Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Οδηγός» για μία Τρίπολη γεμάτη επισκέπτες το Φεστιβάλ Εφηβικού Μιούζικαλ!

«Οδηγός» για μία Τρίπολη γεμάτη επισκέπτες το Φεστιβάλ Εφηβικού Μιούζικαλ!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οργανώθηκε ένα Φεστιβάλ Εφηβικού Μιούζικαλ. Ένα Πανελλήνιο Φεστιβάλ, με επίκεντρο την Τρίπολη.

Η μία παράμετρος αφορά τον Πολιτισμό και το στόχο της ενασχόλησης εφήβων με το θέατρο και ειδικότερα με το μιούζικαλ. Ένας στόχος εξαιρετικά σημαντικός ο οποίος εμπεριέχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά στην εφηβική ηλικία. Και ο στόχος επετεύχθη, μετά από μεγάλη προσπάθεια του Αντώνη Χανιώτη και των συνεργατών του.

Η δεύτερη παράμετρος –κι εκεί θα σταθούμε κυρίως- αφορά την ανάγκη να δημιουργηθούν νέοι θεσμοί οι οποίοι θα δώσουν ζωή στην Τρίπολη.

Φεστιβάλ, εκδηλώσεις, δράσεις με πυρήνα τον Πολιτισμό, αλλά και την Ιστορία μας.

Το 1ο Πανελλήνιο Εφηβικό Φεστιβάλ Μιούζικαλ απέδειξε στην πράξη ότι αυτός είναι ο δρόμος για να αποκτήσει επισκεψιμότητα η Τρίπολη.

Ποιο είναι το ζητούμενο; Τι συζητά όλος ο κόσμος στην πόλη; Ότι η Τρίπολη «πάσχει» από επισκεψιμότητα. Κανείς δεν έρχεται εδώ, κανείς δεν σταματάει εδώ. Ή τέλος πάντων, οι επισκέπτες είναι πολύ λίγοι, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

Όλοι θέλουμε μία πόλη που θα προσελκύει καινούργιους επισκέπτες. Κι αυτό μπορεί να γίνει με εκδηλώσεις, ανάλογες με το Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο Μαλλιαροπούλειο.

Παιδιά, γονείς, δάσκαλοι ήρθαν από την Αττική, το Λουτράκι, το Ναύπλιο, το Ξηροκάμπι της Λακωνίας και την Ανατολική Μάνη.

Το Μαλλιαροπούλειο ήταν επί τρεις ημέρες «sold out». Πρωτοφανές. Τα μαγαζιά δούλεψαν, τα (έστω και λίγα) ξενοδοχεία και καταλύματα γέμισαν (μάλιστα, χρειάστηκε κάποιοι να φιλοξενηθούν σε δωμάτια εκτός του Δήμου Τρίπολης!).

Εκατοντάδες επισκέπτες στην πόλη, επισκέπτες που ΔΕΝ θα έρχονταν σε άλλη περίπτωση. Κι αυτό είναι το κρίσιμο.

Να δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες για να προσελκύεις κόσμο. Και υπό αυτή την έννοια, ο Δήμος Τρίπολης κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, ανακοίνωσαν ότι το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Θα ήταν λάθος να μην γίνει.

Φέτος, υπήρξε η «γέννηση» ενός νέου πολιτιστικού φεστιβάλ στην πόλη. Με πολύ κόπο, δουλειά και με τα προβλήματα τα οποία έχει κάθε νέα προσπάθεια.

Την επόμενη χρονιά, πρέπει να συνεχιστεί, να εξελιχθεί και να «ανοίξει» κι άλλο τα φτερά του. Να προσελκύσει συμμετοχές και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, πέραν της Αττικής και της Πελοποννήσου. Να κάνει βήματα προόδου.

Κι όσο το Φεστιβάλ «μεγαλώνει», τόσο η Τρίπολη θα κερδίζει. Θα κερδίζει και σε επίπεδο πολιτιστικό, θα κερδίζει και σε επισκεψιμότητα (με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία).

Ο δρόμος είναι αυτός. Εκδηλώσεις οι οποίες θα «φέρουν» νέο κόσμο στην πόλη. Μόνο έτσι, αποκτάς επισκεψιμότητα. Όχι με ευχολόγια. Ούτε με θεωρίες. Στην πράξη, κρίνονται τα πάντα.

