Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Αρκαδικός και η Wild Card για την Α1!

Ο Αρκαδικός και η Wild Card για την Α1!
Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το μπέρδεμα που υπάρχει με το θέμα της αναπλήρωσης του κενού της Κηφισιάς στη Basket League από... έξι ομάδες.


Διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΟΚ για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την περίφημη wild card για να παίξουν στην Α1, στη θέση της Κηφισιάς που αποσύρθηκε. Ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι πάμε για Σεπτέμβρη μάλλον και βλέπουμε... Για αρχές εννοώ. Αλλά αυτό λύνει τα προβλήματα; Πλάκα κάνουμε;

Το ερχόμενο πρωτάθλημα κανονικά θα ξεκινήσει αρχές Οκτώβρη και οι ομάδες θα ψάχνουν μέχρι τότε να δουν που θα παίξουν; Οι ομάδες, οι έξι ομάδες (Ηρακλής, Πανιώνιος, Ηράκλειο, Αρκαδικός, Δόξα Λευκάδας, Καβάλα) που θέλουν να αγωνιστούν στα "μεγάλα σαλόνια" μέσα από τη σχετική διαδικασία.

Και ρωτάω εγώ: ο ΕΣΑΚΕ τι κάνει; Στο θέμα μπλέκει και η ΕΟΚ και ακόμα και σήμερα αδυνατώ να καταλάβω πώς, γιατί και με ποιον τρόπο εμπλέκεται ο καθένας. Κανονικά ο ΕΣΑΚΕ, που είναι δικό του το πρωτάθλημα, θα έπρεπε να επιλέγει μόνος του τι θα κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Δηλαδή, δεν μπορεί μια ομάδα να παίξει όπως ο Φάρος ή αποσύρεται μια όπως η Κηφισιά; Να έχει άμεσα έτοιμη λύση. Ποιος θα παίρνει το χρίσμα άμεσα, με συνοπτικές διαδικασίες.

Εδώ έχουμε βρεθεί να έχει λόγο η ΕΟΚ, που βέβαια από την πλευρά της θα υποστηρίξει ότι είναι δική της η Α2 και κατ' επέκταση η ομάδα που θα ανέβει σαν επιλαχούσα είναι από τη δική της διοργάνωση και θα πρέπει να έχει και τη δική της έγκριση. Μπλέξιμο, δεν βγάζεις άκρη. Εγώ αδυνατώ να κατανοήσω το πώς λειτουργεί το στόρι... Πού κολλάνε όλες αυτές οι διαδικασίες.

ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Όπως έχω ξαναπεί, θα έπρεπε να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία από τον διοργανωτή, τον ΕΣΑΚΕ εν προκειμένω, ώστε να ξέρουμε ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και αντίστοιχα με άμεσες διαδικασίες να ακολουθήσει ο επόμενος επιλαχών, όπως γίνεται στην Ισπανία και σε κάθε προηγμένη χώρα.

Εδώ θα πει κανείς μπλέξαμε γιατί οι ομάδες της Α2 που είχαν δικαίωμα προφανώς δεν ήταν έτοιμες. Τώρα φτάνουμε στα μέσα Αυγούστου για να μάθουμε ότι μαζί ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ (!) θα αποφασίσουν μέσω πενταμελούς επιτροπής για το μέλλον της 14ης ομάδας της επόμενης Α1! Πάλι καλά να λέμε δηλαδή, που δεν αποσύρθηκαν και τα Τρίκαλα γιατί θα είχαμε κλάματα! Θα ψάχναμε κι άλλον!

Άντε να δούμε πότε θα βγάλουν την απόφαση. Και μόλις βγει, κερδίζει ένας. Και άντε αυτός να προλάβει να φτιάξει ομάδα για την Α1. Οι άλλοι; Θα προλάβουν να φτιάξουν ομάδα για την Α2, όπου δεν έχεις την ευχέρεια να παίρνεις ξένους; Ή θα πρέπει να έχουν έτοιμες και προφανώς πληρωμένες (με συμβόλαια δηλαδή) δύο ομάδες, μια για Α1 και μια για Α2.

Ρωτάει κανείς τις ομάδες, οι οποίες μην ξεχνάμε ότι είναι και επιχειρήσεις; Όχι προφανώς. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις. Και όλα αυτά, ενώ δεν ξέρουμε καν -όπως είχαμε ξαναγράψει- τι θα γίνει με την κεντρική χορηγία της λίγκας και τι έσοδα θα έχουν οι ομάδες, ώστε να είναι εγγυημένα σε μεγάλο ποσοστό τα οικονομικά τους.

ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ

Η νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι πλέον έχει αναλάβει. Κανείς τους, μαζί και με την ΕΟΚ, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να είναι όλα προκαθορισμένα και ξεκάθαρα και να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Γιατί αν υπήρχε από τον ΕΣΑΚΕ καταληκτική ημερομηνία, θα ξέραμε ότι δεν βρήκε λεφτά η Κηφισιά και "αντίο" από αρχές Ιούλη. Δεν θα φτάναμε εδώ. Όποιος δεν προσκομίζει νωρίς νωρίς τα εγγυημένα του οικονομικά στο καλό, όπως στην Ισπανία. Επαγγελματικό πρωτάθλημα λέμε ότι έχουμε άλλωστε.

Μέσα σε όλα, δεν βάζω καν το άλλο φαινόμενο που θα εμφανιστεί. Όλοι σχεδόν μετά θα φωνάζουν. Ο Αρκαδικός πχ., αν δεν πάρει τη wild card, θα λέει "γιατί στην Ισπανία παραμένουν οι ομάδες της Α1;" Η Λευκάδα πχ."γιατί δεν πάει με τη σειρά κατάταξης αλλά από μια θέση και μετά έχουμε προκήρυξη ενδιαφέροντος;" Ο Ηρακλής πχ., αν πάρει την κάρτα ο Πανιώνιος, θα λέει "δεν έχω ίδια ιστορία εγώ;"

Θα δούμε πολλά ευτράπελα ακόμα. Θα φωνάζουν σχεδόν όσοι δεν πετύχουν τον στόχο τους. Άντε μετά να αποδείξεις ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, αφού δεν είναι δυνατόν να είσαι εντελώς αντικειμενικός σε τέτοιες περιπτώσεις, εκτός αν πεις "όποιος καταθέσει το μεγαλύτερο εγγυημένο μπάτζετ". Κοινώς, μπλέξαμε γιατί κανείς δεν έχει οργάνωση, κανόνες, σαφείς ημερομηνίες και έτοιμες εναλλακτικές.

www.contra.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...