Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινητή μονάδα ΕΚΑΒ σε Γορτυνία και Κυνουρία προτείνει ο Παπαηλιού

Κινητή μονάδα ΕΚΑΒ σε Γορτυνία και Κυνουρία προτείνει ο Παπαηλιού

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιούμιλώντας προς τους εργαζόμενους, είπε, μεταξύ των άλλων τα εξής :      

1) Η λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποτελεί τομή στον τομέα της ψυχικής υγείας και αφετηρία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ψυχιατρικής φροντίδας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

2) Η ένταξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην κατηγορία Α΄ προσφέρει δυνατότητες, ώστε αυτό να καταστεί νοσοκομείο παμπελοποννησιακής εμβέλειας, αρκεί  αυτή η αναβάθμιση να μην παραμείνει «στα χαρτιά», αλλά να είναι ουσιαστική. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει και η λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη που μεταφέρεται από τη Σπάρτη.

3) Την περίοδο των «μνημονιακών» πολιτικών, οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού (γιατροί, νοσηλευτές κλπ), το κράτησαν όρθιο. Το νέο θεσμικό πλαίσιο της πολιτικής υγείας, οι νέες δομές, οι προσλήψεις νέου ιατρικού, παραιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, ακόμη όχι επαρκείς λόγω δημοσιονομικών συνθηκών, επιτρέπουν την περαιτέρω αναβάθμισή του.

4) Στα Κέντρα Υγείας, ιδίως στα ευρισκόμενα σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, εκτός από ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, υπάρχει και πρόβλημα υποστελέχωσής τους με  οδηγούς για τα πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η συνέργεια του ΕΚΑΒ κυρίως με τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, μέσω της ίδρυσης σταθμών αυτού στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας και πάντως της δημιουργίας κινητής μονάδας, ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά ασθενών από τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...