«Καλημέρα Αρκαδία»

 

(φωτογραφικό στιγμιότυπο από το live βίντεο του Δημοτικού Ραδιοφώνου)

15 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 11:39 Σύνδεσμος σχολίου

    ELEN KAI ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. Α !!!! ΠΑΡΕΠΙΜΠΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ ΛΑΓΕ ΠΝΙΓΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 07:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικά, κάποιος ρίχνεει την ιδέα για οτιδδήποτε[βλέπε περίπτωση με το 1 ράλι αντίκας] στη συνέχεια εκ του προχείρου, υποτίθεται διοργανώνουμε. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο!! ΟΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 23:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Τρομακτικό χαμηλό επίπεδο παραστάσεων κ οργάνωσης φεστιβάλ. Δεν είναι κριτήριο μόνο το ότι ήρθε κόσμος στην Τρίπολη. Αφού τους πληρώσατε ήρθανε! Να σέβεστε λίγο κ τον κόσμο που μένει εδώ κ θέλει να δει κάτι της προκοπής

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 23:45 Σύνδεσμος σχολίου

    22¨05 Γειά σου δακτυλογράφε του Τζιούμη. 6-7 σχολεία, εάν αυτό λέγεται ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, ΤΌΤΕ ΤΑ ΡΈΣΤΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ. ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΜΠΑ ΧΑΡΑΚΙΡΙ????? ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

  • Λάμπρος
    Λάμπρος Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 23:08 Σύνδεσμος σχολίου

    20:43 Μπάμπη, μίλησα μόνο και μόνο επειδή γνωρίζω πως στην Τρίπολη υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και θα ήθελα, έστω και με κάποιο σχόλιο, να στηρίξω το έργο τους. Εξάλλου, εμείς εδώ στο 4ο Δημοτικό Καματερού είχαμε την τιμή να έχουμε για μουσικό ένα δικό σας παιδί που διαπρέπει στον χώρο των μιούζικαλ, τον Ανδρέα Κουρέτα, ο οποίος αθόρυβα και σεμνά μας μύησε σ' αυτόν τον μαγικό κόσμο. Συνεχίστε να μάχεστε για το καλύτερο, γιατί τα παιδιά μας το αξίζουν!
    ΥΓ. Επειδή γνώρισα τα παιδιά από τη θεατρική ομάδα της Τρίπολης, σε διαβεβαιώνω πως έρχονται καλύτερες μέρες για την πόλη σας. Δε θα ξαναμπώ στα σχόλια. Καλή δύναμη σε όλους σας!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 22:05 Σύνδεσμος σχολίου

    20:55 Καλά ρε σεις τι πίνετε μερικοί; Μ@λ@κόζουμο; Εσύ δηλαδή ήθελες να υπάρχουν σχολεία από όλες ανεξαιρέτως τις πόλεις της Ελλάδας επειδή ήταν πανελλήνιο το φεστιβάλ; Ήρθαν στην Τρίπολη 6-7 σχολεία, δεν σου έφταναν; Αλλά τι ρωτάω; Όχι. Φυσικά και δεν σου έφταναν. Στον ξινό και τον ανάποδο όλα φταίνε. Πανελλήνια είναι η διοργάνωση ρε ηλίθιο ζωάδι αφού ήταν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 21:57 Σύνδεσμος σχολίου

    @20:54 Εδώ λέμε κάτι άθλια υποκείμενα σαν και σένα ανθρώπους

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΠΑΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ! ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΚΟΥΣ??? ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣ??? ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣ???? Α ΡΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Τρομερή εκδήλωση! Κατ@@ρα να φύγουμε.. Εαν αυτό το λλέτε μιούζικαλ, τότε πάσσο

  • Μπάμπης Κ.
    Μπάμπης Κ. Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 20:43 Σύνδεσμος σχολίου

