκέψεις για όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα στη νύχτα, μέσα στις γιορτές, χωρίς αργίες, για να είμαστε εμείς υγιείς.

Βρεθήκαμε μπροστά σε γιατρούς και νοσηλεύτριες που εργάζονται ακόμα και δύο βάρδιες την ημέρα (ξεκουράζονται 8 ώρες και δουλεύουν τις υπόλοιπες), μέσα στη νύχτα, μέσα στις γιορτές, σε ώρες και μέρες που για άλλους είναι ευκαιρία για ξεκούραση, για βόλτα, για ταξίδι.

Είναι εκεί για κάθε έκτακτο περιστατικό, για κάθε έναν από εμάς. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με σεβασμό απέναντι στον ασθενή, στο μικρό παιδί, στον ενήλικα, στον ηλικιωμένο.

Είναι εκεί, τις πιο δύσκολες ώρες, μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από το σπίτι τους, μακριά από όλα αυτά που για τους περισσότερους είναι αυτονόητα αυτές τις Άγιες Ημέρες.

Δεν θα αναλύσουμε σήμερα το πρόβλημα της έλλειψης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Είναι μια παλιά, πικρή ιστορία, που δυστυχώς οδηγεί σε εξαντλητικά ωράρια το ήδη υπάρχουν προσωπικό και λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται.

Αλλά, δεν είναι αυτό το νόημα του άρθρου. Αυτό που έχει αξία είναι να αντιληφθούμε το αυτονόητο.

Ότι την ώρα που εμείς διασκεδάζουμε, που ξεκουραζόμαστε, που ταξιδεύουμε, υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στο πόστο τους και φροντίζουν για τον συγγενή μας, τον φίλο μας, τον συνάνθρωπό μας, για εμάς τους ίδιους.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» ίσως είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να γράψουμε για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου μας που παρά τα προβλήματά του, εξακολουθεί να στέκεται στα πόδια του και να μας κάνει περήφανους.

Υ.Γ. Δεν είναι φυσικά μόνο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τη ΔΕΗ, τα Σώματα Ασφαλείας και για όλες εκείνες τις υπηρεσίες που ξαγρυπνούν για εμάς …

«Καλημέρα Αρκαδία»

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 22:52 Σύνδεσμος σχολίου

    To ίδιο ισχύει και για τις καφετέριες και τα ταχυφαγεία που είναι ανοιχτά 24/7 όλες αυτές τις μέρες, αλλά και για τους υπαλλήλους στα διόδια.
    Εκτός κι αν αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θεωρούνται άνθρωποι....
    Μήπως τελικά δίνουμε πολύ σημασία σε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων λειτουργώντας ρατσιστικά έναντι των υπολοίπων;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...