Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξανά στο βάθρο ο γίγαντας Λευτέρης Πετρούνιας!

Ξανά στο βάθρο ο γίγαντας Λευτέρης Πετρούνιας!

Στις καρδιές μας θα είσαι πάντα πρώτος. Για όλα αυτά που πέρασες, για το ότι πήρες χρυσό με έναν ώμο γιατί τίμησες και τιμάς την Ελλάδα στα πέρατα της γης. Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων αλλά και μόνο ότι βρίσκεται στο βάθρο για δεύτερη σερί διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων σημαίνει πολλά για τον «μίδα των κρίκων», για τον αθλητή που έβαλε το συγκεκριμένο αγώνισμα στα σπίτια όλων των Ελλήνων.

Η υπερπροσπάθεια των τελευταίων χρόνων, με ένα χειρουργείο, απουσία σχεδόν ενός έτους κατέληξε στο Τόκιο. Ο Πετρούνιας πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες για να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς και με την εμφάνισή του στον τελικό δεν απογοήτευσε κανέναν.

Ένα μικρό βηματάκι στην έξοδο στοίχισε στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή που βαθμολογήθηκε με 15.200. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο μεγάλος του αντίπαλος Γιάνγκ Λιου με 15.500 βαθμούς και τη δεύτερη ο συμπατριώτης του Χάο Γιου με 15.300 βαθμούς

Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Είχαν προηγηθεί το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία και το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

 

Η τελική κατάταξη

1. Γιάνγκ Λιου (Κίνα) 15.500
2. Χάο Γιου (Κίνα) 15.300
3. Λευτέρης Πετρούνιας 15.200
4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900
5. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866
6. Ντένις Αμπλιάζιν (Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας) 14.833
7. Ασίλ Αντέμ (Τουρκία) 14.600
8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

https://www.sdna.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...