Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

8χρονη Αλεξία | Κινεί τα άκρα, αναπνέει χωρίς πλήρη υποστήριξη - Ανακοίνωση του «Αγλαΐα Κυριακού»

8χρονη Αλεξία | Κινεί τα άκρα, αναπνέει χωρίς πλήρη υποστήριξη - Ανακοίνωση του «Αγλαΐα Κυριακού»
Θετικά είναι τα νέα για την 8χρονη Αλεξία, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», από την Κυριακή του Πάσχα, έπειτα από τον τραυματισμό της στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα.


Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ασθενούς κρίσιμη μεν, αλλά βελτιωμένη, γεγονός που τους επιτρέπει να εκτιμούν ότι ενδέχεται, εκτός απροόπτου, όπως υπογραμμίζουν, να απαλλαγεί από την καταστολή τα επόμενα 24ωρα.
 
Ειδικότερα, με τη σημερινή ανακοίνωσή που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, φαίνεται η αισιοδοξία των γιατρών σε ό,τι αφορά τη βελτίωση που έχει καταγραφεί στην υγεία της Αλεξίας και ενδεικτικά περιγράφεται πως «παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής; 

«Η ασθενής Α. Σ. παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

https://www.protothema.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...