Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Ελλάδα δεν στρίβει…αριστερά!

Η Ελλάδα δεν στρίβει…αριστερά!

 

*του Πέτρου Χ. Αντωνάκου

Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από την ολοκλήρωση του συνταγματικού χρόνου της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας, γεγονός που θα σημάνει και τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του τόπου που μια κυβέρνηση δεν σπεύδει να «κλειδώσει» την επανεκλογή της, εκμεταλλευόμενη το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα που διαθέτει αλλά επιμένει στην εξάντληση της προβλεπόμενης τετραετίας σεβόμενη τις σχετικές επιταγές του Συντάγματος.

Στα τρεισήμισι χρόνια που προηγήθηκαν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα». Πανδημία, Μεταναστευτικό, Ελληνοτουρκική διένεξη, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ενεργειακή κρίση, έφεραν πολίτες και πολιτεία για μια ακόμα φορά σε συνθήκες οικονομικής πίεσης, τη στιγμή ακριβώς που ετοιμάζονταν να αφήσουν οριστικά πίσω την εποχή των μνημονίων.

Κι όμως, όλα αυτά τα προβλήματα που διαδέχονταν το ένα το άλλο σαν να αποτελούσαν μέρος μιας ιδιότυπης σκυταλοδρομίας, δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τη χώρα να κάνει βήματα προς τα μπροστά. Η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση του Δημόσιου Χρέους, η αύξηση των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων σε συνδυασμό με τα μέτρα αντιμετώπισης των προαναφερόμενων κρίσεων είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά ακόμα, όπως η αύξηση του δείκτη ανταγωνιστικότητας, η ψηφιακή, ασφαλιστική και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά  αυτά είναι αντικείμενο ενός άλλου, πολυσέλιδου άρθρου.         

Ο Ελληνικός λαός έχει πλέον πάθει και έχει μάθει. Δεν πρόκειται να ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού, των «λεφτόδεντρων» και των πολιτικών εκείνων που λύνουν τα προβλήματα «με ένα νόμο και ένα άρθρο». Πλήρωσε ακριβά, περίπου 100 δις εν είδει «διδάκτρων», προκειμένου με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο να πάψουν κάποιοι, κατά δήλωσή τους, να έχουν «αυταπάτες».

Όπως δείχνουν σταθερά όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων 3,5 χρόνων, οι πολίτες εμπιστεύονται και προσβλέπουν στη Φιλελεύθερη Κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια καλύτερη οικονομία και μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Η χώρα «δεν στρίβει αριστερά» γιατί η χώρα «δεν γυρίζει πίσω».

 

*Ο Πέτρος Χ. Αντωνάκος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και στέλεχος της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...