Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γνωρίζουν οι  βουλευτές της ΝΔ και υπουργοί που σήμερα θα πάνε στη κηδεία του Γλύξμπουρκ;

Γνωρίζουν οι  βουλευτές της ΝΔ και υπουργοί που σήμερα θα πάνε στη κηδεία του Γλύξμπουρκ;
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ ΝΔ  ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Του Θανάση Πετράκου 

 

  Γνωρίζουν   οι  βουλευτές  της ΝΔ   και  υπουργοί   που σήμερα θα πάνε στη κηδεία  του Γλύξμπουρκ ?   ότι:
1.Οιδρυτης της παράταξης  τους Κ.Καραμανλής μόλις επέστρεψε στην Ελλαδα μετά την κατάρρευση της δικτατορίας το 1974,  οργάνωσε δημοψήφισμα, με το οποίο καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας.
Το βράδυ του δημοψηφίσματος, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Καραμανλής δήλωσε:
✔️️«Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».
2.  Ο Κωνσταντίνος Γλυξμπουργκ συνωμοτούσε με στόχο την ανατροπή της κυβερνησης Καραμανλή με πραξικόπημα.Το σχέδιο πρόβλεπε ακόμα και τη δολοφονία του.!!!!   Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφα που υπάρχουν στο Αρχείο Καραμανλή και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην  εφημεριδα της δεξιάς παράταξης  "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
3. Επειδή ο κ.Πετσας  μας  είπε  ότι ήταν " Πάντα Ελλην" και άλλοι γράφουν ότι αποδέχθηκε  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ας  θυμίσουμε τις νομικές προϋποθέσεις που έβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τη διατήρηση της ιθαγένειας.
 
1. Εφόσον διατυπωθεί ενώπιον του ληξιάρχου Αθηνών ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση σεβασμού στο Σύνταγμα, αποδοχής και αναγνώρισης του πολιτεύματος της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, με το οποίο καθορίσθηκε κατά τρόπο μη υποκείμενο σε μεταβολή η μορφή του πολιτεύματος. (σ.σ το αυτονόητο)
2. Εφόσον δηλωθεί, ρητά και ανεπιφύλακτα, ενώπιον του ιδίου ληξιάρχου παραίτηση από τις κάθε είδους διεκδικήσεις, οι οποίες συνδέονται με την κατά το παρελθόν άσκηση πολιτειακού αξιώματος ή της κατοχής οποιουδήποτε τίτλου. (σ.σ ο νομοθέτης θεωρεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία παρακολουθούν το θεσμό, όσο αυτός υφίσταται και όχι το εκάστοτε άτομο που τον ενσαρκώνει.)
3. Εφόσον συντελεσθεί εγγραφή στα μητρώα αρρένων ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας του κράτους με όνομα, επώνυμο και τα λοιπά αναγκαία κατά νόμον στοιχεία ταυτότητας. (σ.σ Οι βασιλείς, όντες η αρχή του κράτους δεν εγγράφονταν στα μητρώα όπως όλοι οι υπόλοιποι που ήμασταν "υπήκοοι" τους. Τώρα πια ονομαζόμαστε πολίτες).
Αυτά λοιπόν αρνήθηκε ο τέως και του αφαιρέθηκε η ιθαγένεια...
Επειδή βέβαια τα γνωρίζουν όλα  αυτά οφείλουν να απαντήσουν γιατι θα πάνε  στη κηδεία του  όντας  βουλευτές  και υπουργοί οι οποίοι έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και αυτό που κάνουν ισοδυναμεί με ευθεία αμφισβήτηση του Συντάγματος  .
 
Ο Θανάσης Πετρακος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας 

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...