Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαπεραστική αφαιμαξομετάγγιση ασπίδας γνώσεων σε σχολεία, του  Γιάννη Στρατήγη (Μαθηματικού - συγγραφέα)

Διαπεραστική αφαιμαξομετάγγιση ασπίδας γνώσεων σε σχολεία, του  Γιάννη Στρατήγη (Μαθηματικού - συγγραφέα)


Διανύουμε την  τ ρ ί τ η  εβδομάδα του επίσημου ανοίγματος των σχολείων, όπου οι στιγμιαίοι ρόλοι απορροφούν παντελώς την προσωπικότητα, στα ανοδικά  λ ι μ α ν ά κ ι α  της ετήσιας καταφυγής, τα οποία είναι τόσο διαπεραστικά, που δύσκολα μπορείς να απαλλαγείς από το σήμερα. Όπου, για το ότι έχουν κάνει όλοι μέχρι τώρα, αποτελεί την αναμενόμενη πυξίδα, για κάτι εκ των πραγμάτων, πιο σημαντικό. Ας επανεξετάσουμε τα πολύ καταπονημένα χαρακτηριστικά του προκαλούμενου ναυαγίου εμπορευματοποίησης της  ά ν ε τ η ς  μάθησης. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στον μηχανισμό της βάναυσης κατανάλωσης της υποχρεωτικής φυσικής μαντίλας, των ορδών του κάθε λογής megaερίου.

Τα κακώς ή καλώς κείμενα των κοσμικών σχολείων και ιδανικών φροντιστηρίων;
Οι εκπαιδευτικοί είναι κύριοι όχι της μοίρας τους, αλλά της προσφερόμενης παιδείας του ασφαλούς μέλλοντος και δεν σκάβουν παντοτινά μέσα στο κουκούλι τους. Ε ξ ή γ η σ α ν  από την έναρξη, τι απαιτείται για κάθε δημοκρατικό μάθημα, την γενική προοπτική και ειδικά (απλά τετράδια, πληρότητα στυλών, χρώματα, χιλιοστομετρικό χαρτί, τα ελάχιστα γεωμετρικά όργανα, δημιουργία υποστηρικτικών αφισών, ...), καθώς της εποικοδομητικής χρήσης τους, που υποβοηθούν την καθημερινότητα της όρεξης για δημιουργική δουλειά, της άσκησης και του διαβάσματος, του δωρεάν δημόσιου σχολείου. Επιπλέον το αναγκαίο βιβλιαράκι ύπαρξης των προτεινόμενων λύσεων, που χορηγείται ανελλιπώς εδώ και 42 χρόνια στο Γενικό Λύκειο, για να μην θησαυρίζουν με παρασιτικό ροκάνισμα κάποιοι.
Διανέμονται εξαρχής δημόσια και πυκνά ανώφελα φυλλάδια,  χ ω ρ ί ς  τις ενδεδειγμένες πηγές, που όμως δεν μπορούν να επιλυθούν, από καθένα ξεχωριστά μαθητή στην αποκρυμμένη ώρα τους, ούτε εξήγησαν αναλυτικά, σε όλη την συμπληρωματική μάζα του κριτικού κοινού τους την εφαρμοζόμενη διαδικασία εμπεδωμένης σκέψης εμβάθυνσης. Θα κάνουν το πολύ 50 μεθοδολογίες κατά την διάρκεια της χρονιάς και θα τις νονιμοποιήσουν εκ των υστέρων στις προαγωγικές εξετάσεις τους, που τους βολεύουν. Ί σ ω ς  ανήκουν και στο σημαδιακό βάρος είτε της καταργημένης παραδοσιακά είτε της περιορισμένης διδακτέας ύλης, των συγχρονιστικών τελευταίων δεκαετιών.
Αγνοούν ότι αυτοί που μας αγαπάνε πραγματικά, δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ! Ενώ αυτοί που σκοτώνουν πνευματικά, δεν σταματούν ποτέ! Θα έλθει και άλλων η ζωτική σειρά προπατορικής προσκύνησης. Ε π ε ι δ ή  αδυνατούν να κάνουν κάτι ονειρικά ουσιαστικό, συνεχίζουν την μεσαιωνική αφαίμαξη οργανικότητας, μέχρι να σε εξαντλήσουν δικαιοδοτικά. Αποφεύγεται κατά επέκταση το συμπλεγματικό τρίπτυχο των τριών Σ, γιατί είναι συνυφασμένο με τα μη απελευθερωτικά αρχικά του Σανό(πνιγμός), Σούπα(ομοιομορφία) και Σκιά, που τη βλέπεις από πίσω ή μπροστά σου, π ο τ έ από πάνω!!!

