Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κακά μαντάτα για τα αστυνομικά τμήματα σε Λεβίδι και Στάδιο Τεγέας

Κακά μαντάτα για τα αστυνομικά τμήματα σε Λεβίδι και Στάδιο Τεγέας

Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασαν σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας.


Το σχέδιο περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και άλλων υπηρεσιών, με μια «Καλλικρατική» λογική, αλλά και ίδρυση άλλων εκεί που υπάρχει ανάγκη, αποδέσμευση αστυνομικών από την φύλαξη στόχων και εσωτερικές παρεμβάσεις, με γνώμονα, όπως είπε ο κ. Τόσκας, την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στον σκοπό της, που είναι η δίωξη του εγκλήματος και η δημόσια τάξη.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε οτι το Προεδρικό Διάταγμα θα είναι έτοιμο το αργότερα σε 15 ημέρες, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν σταλεί όλες οι διαταγές για την αποδέσμευση συνολικά 700 αστυνομικών από την φύλαξη στόχων, οι οποίοι θα μετακινηθούν αμέσως στις νέες υπηρεσίες τους και ο ίδιος θα δώσει συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία για τις μετακινήσεις. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα διατεθούν για την δημιουργία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίες διπλασιάζονται στην Αττική, καθώς έχει διαπιστωθεί οτι προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην δίωξη του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, με την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, επιτυγχάνεται:
- Μείωση 21% του συνολικού αριθμού των περιφερειακών υπηρεσιών.
- Εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7%, οι οποπιες θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών.
- Μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών που συγχωνεύονται). Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αγορά περιπολικών, καύσιμα και άλλα λειτουργικά έξοδα.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Αν και στις ανακοινώσεις, που έγιναν, δεν υπάρχει αναλυτική λίστα για τα τμήματα που κλείνουν εντούτοις, είναι σαφές ότι στην Αρκαδία οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ μειώνονται από 14 σε 11. Αυτό σημαίνει πως επιβεβαιώνονται οι αρχικοί φόβοι, για κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Σταδίου και Λεβιδίου (συν των Λαγκαδίων που βέβαια ήταν ανοιχτό μόνο στα χαρτιά), αφού στο Προεδρικό Διάταγμα είναι … εξαφανισμένα.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Άρθρο 46
Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας


1.Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης,
β. Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης,
γ. Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, (Μεγαλόπολη)
ε. Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας, (Παράλιο Άστρος)
στ. Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας, (Λεωνίδιο)
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας, (Δημητσάνα)
η. Αστυνομικό Τμήμα Τροπαίων, (Τρόπαια)
θ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου (Νεστάνη) και
ι. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου (Σταθμός Διοδίων Λεύκτρου – Παραδισείων).
2.Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων η΄ έως και ι΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Τροπαίων του δήμου Γορτυνίας, η τοπική κοινότητα Νεστάνης της δημοτικής ενότητας Μαντινείας του δήμου Τρίπολης και ο Σταθμός Διοδίων Λεύκτρου - Παραδισείων, αντίστοιχα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...