Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανεπίτρεπτο πρόβλημα στα ΤΕΠ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Ανεπίτρεπτο πρόβλημα στα ΤΕΠ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
 
Στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών Του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, λειτουργεί το πολύπαθο Παθολογικό ιατρείο, πολύπαθο γιατί από αυτό περνάνε τα περισσότερα και πολλές φορές βαρύτατα περιστατικά. Σε έναν σχετικά μικρό χώρο με πέντε εξεταστικά κρεβάτια συνωστίζονται ασθενείς με διάφορα νοσήματα από το απλό κρυολόγημα μέχρι βαρεια νοσήματα και ιογενείς μεταδοτικές λοιμώξεις.
Χθές κατά την επίσκεψη μου στο νοσοκομείο στο παθολογικό ιατρείο διαπίστωσα οτι πολλοί ασθενείς έπαιρναν με ορούς, αγωγή για χρόνιες παθήσεις, καθώς και ασθενείς με ενεργή νόσο covid-19 ,τις αντίστοιχες αντιικές θεραπείες για τον κορωνοιό.
Αλήθεια πόση φαιά ουσία πρέπει να καταναλωθεί για να καταλάβει κανείς οτι αυτά ειναι ανεπίτρεπτα πράγματα και οτι κατά μέσον ορον αυτή την στιγμή περνάνε τουλάχιστον πέντε κρούσματα covid-19 ημερησίως από το ΤΕΠ παθολογικού καθόσον υπάρχει σχετική αύξηση κρουσμάτων και δεν πρέπει να συνωστίζονται με άλλους ασθενείς.
Πρόταση.
1)Αμεση, χθές, αν ειναι δυνατόν δημιουργία Μονάδας, βραχείας νοσηλείας ( μιάς ημέρας) ώστε με ασφάλεια να γίνετε η θεραπεία ασθενών που δεν χρειάζεται να κάνουν εισαγωγή. Χώρος, στην μονάδα covid που τώρα ειναι κλειστή. ένας νοσηλευτής κόστος μηδενικό
2) Διαλογή ασθενών στην είσοδο. όπου θα υπάρχει έμπειρος νοσηλευτής που θα κατευθύνει τους ασθενείς στο αρμόδιο ιατρείο και οχι από την γραμματεία οπως γίνετε τώρα.
Μιά μικρή δέσμευση Νέας Πελοποννήσου, Τατούλη και εμού
Απλά πράγματα η μήπως οχι, για να δούμε
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αρκαδίας

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 22:42 Σύνδεσμος σχολίου

    15:54 Δηλαδή μας λες ότι κανονικά έπρεπε να υπάρχει διαλογή αλλά δεν υπάρχει.....δεδομένο ότι είσαι και Διευθυντής του ΤΕΠ κάποια χρόνια αλλά δεν έχεις ασχοληθεί ή επιδιώξει να γίνει .....ΑΛΛΑ το πρόβλημά σας στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τα παρών σχόλια θίγουν ένα επιστήμονα ο οποίος δεν έχει εξειδίκευση στη διοίκηση μονάδων υγείας (ή έχει και δε το γνωρίζουμε) αλλά κατακρίνει το τρόπο λειτουργίας του τμήματος ΤΕΠ του Π.Γ.Ν.Τ.
    Θα ήταν προτιμότερο να κατακρίνει συμπεριφορές, τρόπους αντιμετώπισης ασθενών από επιστήμονες αλλά και πολιτών προς το προσωπικό του Νοσοκομείου με λίγα λόγια την ουσία-βαση- .
    Και δε θέλουμε να φανταστούμε ότι η όποια υπεράσπισή του λειτουργεί ως αγαστή συνεργασία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές......