Ιθύνουσα εξοικείωση με τα πλούσια χρηστικά εργαλεία των αγαπημένων Μαθηματικών.
Δημοσιοποιούμε σήμερα σε σας, αλλά παράλληλα επιθετικά και στα δύο ειδικευτικά κοινωνικά δίκτυα των Αθηνών, στο askisopolis.gr, Μαθηματικό εργαστήρι (facebook), άμεσα ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα με δύο προβλήματα Ευκλείδειας Γεωμετρίας για την εύρεση: i)του  α θ ρ ο ί σ μ α τ ο ς  των μηκών τόξων, ως συνάρτηση του R, πολλών διαφορετικών ημικύκλιων, με γεωμετρική κατασκευή ανοικτής σπείρας περιδίνησης, ... Όπου και να πας, πάντα στο ίδιο  σημείο καταλήγεις; και ii) του συνολικού μήκους της  π ε ρ ι μ έ τ ρ ο υ  του καμπυλόγραμμου τετραπλεύρου ΑΔΕΓ, ενός δηλαδή ιμάνταως συνάρτηση του α, που αποτελείται από τρία ευθύγραμμα τμήματα και ένα ημικύκλιο. Συγκεκριμένα:
Στο πρώτο σχήμα, δ ί ν ο ν τ α ι  εναλλάξ(κάτω, πάνω) τα άπειρα ημικύκλια των κύκλων, (Α1, R), (Α2, Α2Α3), (Α3, Α3Α4), (Α4, Α4Α5), (Α5, Α5Α6), ...
Στο δεύτερο συμπαγές σχήμα με ευέλικτη προσδοκία, θ ε ω ρ ο ύ μ ε  το ισόπλευρο τρίγωνο ΑΒΓ πλευράς α, το μέσο Μ του ΑΒ, τον κύκλο (Β, ΒΜ) και τα εφαπτόμενα τμήματα ΑΔ, ΓΕ του κύκλου (Β).  Ε π ι π ρ ό σ θ ε τ α  αποδεικνύουμε ότι η ΒΓ είναι μεσοκάθετη του ΜΕ, ΓΜ = ΓΕ = ΑΔ, τα σημεία Δ, Β, Ε είναι συνευθειακά, ...
Πορευόμαστε με ποιοτική ελπίδα, περηφάνεια  κ α ι  εμπιστοσύνη,  γ ι α τ ί  ξεκάθαρα τα πιο ωραία επέρχονται σφραγισμένα.

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 17:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Στρόφαλλο μπιέλα τα πήρε στην μασχάλη, χρειάζομαστε γενική επισκευή και μετα κάθε 500 χιλιομετρα αλλαγη στα τσιμουχακια για να μην το ξανακανει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι υπάρχει μαθητής που καταλαβαίνει αυτόν τον άνθρωπο; Μα είμαστε σοβαροί; Δεν μαζεύεστε λέω εγώ μερικοί που νομίζετε ότι είσαστε και πανεπιστήμονες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

    οριστε τι παθαινει καποιος που εχει ψηφισει εστω μια φορα τσρυριζα
    να το αποφευγεται

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 14:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Θέλει να μιλαει πολυπλοκα παριστανοντας οτι κατι περισπουδαστο λεει.
    Αν ειναι δυνατον, αυτος ο ανθρωπος δηλαδη διδασκει τα παιδια μας μιλώντας κατ αυτό τον τρόπο;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 13:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Μα τι ακαταλαβίστικες μπουρδολογίες είναι αυτές;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 13:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Σοβαρα τώρα νομίζεις ότι επειδη γράφεις επιτηδευμένα κάτι λες;
    Κοιταξου ρειιι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...