Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρε, λίγη ευαισθησία στα παιδιά

Ρε, λίγη ευαισθησία στα παιδιά
Ανίκανοι ή Επικίνδυνοι!
Γράφει ο
Πάνος Χουντής
▪Η σημερινή μου ανάρτηση, έχει πολύ οργή, αγανάκτηση και ...αρκετή αηδία, την οποίαν στο τέλος, είμαι σίγουρος οτι θα μοιραστείτε μαζί μου.
Τώρα ψυχραιμία..
▪Αναφέρομαι στο Δημοτικό Σχολείο της Βυτίνας Αρκαδίας.
Ευρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της εισόδου της Βυτίνας, ερχόμενοι από την Αθήνα, αλλά είναι και στην αρχή του ξεχωριστού τουριστικού επίκεντρου επισκεψιμότητας της Βυτίνας!
Μιλάω για τον ξακουστό, ρομαντικό δρόμο της .. "Αγάπης", ενώ απέναντι από το σχολείο, υπάρχει ένα πολύ γνωστό ξενοδοχείο (ΑΙΓΛΗ) της τουριστικότατης Βυτίνας.
Όλα αυτά ευρίσκονται σε έναν "διχαλωτό" κόμβο, ίσως τον κεντρικότερο και τον πιο πολυσύχναστο, της πιο φημισμένης τουριστικής κωμόπολης του Δήμου Γορτυνίας.
▪Εκεί βρίσκεται το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο της Βυτίνας Αρκαδίας, που παρουσιάζει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Πάρα πολύ επικίνδυνη!
▪Αν και είναι αναμεσα στούς κεντρικότερους δρόμους της Βυτίνας, είναι ο πιό επικίνδυνος κόμβος της, διότι σαφέστατα κινδυνεύει η ζωή αλλά και η ασφάλεια των παιδιών του δημοτικού σχολείου και των γονιών τους !
Και όμως...
▪ Δεν υπάρχει ούτε μια σχετική προειδοποιητική πινακίδα και στους τρείς δρόμους που τέμνονται, ώστε οι οδηγοί θα πρέπει να προσέξουν, διότι πλησιάζουν σε...σχολείο! ΟΥΤΕ ΜΙΑ....
▪Θα μου πείτε, καλά, τόσα χρόνια δεν σκέφτηκε κάποιος ανευθυνο-υπεύθυνος παραγοντίσκος, ανύπαρκτος Δήμαρχος, άφωνος τοπικός σύμβουλος, ευθυνόφοβος διευθυντής του σχολείου, έστω κάποιος που να'χει μια ευαισθησία για την πρόληψη ορατών και πιθανών τροχαίων κινδύνων που θα προκαλούσε τυχόν απώλεια ανθρωπίνων ζωών και μάλιστα παιδιών;
Κανένας δεν σκέφτηκε ότι ειναι άκρως απαραίτητο να τοποθετηθούν οι υποχρεωτικές κάθετες και οριζόντιες σημάνσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας; Κανένας;
▪Και όμως βρέθηκε ένας Βυτιναίος ο κ Γ. Παναγιωτακόπουλος, οποίος έστειλε ένα σχετικό έγγραφο, στις 9-σεπτ-21, στην Τροχαία Αρκαδίας και στον δήμο Γορτυνίας, για την άμεση τοποθέτηση των νόμιμων κυκλοφοριακών πινακίδων, που απαιτούνται σαν προειδοποιητικές γύρω από το σχολείο! Να τις βλέπουν οι οδηγοί, να ...ελαττώνουν την ταχύτητα τους, αλλά και να αντιλαμβανονται τις νόμιμες κυκλοφοριακές προτεραιότητες. Η Δ/ση της Τροχαίας Αρκαδίας απάντησε αμεσως στις 17-σεπτ-21 οτι ενημερωθηκε ο δημος Γορτυνίας, ο οποίος ειναι υπεύθυνος και υποχρεούται να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση των νόμιμων κυκλοφοριακών πινακίδων.
Θα προσέξατε βεβαια ότι αυτές οι ενέργειες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη, όταν άνοιγαν τα σχολεία......
▪Πληροφορήθηκα το θέμα και λόγω της σχετικής επαγγελματικής μου εμπειρίας στην οδοποιία, ρώτησα όλες τις εμπλεκόμενες αστυνομικές Υπηρεσίες, οι οποίες με την κατάλληλα αλληλογραφία τους , όλες είχαν κάνει πολύ σωστά τις κατάλληλες νόμιμες παρεμβάσεις τους προς τον Δήμο Γορτυνίας.....
▪Όλες οι υπηρεσιακές αλληλογραφίες συναντούν μέχρι και σήμερα έναν ...ογκόλιθο, σκέτη κοτρώνα, ένα ακατέργαστο λιθάρι ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ και φτηνό γλοιώδες χιουμοράκι! Έτσι ακριβώς....
Δεν φτάνει που είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΆΦΩΝΟΙ είναι και χοντρόπετσα ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ !!!
Ούτε ένα ελάχιστο ίχνος ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑΣ; Ε;
▪Από τον Σεπτέμβριο(!!!!) μέχρι και .....σήμερα, η ανύπαρκτη και ανίκανη δημοτική αρχή, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, ούτε μια αυτοψία ή μια μελέτη για έγκριση από την Τροχαία Αρκαδίας!
▪Απορώ πως κοιμούνται ήσυχοι και δεν πετάγονται στον ύπνο τους, με την σκέψη κάποιου τροχαίου ατυχήματος μπροστά το δημοτικό σχολείο. Απορώ...
Εκτός από τις συνέπειες απο την πιθανή απώλεια ανθρώπινης ζωής, μπλέκουν και με την αστική ευθύνη! Κατανοητον;
Δηλαδή δεν είναι μόνο ανύπαρκτοι και ανίκανοι. Είναι και επικίνδυνοι...
▪ Ήδη ο κ. Παναγιωτακόπουλος, έχει καταφύγει στον ...Εισαγγελέα Τρίπολης και ζητάει (10-12-21) εγγράφως την παρεμβασή του!
Αν "νομίζουν" ότι η υπόθεση θα πάει στο " ΑΡΧΕΙΟ" είναι και ...επικινδυνα αφελείς!
Ξέρω πολυ καλά, τι προειδοποιώ! Έτσι;
▪Φυσικά πατριωτακια μου, θα έχουμε εξελίξεις για το τόσο σοβαρό και επικίνδυνο θέμα που αφορά το δημοτικό σχολείο Βυτίνας και φυσικά θα σας ενημερώσω όπως πάντα, έγκυρα και έγκαιρα! Το σίγουρο ειναι οτι δεν θα χαθουμε, διότι θαχουμε πολλές συνέχειες!
Όπως βλέπετε δεν κάθονται όλοι στον ...καναπέ.
Αυτά τα ολίγα για σήμερα.
Άντε...γειά σας!
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 13-ΔΕΚ-2021

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...