Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν ξεχνώ!

Δεν ξεχνώ!

Τον αγώνα για ειρήνη και αφοπλισμό στην περίοδο του ψυχρού πολέμου.

Τους αγωνιστές της ειρήνης που αντιμετώπισαν διώξεις, εκτοπίσεις, φυλακίσεις από το μετεμφυλιακό κράτος, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος.

Σήμερα οι εντάσεις και οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας αυξάνονται, η προσφυγιά γίνεται καθημερινότητα, οι εξοπλισμοί γιγαντώνονται σε βάρος των δαπανών της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τώρα οι καταστάσεις απαιτούν να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον Αγώνα για Ειρήνη και Αφοπλισμό για να αποτραπούν τα χειρότερα που επιδιώκουν ιμπεριαλιστικά κέντρα και αντιδραστικές τοπικές ηγεσίες.

Τώρα είναι αναγκαίο να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση για διάλογο και ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών με τους γείτονές μας. Να σταματήσουν οι διμερείς και πολυμερείς συμμαχίες με αντιδραστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα και καθεστώτα, να γίνει η Ελλάδα παράγοντας διαμεσολάβησης και συμφιλίωσης των Λαών. Αυτή η πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε περιφερειακή ασφάλεια και σε περιορισμό των εξοπλισμών που βυθίζουν στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα.

Το Σάββατο 29 Μαΐου στις 11 το πρωί θα βρεθούμε οι Φίλοι της Ειρήνης στην πλατεία Ειρήνης στην Κερασίτσα, κάτω από τον ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη, 58 χρόνια από τη δολοφονία του. Θα διαδηλώσουμε ότι δεν ξεχνάμε τη θυσία του και ακολουθούμε την πορεία στα χνάρια των βημάτων του, για :

Ειρήνη και Αφοπλισμό

Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας

Να σταματήσουν οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική

Λευτεριά στην Κύπρο και την Παλαιστίνη

Ο Λαμπράκης Ζει

Μάιος 2021

                Οι φίλοι της Ειρήνης

    Προσθήκη σχολίου

    Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

    Επιστροφή στην κορυφή

    Διαβάστε επίσης...