Menu
RSS
Σάββατο, 30/09/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
tzioumis728x90
TERIAKI BANNER KALIMERA 304X120 GIF db0fa7d22a71d2966257b58a237138d5 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023

Η παντοδυναμία της ΝΔ αποτρέπεται αν είναι στη Βουλή η Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά το "ΜεΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη”

Η παντοδυναμία της ΝΔ αποτρέπεται αν είναι στη Βουλή η Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά το "ΜεΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη”

Του Θανάση Πετράκου

 Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου έχουν  ένα ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο. Αποτυπώνουν μια σημαντική ενίσχυση όλου του φάσματος της δεξιάς και της κυβέρνησης Μητσοτάκη,η οποία ενισχύθηκε ,παρά τη σκληρή τετραετία αντιλαϊκών πολιτικών και λεηλασίας της κοινωνίας.

Η  ιδιαίτερα αρνητική αυτή εξέλιξη αν δεν ανατραπεί στις νέες εκλογές της  25ης  Ιουνίου θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας και τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας .

Είναι  χαρακτηριστικό ότι   ακριβώς την ημέρα των εκλογών και πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε με άρθρο του στην Καθημερινή το οποίο φέρει τον τίτλο “Τι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση στην οικονομία”…

Ας δούμε  λοιπόν τι ακριβώς λέει:

Αφού διαπιστώνει “σημαντική πρόοδο” στην ελληνική οικονομία, παρουσιάζει και τους λόγους της προόδου, οι οποίοι είναι: “επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, εκτεταμένες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο φορολογικό σύστημα, καθώς και εκτεταμένη αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακή ενίσχυσης του τραπεζικού τομέα.”

Δηλαδή, με απλά λόγια, η οικονομία… προοδεύει, επειδή καταποντίστηκαν οι μισθοί, διαλύθηκαν τα ωράρια, τσακίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα, οδηγήθηκαν στην απελπισία οι συνταξιούχοι και ενίσχυσε ο λαός  με χρήμα τις  τράπεζες  μέσα από τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν στα χρόνια των 3  μνημονίων  .

Κι αφού αναφέρει  τι έγινε στο παρελθόν – και προφανώς δεν εννοεί τα τελευταία 4 χρόνια-   υποδεικνύει και προειδοποιεί  τι χρειάζεται να γίνει στο μέλλον. Προαναγγέλλει με απόλυτη σαφήνεια έναν κοινωνικό μεσαίωνα και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού  και μάλιστα πριν ακόμα ο ελληνικός λαός μάθει το εκλογικό αποτέλεσμα! Σκεφτείτε τώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι .

  1. Υποδεικνύει μέτρα αντιμετώπισης της «μικρής συμμετοχής γυναικών και νέων στην αγορά εργασίας». Δηλαδή στα απλά Ελληνικά, νέες στρατιές ευέλικτων εργαζόμενων,με ωράρια λάστιχο και μισθούς ελάχιστους, όπου όλα αυτά βαφτίζονται “ενίσχυση της απασχόλησης”, “ευελιξία” και “εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή”.
  2. Να σταματήσουν οι «ολιγοπωλιακές συνθήκες σε συγκεκριμένες αγορές αγαθών και υπηρεσιών». Δηλαδή όλα τα δημόσια αγαθά να εμπορευματοποιηθούν <<Πουλήστε και τη μάνα σας....>> ζητάει ο  κ. Στουρνάρας
  3. Να αντιμετωπιστούν οι «ελλείψεις στο λεγόμενο «τρίγωνο της γνώσης» (παιδεία – έρευνα – καινοτομία)”!!!. Δηλαδή να προχωρήσει η απόλυτη πρόσδεση των Πανεπιστημίων στις επιχειρηματικές ανάγκες. Άρα δημόσια σχολεία -αποθήκες παιδιών χωρίς ουσιαστική γνώση,αλλά μόνο με δεξιότητες,  για να βγάζουν στρατιές νέων  εύκολη λεία στους ολιγάρχες   . Είναι σαφές ο κεντρικός τραπεζίτης μιλάει για την επόμενη στρατιά μισθωτών σκλάβων.

Είναι απολύτως καθαρό συνεπώς ότι  με κυνική σαφήνεια  απαιτεί  νέο κοινωνικό μεσαίωνα.

