Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Οι Γορτύνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για το δρόμο Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία..."

"Οι Γορτύνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για το δρόμο Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία..."
 
Οι δημόσιες παρεμβάσεις - διαμαρτυρίες γορτυνιακών φορέων αλλά και Γορτύνιων για τη μελέτη σκοπιμότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (η οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα, προκρίνει τη χάραξη του οδικού άξονα Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το δρόμο Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία) είναι απολύτως δικαιολογημένες.
Όταν όμως, αυτές οι διαμαρτυρίες εκφράζονται από πρόσωπα, τα οποία είχαν ή έχουν θέσεις ευθύνης, συμπλέοντας πολιτικά με τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο, τότε η υποκρισία περισσεύει.
Η εγκατάλειψη του δρόμου Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία δεν προέκυψε την τελευταία εβδομάδα, με τη δημοσιοποίηση της μελέτης σκοπιμότητας της Περιφέρειας για το δεύτερο οδικό άξονα. Οι Γορτύνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για το δρόμο Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον εμπαιγμό, όπως και το "διαίρει και βασίλευε" που καλλιεργούσαν επί δεκαετίες οι κυβερνώντες ανάμεσα στους Γορτύνιους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποιώντας μάλιστα φθηνά επιχειρήματα (π.χ. ότι οι Λαγκαδινοί δεν αφήνουν να φτιαχτεί ο δρόμος).
Καμία κουβέντα βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια για τις κυβερνητικές ευθύνες, αλλά και για τα εμπόδια που βάζει η ίδια η ΕΕ με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που έχει θέσει, για τη λογική "κόστους - οφέλους", η οποία ουσιαστικά αποτρέπει τη χρηματοδότηση λόγω... χαμηλής κυκλοφορίας. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι το πρωταρχικό κριτήριο στον καπιταλισμό είναι το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με τη δημιουργία ενός οδικού άξονα, ο οποίος είναι βέβαιο πως θα έδινε αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.
Τεράστιες όμως, είναι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Γορτυνίας. Το δημοτικό συμβούλιο έχει συστήσει εδώ και καιρό μια Επιτροπή για τη διεκδίκηση του δρόμου Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία, την οποία ο κ. Κούλης δε θέλει να ενεργοποιήσει. Όταν η αντιπολίτευση επανειλημμένα θέτει το ζήτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες, η απάντηση που δίνει ο κ. δήμαρχος είναι ότι "θα ενημερώσει την Επιτροπή όταν υπάρξουν... εξελίξεις στο θέμα από την κυβέρνηση".
Αυτή είναι η διαφορά μας, κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής. Εσείς πιστεύετε ότι οι "εξελίξεις" έρχονται από τα πάνω (και γι'αυτό δεν έρχονται ποτέ τόσα χρόνια), ενώ εμείς πιστεύουμε ότι οι "εξελίξεις" διαμορφώνονται από τα κάτω, από την κινητοποίηση του λαού της Γορτυνίας. Μπορεί να μην ταυτίζεστε πολιτικά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά τουλάχιστον ακολουθήστε το παράδειγμα του Δήμου Πατρέων, όπου η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης κινητοποιεί για άλλη μια φορά το λαό της πόλης οργανώνοντας μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 22/01/22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...