    18:44 Μην προσπαθείς αγαπητέ μου άδικα και με το ζόρι να χωρέσεις μέσα στο μυαλό ανθρώπων που ο μόνος πολιτισμός γι' αυτούς είναι τα πανηγύρια, η γκιόσα, η γουρνοπούλα και οι τριτοτέταρτες βλαχοπανηγυρτζούδες τραγουδιάρες, έννοιες όπως πολιτισμός, μιούζικαλ, φεστιβάλ, χορωδίες κλπ. Χάνεις τα λόγια και το σάλιο σου. Δεν πρέπει να υπάρχει αλλού πόλη που να έχει κάποιους ανθρώπους τόσο μίζερους, μονόχνωτους και εμπαθείς, με μια μόνιμη γκρίνια για το καθετί, που δεν χρωστάνε καλό σε κανέναν και δεν κάνουν χωριό ούτε με τον ίδιο τους τον εαυτό. Ακόμα κι αυτόν όταν τον βλέπουν στον καθρέφτη τον φτύνουν. Κι όχι για να μην τον ματιάσουν. Από αηδία γι' αυτό το σίχαμα που αντικρύζουν. Μιλώντας εκ μέρους των περισσότερων θέλω να πιστεύω μη μηδενιστών κατοίκων αυτής της πόλης που απόλαυσαν αυτό που παρουσιάσατε, θα θεωρούσα ιδιαίτερη χαρά αν μπορούσατε να έρθετε και πάλι στην πόλη μας και πιο σύντομα από την επόμενη χρονιά που θα γίνει και πάλι το φεστιβάλ. Σας συγχαίρω και πάλι για την προσπάθεια και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους σας

  • Λάμπρος
    Λάμπρος Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 18:44 Σύνδεσμος σχολίου

    15:48 Κι όμως, καλέ μου φίλε, είμαι εκπαιδευτικός απ' το Καματερό και όλοι εδώ στη φτωχή μας συνοικία είμαστε συγκλονισμένοι απ' αυτό που ζήσαμε κι εμείς και τα παιδιά μας. Ήταν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μας. Όλοι μας αγαπήσαμε την Τρίπολη μέσα από αυτή την εμπειρία. Αυτή η αγάπη θα μας συνοδεύει για πάντα και ανυπομονούμε να ξαναέρθουμε στην πόλη σας. Αν θέλετε μάλιστα, μπορείτε να μιλήσετε με τη διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού και να κανονίσουμε άλλη μία επίσκεψη στην Τρίπολη μέσα στο επόμενο διάστημα για να μιλήσουμε δημόσια για την αξέχαστη εμπειρία μας. Να είστε σίγουρος πως θα έρθουμε πάλι όλοι και τα παιδιά θα ξετρελαθούν απ' τη χαρά τους. Έτσι θα αποδείξουμε την αυθεντικότητα της ύπαρξής μας και πως όσα σου έγραψα ήταν αληθινά, και πάνω απ' όλα καλοπροαίρετα. Τι λέτε; Το κανονίζουμε για αρχές Ιούνη;
    ΥΓ. Είμαστε οι τύποι με τα μωβ μπλουζάκια! Δεν αποκλείεται σε κάποια από τις βόλτες μας στις υπέροχες πλατείες σας να έχουμε συναντηθεί κιόλας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 18:00 Σύνδεσμος σχολίου

    13.55 ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
    ΓΕΜΙΣΕ Ή ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΕ Η ΤΡΙΠΟΛΗ;
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ.
    5-6 ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ.
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 15:48 Σύνδεσμος σχολίου

    αγαπητέ "Λάμπρο" εσύ αποκλείεται να είσαι απο το Καματερό και να ήρθες γιατί αν ήταν έτσι δεν θα είχες πρεμούρα να γράψεις σχόλιο.

  • Λάμπρος
    Λάμπρος Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 14:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Η εκδήλωση ήταν υπέροχη! Εμείς ήρθαμε από το Καματερό, περίπου 100 άτομα, και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι κρίμα να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο σπουδαίο είναι αυτό το γεγονός για την πόλη σας. Καλή είναι η αντιπολίτευση, αλλά θα πρέπει να είναι και καλοπροαίρετη για να επιτελεί σωστά τον ρόλο της.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν αυτή η εκδήλωση είναι "Οδηγός" καήκαμε. Αλλά μέχρι εκεί μπορούν και μάλιστα με 23.000 € κόστος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...