Οι υποδείξεις- εντολές του Κεντρικού Τραπεζίτη προς τη  νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου  είναι η εξειδίκευση του “στενού δημοσιονομικού κορσέ” που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κομισιόν για την Ελλάδα.  Η  οποία απαιτεί “κόφτη” στις δαπάνες της επόμενης 4ετίας για την Ελλάδα, τερματισμό των μέτρων ενεργειακής στήριξης ,όριο 2,6%στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών ,τέλος στα σενάρια επαναράς των τριετιών και στην αύξηση του κατώτατου  μισθού αφού το 2024 μπαίνει τέλος στη “ρήτρα διαφυγής “  που είχε επιτρέψει η Κομισιόν λόγω της πανδημίας .Πλέον η Ελλάδα πρέπει  να συμμορφωθεί  με τις δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας που υπέγραψε το 2018 οταν δήθεν βγήκαμε απο τα μνημόνια !!!. 

   Συνεπώς οι πολίτες πρέπει  να σκεφθούν τι θα σημάνει στη  νέα τετραετία αν προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου  μια πανίσχυρη ΝΔ   όπως προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.    Είναι αποκαλυπτικό ότι ο  Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρατήθηκε και μίλησε για την  πρόθεση τους  να προχωρήσουν σε   συνταγματική  αναθεώρηση  αν επιτύχουν αυτοδυναμία με 180 έδρες.  Η αναδίπλωση στη συνέχεια είναι σαφές ότι έγινε για λόγους τακτικής εν όψει των νέων εκλογών,  για να μην φοβηθούν οι πολίτες .

  Είναι προφανές  ότι θα επιδιώξουν να συνταγματοποιήσουν το νεοφιλελευθερισμό ,να καταργήσουν κάθε έννοια δημόσιου αγαθού( Υγεία,Παιδεία, Νερό, κλπ) και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα προτεκτοράτο ,μια Ειδική Οικονομική Ζώνη,με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα  . Αλλά ακόμη και  αν δεν πετύχει η ΝΔ να έχει 180 βουλευτές αλλά βγει πολύ ισχυρή και από τις νέες εκλογές όπως βγήκε από τις εκλογές του Μαΐου αυτό θα της δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει όλες τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές που υπέδειξε με σαφήνεια κι κυνισμό ο κ. Στουρνάρας .

Για να αποτραπεί αυτή η ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη πρέπει  όχι  μόνο να   μην είναι 5κομματική η  νέα Βουλή  όπως δυστυχώς συνέβη με τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου αλλά  κυρίως  να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς και κυρίως να ενισχυθεί και να είναι στη  νέα  Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 25 Ιουνίου η Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά  που εκφράζουν τα Ενωτικά  Αγωνιστικά ψηφοδέλτια του  “ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ” ,όχι  μόνο γιατί η είσοδος μας στη Βουλή   κόβει αυτόματα έδρες από τη  ΝΔ , κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί -λόγω του εκλογικού συστήματος- με την υπερψήφιση κάποιου από τα κόμματα που ήδη μπαίνουν στη Βουλή  ,αλλά  και επειδή η εκπροσώπηση στη Βουλή του  “ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ” ενισχύει την αντιπολίτευση από τα Αριστερά στη  Ν.Δ.  γιατί  θα είναι όπως ήταν και τα προηγούμενα 4 χρόνια η φωνή των κινημάτων μέσα στη Βουλή   και  συνεπώς θα συμβάλλει στην ενίσχυση  των κοινωνικών αγώνων και των κοινωνικών αντιστάσεων στη  νέα 4ετία.

 Για όλους αυτούς τους λόγους  είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο στις 25 Ιουνίου  να ενισχυθεί αποφασιστικά  η Αριστερά  και  να είναι στη Βουλή το “ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ” .Για αυτό   καλούμε τους  αριστερούς  και προοδευτικούς πολίτες αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς που έχουν  κάποιες επιφυλάξεις ή δεν συμφωνούν με όλες τις θέσεις μας   να σκεφτούν και να  ψηφίσουν στις 25 Ιουνίου τα ψηφοδέλτια μας   και για να αποτραπεί η παντοδυναμία της ΝΔ και κυρίως να είναι ενισχυμένη και στη Βουλή η Αριστερά για να μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των αγώνων και την αποτροπή των αντιδραστικών και αντιλαϊκών επιδιώξεων της ΝΔ της ολιγαρχίας και της Ε.Ε.  

 Ο Θανάσης Πετράκος είναι στέλεχος της ΛΑΕ-ΑΑ

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 10:54 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑΝΑΣΗ .......ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ .............ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ !!!! ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΗΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟ 2015. Ο ΓΙΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ( ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΗ , ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ) ΕΣΕΙΣ ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ? ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΘΑΝΑΣΗ .............ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ !!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ......ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ !!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ..............

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...