Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όχι άλλη απομόνωση. Θέλει και η Αρκαδία να ζήσει

Όχι άλλη απομόνωση. Θέλει και η Αρκαδία να ζήσει

Γράφει ο
Πάνος Β. Χουντής

● Το πρόβλημα είναι.. διαχρονικό και γίνεται έντονο και προκλητικό!
Όπως γνωρίζετε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά επίκεντρο της Ελλάδας και του Μωριά, είναι η Αρχαία Ολυμπία, ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα και άλλα, εξ ίσου πολύ σοβαρά αξιοθέατα που καλείται να επισκεφθεί κάποιος σοβαρός ντόπιος ή ξένος τουρίστας.
Σήμερα θα ασχοληθώ, με ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας ολόκληρος νομός της Πελοποννήσου.
Μιλάω για τον νόμο Αρκαδίας, στο κέντρο του Μωριά.
Όποιος επισκεφθεί την αρχαία Ολυμπία και θέλει να διασχίσει την Αρκαδία με κατεύθυνση την Ε.Ο. Πύργος-Τρίπολη-Αθηνα περνώντας από την μαγευτική ορεινή Γορτυνία, από Λαγκάδια, Βυτίνα, Λεβίδι , Κάψια, τρίπολη, μάλλον θα ...χαθεί, θα εκνευριστεί και θα καταλήξει χωρίς καμία ενημέρωση, και χωρίς να το θελει, στην Ε.Ο. Αρχ. Ολυμπία- Πυργο- Πατρα- Κόρινθος-Αθήνα..
Τα χιλιόμετρα με αυτην την επιλογη προς Αθήνα , είναι πάρα πολλά, η διαδρομή είναι πολύ κουραστική, μονότονη, πολύ επικίνδυνη, πολύωρη και για να μην κάνετε χαρούλες, σας τονίζω την ...ασήμαντη παρουσία πολλών διοδίων.
● Απεναντίας η εσωτερική διαδρομή προς Τρίπολη, είναι μαγευτική, με απίστευτα φυσικά τοπία και διασχίζεις την ορεινή και απίστευτη σε γοητεία και ιστορικά αξιοθέατα Γορτυνία, έχοντας για παρέα τα έλατα του...Μαινάλου, τις πηγές του Λούσιου και τα λημέρια του θεού Πάνα..
Αναδεικνύει δε την δυτική Αρκαδία και ιδιαίτερα την άγονη Γορτυνία, από την τουριστική, οικονομική, κυκλοφοριακή...απομόνωση.
Άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλές μικρές και μεγάλες Αρκαδικές επιχειρησεις, που έχουν δικαίωμα, ανάγκη και μερίδιο της τουριστικής πίττας και ανάπτυξης της εξαθλιωμένης από την ανεργία και εγκαταλειψης, επαρχία!
● Εδώ λοιπόν θέλω να δημοσιοποίησω την παρέμβασή μου σαν δραστηριοποιημένος Γορτύνιος και σαν μέλος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ .
Στείλαμε έγγραφο στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τον ευγενέστατο κ.Νικ.Κοροβέση και του ζητάμε κάτι πολύ δίκαιο, υπηρεσιακό, νόμιμο και άκρως επείγον, λόγω της έναρξης της νέας ...τουριστικής σεζόν.
● Να παρέμβουν οι υπηρεσίες του και σε συνεργασία με την Τροχαία, να εμπλουτίσουν την Αρχ.Ολυμπία, με την τοποθέτηση νόμιμων πληροφοριακών πινακίδων που να προτείνουν και να διευκολύνουν τους επισκέπτες, και για την δεύτερη πιο οικονομική, ενδιαφέρουσα, αναπτυξιακή, συμφέρουσα και συντομότερη οδό προς Τρίπολη Αθήνα....Την δεύτερη επιλογή.
Είναι μια παρέμβαση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, νόμιμη, δίκαιη υπηρεσιακοτατη και απαραίτητη. Ε;
● Φυσικά θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!
Οπως πάντα!
Έγκυρα και έγκαιρα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...