Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιστροφή της έδρας της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Τρίπολη – Πανεπιστημιακό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Επιστροφή της έδρας της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Τρίπολη – Πανεπιστημιακό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο!
Δεν ξέρω πόσοι το εντόπισαν.
Ο ανεξάρτητος οργανισμός έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις έδωσε στη δημοσιότητα μια ολοκληρωμένη πρόταση νέας διακυβέρνησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αφορά άμεσα και την Αρκαδία.

 

Προσέξτε.
Το κείμενο υπογράφεται από ομάδα τεσσάρων καθηγητών ελληνικών πανεπιστημίων, με συντονιστή τον Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και Διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) Γιάννη Τούντα, και μέλη τους καθηγητές Βασίλη Κέφη του Πάντειου Πανεπιστημίου, Νίκο Πολύζο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Κυριάκο Σουλιώτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Τι προβλέπει;
Πρώτον, προτείνει την αύξηση των Υγειονομικών Περιφερειών από 7 (που είναι σήμερα) σε 13. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε μία τέτοια περίπτωση επιστρέφει στην Τρίπολη η έδρα της ΥΠΕ.
Δεύτερον, προβλέπεται σε κάθε ΥΠε (ΝΠΔΔ) να δημιουργούνται ένα ή περισσότερα δίκτυα νοσοκομείων (προτείνονται 20). Επίσης, σε κάθε ΥΠε ορίζεται ένα τουλάχιστον περιφερειακό ή πανεπιστημιακό νοσοκομείο (ΝΠΙΔ) ως νοσοκομείο-κόμβος του δικτύου. Στην περίπτωση αυτή, ανοίγει ο δρόμος για να μετεξελιχθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να αποτελέσει νοσοκομείο – κόμβο για την Πελοπόννησο.

 

Αυτή η πρόταση της διαΝΕΟσις πρέπει να γίνει «σημαία» για την Αρκαδία.
Να «πατήσουμε» πάνω σε αυτή και να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.
Να γίνει «σημαία» από τους βουλευτές Αρκαδίας, από την Περιφέρεια, από τους Δήμους, τον Ιατρικό κόσμο του τόπου μας.

 

Διότι δικαιούμαστε και την έδρα της ΥΠΕ (άλλωστε την είχαμε και την χάσαμε) και την μετατροπή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε «Πανεπιστημιακό».
Η γεωγραφική θέση του νοσοκομείου σε συνδυασμό ότι παραδοσιακά λειτουργεί ως περιφερειακό, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό περιστατικών, από τους γύρω νομούς, είναι το πιο αδιάσειστο επιχείρημα.
Αυτά τα δικαιούμαστε. Δεν πρόκειται για μία τοπικιστική προσέγγιση.
Στην Αρκαδία, οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και φωνές και να παλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Απέναντι από τη λογική που υιοθετεί (αθόρυβα) η κυβέρνηση για σχέδιο δημιουργίας πέντε υπερ – περιφερειών που σημαίνει έδρα «τέλος» για την Τρίπολη.

 

Υ.Γ. 1 Ολόκληρη την πρόταση, θα βρείτε εδώ https://www.dianeosis.org/.../2023/11/pp_esy_final.pdf
Υ.Γ. 2 Έχουν απόλυτο δίκιο, όσοι ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και αφορά όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουν δίκιο όταν λένε ότι σε όλα τα Νοσοκομεία, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όμως, αν δεν ασχοληθούμε εμείς, αν δεν πιέσουμε εμείς, για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο μας, τότε ποιος θα το κάνει; Αν δεν νοιαστούμε εμείς για τον τόπο μας, είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΠΗΤ
20/11/2023

Πηγή  https://www.facebook.com/martopoulos/

2 σχόλια

  • Υπερβολές
    Υπερβολές Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 08:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Χαχαχαχα... Το θέμα δεν είναι να βαπτιστεί πανεπιστημιακό αλλά να μπορεί να το υποστηρίξει.... ούτε σε 100 χρόνια...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Τοπικοί βουλευτές κ δημοτική αρχή.Μακάρι αυτά τα δυο μεγάλα προβλήματα να αποτελέσουν κ τις μεγάλες λύσεις για το νοσοκομείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...