Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εισαγγελική παρέμβαση για το βίντεο με τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Εισαγγελική παρέμβαση για το βίντεο με τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από Μέσα Ενημέρωσης και μέσα κοινωνική δικτύωσης στο οποίο έχουν καταγράψει αστυνομικοί να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος, στην πλατεία Βικτωρίας, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση ευθυνών,την ταυτοποίηση των δραστών και την δίωξη των υπευθύνων.

Αναμένεται και το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου η οποία θα αναζητήσει το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό καθώς και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει που υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο εισαγγελέας θα αναμένει πάντως και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ήδη διατάχθηκε για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Το χρονικό

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει νεαρό διαδηλωτή να έχει ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς και να δέχεται τα βίαια χτυπήματά τους. Πρόκειται για άντρα που νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Πευκάκια, με πολλούς από τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στην πλατεία Βικτωρίας προκαλώντας επεισόδια έπειτα από επίθεση σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Μετά την κυκλοφορία του οπτικοακουστικού υλικού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης  η ΕΛ.ΑΣ διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

Μάλιστα για το θέμα παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας τα εξής:

«Σχετικά με υλικό που  κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

13 συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας έγιναν 13 συλλήψεις, ενώ συνολικά από εχθές Τρίτη μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης έγιναν 60 προσαγωγές συμπεριλαμβανομένων και των 21 Ιταλών ακροδεξιών στους οποίους επιβλήθηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...