Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιον δουλεύετε, ρε;

Ποιον δουλεύετε, ρε;
Φτάνει πια η κοροϊδία και η γυμναστική στον Ελληνικό λαό!
Δεν φοβάστε την οργή του;
Γράφει ο
Πάνος Β. Χουντής
● Δεν πρόλαβε να μπει το φθινόπωρο, ο Σεπτέμβρης, τα πρωτοβρόχια, οι ισχυροί αέρηδες, οι νεροποντές, η ενεργοποίηση των ...ξεριάδων, η υπερχείλιση των ποταμών, οι δρόμοι που γινονται ποτάμια και να η ευκαιρία να ξαναχώσουν τον αξιολύπητο Έλληνα στο σπιτάκι του...
Αυτό που γίνεται κάθε φορά που βρέχει, είτε ήσυχα, είτε έχουμε έντονη βροχόπτωση, έγινε πάλι προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης, αφού η ...πανδημία του ϊού, αρχίζει και εξελίσσεται σε ..μούφα, ως προς το μέγεθος των κινητοποιήσεων!
Το άσχημο είναι οτι δεν μας εντυπωσιάζουν πλέον, αυτές οι έντονες καιρικές συμφορές, όσο ισχυρές και αν είναι.
Και αυτό διότι στην Ελλάδα, τις πλημμύρες και τις καταστροφές που ακολουθούν, ακόμα και από την πιο ασήμαντη νεροποντή, τις θεωρούμε σαν φυσιολογική εξέλιξη, σαν φυσιολογικό φαινόμενο, όπως την ...βροχή! Έχουμε πάθει ανοσία, ίσως αναισθησία.
■Τώρα όμως άλλαξαν οι συνθήκες των καιρικών φαινομένων. Έγιναν πιο μοντέρνες, πιό μελετημένες, με εντυπωσιακές ονομασίες από την μυθολογία με εντυπωσιακές απεικονίσεις, με έκτακτα δελτία τρομακτικών καιρικών συνθηκών, με καλοστημένα ρεπορτάζ, απ'ευθείας ...συγκλονιστικές λαϊκίστικες συνδέσεις και γενικά το γνωστό κλίμα του τηλεοπτικού πανικού, φόβου και τρόμου!
Μούρχονται στο μυαλό, κάποιες τυχαίες πλημμύρες με απώλειες ανθρωπίνων ζωών και υλικών καταστροφών, όπως στην ..Μάντρα, στο Περιστέρι, στο Μπουρναζι, στον Ποδονύφτη, στις υπόγειες διαβάσεις στον Κηφισό στην Χαμοστέρνα, στο Μενίδι και αλλού...
Όμως όλες αυτές, δεν είχαν όνομα, όπως.. "Ιανος", δεν είχαν την μεθοδευμένη τηλεοπτική κάλυψη λαικισμού, πανικού και τρόμου, ούτε...την Πολιτική Προστασία της γελοιότητας!
■ Το ότι ο ...πολυδιαφημισμένος "Ιανός", πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, είναι γενική διαπίστωση, πάρα τις μεθοδευμένες στοχευμένες τακτικές που τον συνόδευσαν για 2, 3 μέρες, με στόχο την τρίχα να την κάνουνε.. τηλεοπτική τριχιά πανικού και φόβου!
Τόνιζαν με έμφαση τις καταστροφές σε καταυλισμούς Ρομά στον νομό Ηλείας.
Ποιός δεν ξέρει ότι στο νομό Ηλείας υπάρχουν αρκετοί καταυλισμοί Ρομά, με πρόχειρες κατασκευές και εκλογική πελατεία του ..Χαρδαλιά;
● Βέβαια ήταν επιτυχέστατη και στοχευμένη η υπακοή των Ελλήνων στις τηλεοπτικες διαταγές και στα παραγγέλματα του σερίφη ...Χαρδαλιά!
Ένα δύο, ένα δυό, όλοι σπίτι χωρίς συζήτηση!
Σε δύο μέρες όλοι έξω, τέλος συναγερμού και προσκλητήριο νεκρών...
■ Σταματάω εδώ τα πολιτικά αστειάκια και μπαίνω με συγκρατημένη οργή, στα λασπόνερα του θέματος!
Σε όλες, μα σε όλες τις πλημμύρες, τις νεροποντές, τις κατολισθήσεις, στα βυθίσματα, στις υπερχείλισης, τις καταστροφές των έντονων βροχοπτώσεων, όλα τα ρεπορτάζ συμφωνούσαν μεχρι σημερα ότι:
Από τις βασικώτερες αιτίες, των πλημμυρών και των καταστροφών που συνοδεύουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ήσαν τα βουλωμένα φρεάτια, παράνομες εκτροπές ποταμών, μπαζωμένα Ρέματα, οικοπεδοποιημένες κοίτες ποταμών, οι ανεξήγητες πυρκαγιές που είχαν προηγηθεί και τις παράνομες ρίψεις μπάζων και σκουπιδιών σε ρέμματα ποταμούς και παραποτάμους!
