Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνιακή Ανασκόπηση 2022

Γορτυνιακή Ανασκόπηση 2022
 
Δέκα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τη Γορτυνία τη χρονιά που φεύγει.
1) Ιανουάριος: Δημοσιεύεται η μελέτη σκοπιμότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την οποία προκρίνεται η χάραξη του οδικού άξονα Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Συνεχίζεται αμείωτη η κοροϊδία των κυβερνήσεων για το δρόμο Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία.
2) Απρίλης: Η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι με απόφαση της κυβέρνησης λύονται έως τέλη Μάη οι συμβάσεις των εργαζομένων που προσλήφθηκαν εκτάκτως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
3) Μάης: Με επιστολή του προς το δήμο Γορτυνίας, ο επενδυτής Άρης Σπηλιωτόπουλος ζητά τη λύση της μίσθωσης του Δημοτικού Ξενοδοχείου Δημητσάνας. Ξεσπά έντονη διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα στην πρώην και τη νυν δημοτική αρχή για το ποιος θα χρεωθεί το "ναυάγιο" της μίσθωσης, την ώρα που τα Δημοτικά Ξενοδοχεία Δημητσάνας, Λαγκαδίων και Ξενία Βυτίνας μετατρέπονται σε χαλάσματα.
4) Ιούνιος: Δημοσιεύεται το ΦΕΚ για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Γορτυνίας από τον ιδιώτη (ΤΕΡΝΑ). Η δημοτική αρχή ομολογεί πλέον δημόσια ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη.
5) Ιούλιος: Η απογραφή πληθυσμού δείχνει εκτεταμένη ερήμωση. Η Γορτυνία χάνει το 20,7% του μόνιμου πληθυσμού της, ενώ οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου υποχωρούν σε 19 (από 33 που είναι σήμερα).
6) Αύγουστος: Δημοσιεύεται το ΦΕΚ για την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων σε Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια. Άλλο ένα πλήγμα για τη Γορτυνία.
7) Σεπτέμβρης: Διοργανώνεται το Α' Διεθνές Φεστιβάλ "Μίκης Θεοδωράκης - Αρκαδίες" στη Ζάτουνα. Απουσιάζει πλήρως η συγκροτημένη πολιτική από την πλευρά του δήμου για την καθημερινή ενασχόληση των Γορτύνιων με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
8- Σεπτέμβρης: Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στους δήμους, εκβιάζοντας ευθέως ότι αν αυτά δεν τηρηθούν, θα υπάρξουν περικοπές στη χρηματοδότηση και τις προσλήψεις. Ο δήμαρχος Γορτυνίας ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο ότι το ενεργειακό κόστος του δήμου είναι δυσβάσταχτο, χωρίς να τοποθετηθεί για τον εκβιασμό της κυβέρνησης.
9) Νοέμβρης: η ΡΑΕ εκδίδει βεβαίωση παραγωγού για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Μαίναλο, υλοποιώντας την ενωσιακή πολιτική της πράσινης μετάβασης. Οργανώνεται μεγάλη σύσκεψη στη Στεμνίτσα με σύνθημα "Ενέργεια για το λαό - Όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων".
10) Νοέμβρης: Παραλαμβάνονται τα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Γορτυνίας. Προκρίνεται στη Βουλή από την κυβέρνηση και το βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ η προσωρινή λύση μέσω δανεικών εργαζομένων από την Πυροσβεστική και το Δήμο, επικαλούμενοι έναν αντιλαϊκό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για τους οδηγούς που τελικά ανακοινώθηκε δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το διαιωνίζει σε βάθος χρόνου.
Καλή χρονιά σε όλους!
Το 2023 θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εκλογική μάχη μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση για να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει η Γορτυνία.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 24/12/22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...