Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φουλ για ... Ευρώπη πάει ο Αστέρας Τρίπολης!

Φουλ για ... Ευρώπη πάει ο Αστέρας Τρίπολης!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του γιατί Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός πάνε φουλ, βάσει των κανονισμών, για το Γιουρόπα Λιγκ!

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αυτό που εγώ μαθαίνω είναι ότι Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ του χρόνου δε θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Σέβομαι απολύτως τα ρεπορτάζ των συναδέλφων, που είναι και πιο ειδικοί, αλλά εμένα αυτό μου λένε άνθρωποι που ξέρουν. Άνθρωποι εκτός Ολυμπιακού…

p>Και «λέω» μακάρι να βγω ψεύτης, γιατί και για τον Ολυμπιακό δεν είναι καλό να μην παίξουν τη νέα σεζόν  στην Ευρώπη ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ. Και όχι μόνο γιατί αυτοί θα είναι ξεκούραστοι στο πρωτάθλημα, αλλά κύρια γιατί η Ελλάδα θα χάσει έδαφος στην βαθμολογία της στην ΟΥΕΦΑ κι αυτό θα είναι κακό και για τον Ολυμπιακό, καθώς θα κινδυνεύσει αργότερα ο εκάστοτε πρωταθλητής Ελλάδας να μπαίνει κι αυτός σε διαδικασία πλέϊ οφ, ενώ τώρα μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δε Ελλάδα, λογικά, θα χάσει έδαφος στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για τον απλούστατο λόγο ότι τη θέση του ΠΑΟ θα πάρει ο Αστέρας Τρίπολης και τη θέση της ΑΕΚ ο Λεβαδειακός! Και «μιλάω» απολύτως σοβαρά. Αυτές είναι οι ομάδες που έπονται του ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα κι άρα αυτές θα επωφεληθούν.

Και  για να μην παρεξηγηθώ: Δεν είναι ουσιαστικά πληροφορία αυτό που γράφω, περί αποκλεισμού του ΠΑΟ και της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι απλά η εφαρμογή του κανονισμού από την ΕΠΟ. Δηλαδή, η ΕΠΟ, όπως μου εξήγησαν, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, από το να αρνηθεί να δώσει στους δύο μεγάλους άδεια για να συμμετάσχουν στα κύπελλα Ευρώπης. Ακόμη κι αν βρεθούν, εκπρόθεσμα, τα λεφτά για τα οποία ψάχνουν οι διοικήσεις! Για να δώσει άδεια η ΕΠΟ θα πρέπει να παραβιάσει κατάφωρα τους κανονισμούς κι αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνει, όσο κι αν είμαστε στην Ελλάδα που όλα γίνονται.

Οι κανονισμοί είναι απλοί: Ό,τι λεφτά χρωστάς σε παίκτες σου, που έπρεπε να τα πάρουν ως τις 31 του Δεκέμβρη, όφειλες να τα πληρώσεις ως τις 31 Μάρτη. Δεν τα πλήρωσες ως τις 31 του Μάρτη; Μένεις εκτός Ευρώπης. Στο δε ελληνικό πρωτάθλημα οι ΠΑΟ κι ΑΕΚ θα παίξουν κανονικά, αλλά δε θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές πλην παικτών από 21 ετών και κάτω.

Για να δεχθεί η ΕΠΟ να δώσει άδεια σε ΠΑΟ κι ΑΕΚ να παίξουν στην Ευρώπη, δεν αρκεί να βρεθούν τα λεφτά που ψάχνουν πράσινοι και κίτρινοι. Πρέπει να κάνει η ΕΠΟ τα στραβά μάτια, με κίνδυνο να εκτεθεί στην ΟΥΕΦΑ, αλλά και θα πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια κι όλοι οι άλλοι, είτε είναι αυτός ο Ολυμπιακός, είτε οποιοσδήποτε άλλος…

Το γράφω για τρίτη φορά, μακάρι να βγω ψεύτης, γιατί για όλο το ποδόσφαιρο δε θα είναι καλό.  Όμως,...

http://www.gazzetta.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...