Αυτήν την αιτία, την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, εκτός από την ...αστειότητα που λέγεται πολιτική Προστασία!
Μήπως είδατε στα τηλεοπτικά μηνύματα τρόμου και πανικού να αναφέρουν για τα επικίνδυνα μπαζώματα, ή τα βουλωμένα φρεάτια των ασφαλτοστρωμένων δρόμων; ε;
Μήπως είδατε αυστηρή διαταγή στις περιφέρειες και στους δήμους που είχαν κάποιες ενδείξεις της ΕΜΥ ότι θα δεχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, για το καθάρισμα των φρεατίων και των παραποτάμων, απο τα μπάζα και τα σκουπίδια του καλοκαιριού;
Αντί αυτού κυριαρχούσε το μπείτε μέσα στα σπιτάκια σας, κλειδωθείτε, ανοίξτε την τηλεόραση και προσευχηθείτε, με τα λαϊκίστικα ρεπορτάζ ..Σκάι!
Πανικός, τρόμος, φόβος, εφιαλτικοί ψυχολογικοί βομβαρδισμοί.
Θα συνοδεύσω το πολιτικό μου σχόλιο, με ενδεικτικά παραδείγματα από σχετικά Αρκαδικά ρεπορτάζ, απο τα οποία έχω όλη την πολυετή αλληλογραφία, για να εμπεδώσετε το μέγεθος της κοροϊδίας της υποκρισίας και του εξοργιστικού εμπαιγμού.
■ Στο 61ο έως 62ο χλμ της ΕΟ Τριπόλεως-Πύργου υπάρχουν δύο σημεία των πηγών του ιστορικού Λουσιου, που οι 2 καταπατητές, έχουν καταντήσει τον ποταμό ένα στενότατο ....αυλάκι.
Αν και καταβάλουν 500€ τον χρόνο, σαν πρόστιμα διατήρησης, εδώ και 15 χρόνια δεν διατέθηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα χωματουργικό μηχάνημα και ένα ανατρεπόμενο για 2 άντε 3 μεροκάματα, ώστε να ξεμπαζώσουν τις κοίτες 200 μέτρων απο παράνομες κατασκευές, χώματα, σκουπίδια και φερτά υλικά !
Μιλάμε για τον ιστορικό Λούσιο, δίπλα ακριβώς από την Ε.Ο.
■ Το επόμενο παράδειγμα ειναι πολύ εντυπωσιακό, διότι έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη ανάρτηση μου, της 15-9-20, με πολύ αυστηρό και προφητικό τρόπο!
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το ...μελάνι από την προηγούμενη ανάρτησή μου που δημοσιοποίησα το εγκληματικό μπάζωμα των 2 από τις 3 καμάρες τρικάμαρου πέτρινου γεφυριού, του ποταμού Λούσιου στο ύψος του 57ου χλμ τριπολεως-Πυργου, ήρθε η πρώτη βροχή του ....πολυδιαφημισμένου "Ιανού".
Τι έδειξε λοιπόν;
Η έντονη βροχόπτωση μιας νυχτιάς, έστελνε πολύ σοβαρά και επικίνδυνα προειδοποιητικά μηνύματα για το περιβαλλοντικό έγκλημά !
Μεγάλοι υδάτινοι όγκοι, πολύ ορμητικοί και πολύ απειλητικοί.
Δημοσιεύω και τις ανάλογες φωτογραφίες που θα συνοδεύουν το πολύ ανησυχητικό, έγκυρο και έγκαιρο ρεπορταζ!
Φυσικά θα σταλούν και στις ανάλογες εισαγγελικές και πολιτικές υπηρεσίες, για την άμεση παρέμβαση τους, τώρα που όλοι μας περιμένουμε τα επόμενα, έντονα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου!
Ας δραστηριοποιηθούν το ταχύτερο οι δήμοι και οι περιφέρειες για το ξεμπάζωμα των ποταμών και τον καθαρισμο των βουλωμένων φρεατίων και ας αφήσουν τον ..Χαρδαλιά να ψάχνει για το όνομα της νέας ...νεροποντής και τον τηλεοπτικό του τηλεκανιβαλισμό !
Εδώ κολλάει αυτό που έλεγε ο αξέχαστος Τζιμάκος.
Δεν μας χέ...., ρε Χαρδαλιά!
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΉΣ 20-9-2020

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...