  • Παπαδοπουλος Κωνσταντινος
    Παπαδοπουλος Κωνσταντινος Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 15:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ασχέτως με τις πολιτικές διάφορες που έχετε κάποιοΙ- και που φοβάστε να βάλετε το ονομασας στα σχόλια - με τον κο Παπασταματακη έχω να σας πω τα εξης
    Βαση της νομοθεσίας και των κανόνων που διέπουν τα ΤΕΠ σε όλο τον κόσμο τη διαλογή μπορεί να την κάνει η γιατρός η εμπειρος και εννοείται πτυχιούχος νοσηλευτής
    Ακόμα όταν λέμε διαλογή δεν εννοούμε εξέταση αλλά αξιολόγηση της βαρύτητας και στη συνέχεια κατεύθυνση του ασθενούς στο κατάλληλο ιατρείο του ΤΕΠ ,κάτι το όποιο όταν χρειαστεί γίνεται πάντα σε συννενόηση με τον επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό της βάρδιας
    Κσι φυσικά όχι στην πόρτα αλλά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
    Ενημερωθείτε λοιπόν κάποιοι και αφήστε τις ειρωνείες κατά μέρος
    Παπαδοπουλος Κωνσταντίνος
    Παθολόγος Εντατικολόγος
    Εξειδικευμένος στην επείγουσα ιατρική
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΠ ΓΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  • user16361836
    user16361836 Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 10:30 Σύνδεσμος σχολίου

    100 χρόνια στο Παναρκαδικό + 3,5 με τις παρατάσεις που έπαιρνες λόγω covid και δεν έβλεπες τις παθογένειες του. Τώρα το θυμήθηκες; ο κόσμος ξέρει και στις εκλογές θα σε μαυρίσει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε γιατρέ μου βρε παιδί μου......που είδες γραμμένο ότι τη διαλογή στα ΤΕΠ τη κάνει έμπειρος νοσηλευτής;;;δε θέλω να θίξω κανέναν εν αντιθέσει οι έμπειροι νοσηλευτές είναι σε ομάδα γιατρών διαλογής όπου ορίζονται σε κάθε εφημερία στο πρόγραμμα του προσωπικού!!!
    Δε κάνεις μια βόλτα λίγο παρά πέρα από τη Τρίπολη π Χ σε μια εφημεριαυ του Ευαγγελισμού να δεις πως γίνεται;;;;;
    Γιατί αν κάνεις τέτοιες προτάσεις στα περιφερειακά συμβούλια σε βλέπω να τα μαζεύεις νύκτα.........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 20:32 Σύνδεσμος σχολίου

    14:03 Συμφωνώ δυστυχώς αυτή η γενιά κατάντησε το Νοσοκομείο μας σε αυτό το χάλι!!!!!!!
    Και γιατί δεν έκανες τότε αυτές τις προτάσεις γιατρέ;
    Γιατί προτιμούσατε να στέλνετε περιστατικά σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας ενώ υπήρχε η δυναμική ειδικευμένου γιατρού ειδικότητας;;;;;
    Οπότε μη μας κοροϊδεύετε μες τα μάτια μας για τα ψηφαλάκια.
    ΥΣ Εξαιρούνται και κάποιοι φιλότιμοι γιατροί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 19:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα δημόσια νοσοκομεία και τα μάτια μας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδη θα κανει εκτίμησή για την κατανομη ασθενων ενας "εμπειρος νοσηλευτης" στην πορτα του νοσοκομείου? Χωρίς ιστορικο,χωρις κλινικη εξεταση? Δεν θελω να θιξω τους νοσηλευτες αλλα δεν ειναι αυτη η δουλεια τους..τα ΤΕΠ γιαυτο υπαρχουν, για να εξετάζουν καταρτισμενοι επιστήμονες τους ασθενεις και να τους κατευθυνουν αναλογως. Σοβαρευτειτε και φιλτραρετε επιτελους αυτα που λετε γιατι εκτίθεστε, αν και οσοι ξερουν δεν τους κανει εντύπωση!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 14:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα το διαπίστωσες που είσαι υποψήφιος? Τόσα χρόνια ως γιατρός δεν το έβλεπες?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...